Здраво, Како се движат цените на еден имплант и колку трае процедурата од ставање до потполно зараснување? Порано знам дека беа околу 500-700евра. Во странство се 1200-2000е и глава ме заболе кога ми кажаа
Јас ги правев вака скоро со пломби и искрено сум малку испаничена бидејќи и нагласив дека не сакам да ми се стругаат мојте заби ама ми рече дека мора малку да ми ги помине за да фати пломбата, дали е тоа нормално ? И дали е нормално од внатре да ми се рапави кога ги чепкам со јазик или не ми се добро исполирани
Јас ги правев сега скоро и малку сум испаничена да не ми се оштетат моите заби, бидејќи им нагласив дека не сакам моите да се стругаат а ми рекоја дека мора малку да ми ги чепне за да фати пломбата дали е тоа нормално ? и дали е нормално да ми се рапави од внатре кога ги чепкам со јазик или не ми се добро исполирани ?
Не се исполирани до крај, не би требало воопшто да ги осеќаш со јазик. Ама таа површина е малку потешко достапна и идеално тешко се полираат, а со тек на време ќе се измазнат уште малку. Ништо страшно, ама ако ти смета оди нека ги исполираат уште малку.