Да..на 6 предни заба ми ставија мост. Не се приметува дека не се мои заби...Немам никаков проблем,исто како да се мои.
Девојки, денес ги стругав горните единици. Сега едниот заб што не ми е умртвен ми е многу осетлив и малку ме боли особено кога зимам воздух на уста. Дали некој има слично искуство?
Нормално и очекувано е тоа, само не треба да имаш постојани болки. Не ти ги премачкаа забите после стругањето со средство за нивна заштита?
Нее со ништо. Ми кажаа само со природно маслиново масло да ги мачкам непцата. Инаку болките престанаа, сега чувствувам само осетливост при дишење на уста или пиење течности.
Осетливоста ќе биде присутна додека не ги ставиш навлаките. После ќе ја снема. Мачкај ги забите со паста, нека стои на нив, малку да се намали осетливоста од флуорот.
Ubavo izgledaat porcelanski navlaki ama ako treba da biram pomegju nosenje na proteza I navlaki ke nosam proteza. Navlakite so tek na vreme popustaat I hrana se sobira pod niv i mirisaat mnogu losho.
Sakam da stavam navlakai na prednite nekolku zabi od estetski pricini,,.megutoa doktorot me razubeduva deka ne e dobro da strugam zdravi zabi i da stavam navlaki deka podocna se rasipuvale,,,,porano tatkomi isto imase staveno navlaki i mu se rasipaa zabite go bolea morase da gi izvadi i sega nosi od onie vestacki zabi sto se vadat i toj isto taka me razubeduvase,,,sega neznam sto da pravam deka mnogu sakam da gi stavam,,imam pozolti zabi i krivi mi se na vremeto ne nosev proteza i ne mozam da gi izbelam so nisto,,voopsto ne izgleda dobro,,,pa sakav da prasam dali ima nekoj sto veke ima staveno navlaki sto gi nosi poveke godini da mi pise iskustvo,,blagodaram
Јас сакам да ставам навлаки, колку е од заб? Како сте задоволни,да ми пррпорачате некој добар од Скопје? Фала однапред
Pravilno te posovetuval doktorot. Mozis da nosis clear aligners protezi koi se bezbojni i ne se poznavaat deka nosis.Ke ti gi ispravi zabite za nekolku meseci do godina ipol. Beleenje na zabite mozis da napravis prasajgo na doktorot za toa. Taka ke imas prirodni i ubavi zabi.
Imam staveno porcelani pred 4 god ,se bese vo red do pred eden den koga mi se odlepija dva zabi e sega treba da se izvadat site za da se zalepat nanovo .Doktorkata mi rece deka ako se vadat mozno e da se skrsi porcelanot ,dali nekoja od vas se I'ma so vakvo nesto sooceno ,dali postoi nesto sto bi go opustilo lepiloto da ne mora da se trgaat zabite so sila .(mi napomena zuborejne so zalfija I hidrogen 3 % ,demek ke pustelo lepiloto samo)
Тоа најубаво стоматологот што ги ставал ке ти каже, јас кога ги вадев ми ги истругаа порцеланите рекоа не може поинаку
Здраво. Ме интересира доколку сакаш да споделиш дали алајнерите решаваат поголеми искривувања или само помали изместувања на забите и дали таа цена е за двете вилици фиксна или зависи од бројот на фолии?
Цената зависи од бројот на фолии, пример 1700евра за 20 фолии (горна + долна вилица) , што се однесува до искривувањето тоа најдобро стоматологот кога ќе те sирне ке ти каже дали си кандидат за инвисалајн не е баш за секого, закажи си консултација ништо не те кошта
sestrami stavi cirkonija zabi i i se top megutoa ona e blondie i samata boja i e nekako mn mn bela bas bukvalno belo,jas poveke sum za prirodna nijansa na belo,da ne se poznava deka e vestacko sepak