Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Порцелански заби или не?

Дискусија во 'Лице' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    tocno taka i se rasipuvaat so samoto struganje i stavanje na porcelan ili bezmetalna keramika megutoa ako si mlada znam deka si baras estetika

2. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    дали знаеш која нијанса ја има ставено, мене ми ја предложија А1 ама незнам како ќе личи како целина, и јас сакам природни бело не претерано бело.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    она има ставено б1 тоа е премногу бела нијанса,али она е природна плава,бела како млеко така да и е топ,а јас а1 ,бели се али не се она холивудска белина да ти птрчи од километар,слободно а1

На kitty.m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    A1 е убава природно бела со малку жолти нијанси, побела и лично мене поубава ми е Б1.

На kitty.m и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  5. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    б1 конкретно е за бел тен,плави луѓе,на темни изгледаат вештачко премногу

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Не можам да се сложам со тебе, Б1 е боја како на белени заби, значи природно бело без жолти ефекти. После Б1 следат повештачките бои односно блич 1,2 и 3 кои не стојат на секој и се баш бели со сиви примеси. Сепак зависи од материјалот, на цирконија, емекс Б1 стои предобро. Јас секојдневно гледам луѓе со овие бои.
    Меѓутоа на крај зависи и каков изглед преферирате и целосно вашиот стил каков е. Познавам личности со блич 3, темен тен и изгледаат светски.

7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    точно,сепак е до вкус,меѓутоа ко нашиве балкански турбо певачици со бело бели заби,сепак не благодарам,а и еве нешто интересно,ниедна холивудска актерка или актер ја имаат таа бело бела нијанса ставено,малку е чудно,меѓутоа мислам дека на самите карактери кога глумат во филм не би им стоело таква неприродно бела нијанса,меѓутоа мор мислење,за вкусови е дискутабилно да се коментира :D

штом сакаш природно дефинитивно а1

Последна измена од модератор: 3 јуни 2022
    На teressa и kitty.m им се допаѓа ова.
  8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Затоа реков дека зависи од материјалот, холивудските актери што ги спомнуваш сигурно имаат од поестетските како лиси кои се тенки, прозирни како природните заби па од тука природните ефекти доаѓаат до израз.
    Сепак Б1 спаѓа во природните бои.

9. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    да да,сега има многу добри материјали конкретно за подобрување на насмевката али се зависи од вкусот и дебелината на паричникот

еве а1 нијанса неметално,изработка во цирконија
    FAEFCA94-270C-4A0B-A57F-0F6A0FD5419B.jpeg

Последна измена од модератор: 22 јули 2022
    На kitty.m и naturally им се допаѓа ова.
  10. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
  11. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    80
    Sakam da vadam zdravi zabi ili da struzam da stavam porcelanski na cela vilic gora
    Imam los zagriz se izmesti posle fiksna dzabe nosev.
    Kazete mi dali bi se odlucile za nesto vakvo vadenje na site i kako ide postapka, dali e bolno, i kolku bi me cinelo toa

Fala

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Немој да вадиш здрави заби, еден ден ќе се каеш. Плус најдобро стави навлаки или мост на неколку заби.

На anggell и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  13. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    потпплно се согласувам,зошто таква глупост јас направив али не вадев,него ги стругав за да ми стават порцелани и сега ги сменив во цирконија,како свое нема друго

На anggell и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. ELLLLLL

ELLLLLL Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Имам двојка умртвена и почнува да добива сина боја. Сакам да го средам забот заради естетика па доколку е во можност некој што повеќе се разбира да ми објасни кои варијанти постојат за потоа да не изгледа вештачки? (ве молам препорачајте ми доктор од Битола за таа интервенција)

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Можеби навлака би помогнало. Постручна е членката @Annath ќе ти објасни.

16. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Никако вадење!! Ако ти се здрави можеш навлаки да ставиш бидејки пак ќе го зачуваш забот ова само за естетика или можеш мост да ставиш (цирконијата е поскапа од порцеланот ама многу поприродно изгледа)

Јас имав лош загриз и плус повеќето заби ми беа со пломби и се одлучив за цирконија и супер ми се само треба некое време да ги навикнеш.

Што и да одлучиш никако немој да ги вадиш поготово ако ти се здрави. Мислам и дека ниеден доктор не би ти препорачал да ги вадиш - nonsense е тоа кога има многу други опции за естетска корекција.

17. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Порцелански фасети ( ламинати) ако забите ти се здрави нема стругање се лепат на твоите заби за подобра естетика. Прогуглај да видиш за што точно станува збор.

18. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    80

Ke mi se sredi taka zagrizot?

19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Мислам да ако не е премногу разлика, сепак прашај си стручнак подобро. :)

20. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Јас имав јак загриз и поради тоа забите ми беа мали да кажеме пола од нормалната величина и плус требаше мост да ставам бидејќи ми беше изваден забот и дупка имаше. И ми предложи забарот да ставам мост за да се пополни местото бидејќи ако стои празно другите заби околу него ќе се обидуваат да ја пополнат празнината и со тоа ке се искриви редот. И плус што го имав проблемот со мали истрошени да кажам заби поради јак загриз ми предложија да ставам коронки бидејќи со тоа се подига вилицата.
    И ставив цирконија и со тоа си го решив проблемот. Искрено бев кај 2 различни забари за мислење и и двајцата ми кажаа дека имам јак загриз и дека тоа ќе се реши со коронки само, бидејќи и да ставам навлаки од јакиот загриз можам да ги скршам пошо се тие само тенок слој врз твојот заб за естетика. И на интернет истражував што ми е најдобра опција и се укажуваше на тоа.

Можеш и ти 2ро мислење да побараш ама најискрен совет немој никако да ги вадиш твоите. Подобро иструган заб ама пак да е тука отколку скоз изваден. Вадењето на заб е само кога веќе воопшто нема опција да се спаси.

Не е екстремна разлика, но сепак се познава (на подобро секако)

Последна измена од модератор: 22 јули 2022
    На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.