Порцелански заби или не?

Дискусија во 'Лице' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    299
    Не, јас кога бев 4 ми правеа и се зезнав, после 6месеци пломбите ми паднаа што никогаш не ми се случило такво нешто да имам проблем со пломби, многу ги фалат ама јас не сум баш задоволна мораше после пак да ми стругаат заби за нови пломби а платив, рачунај по 2 000 пломба.......

2. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Знае некој колку чинат порцелански коронки и ламинати во Ендомак?

3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.883
    Допаѓања:
    3.375
    Кога треба да се стружат повеќе заби за да се стават порцелански, како ставаат анестезија на сите?

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.798
    Допаѓања:
    14.350
    На долна вилица сите бочни заби се зафатени со еден нерв и со една анестезија пола вилица се анестезира. За долен фронт и сите горни заби се става анестезија за секои 2-3 заба, толку фаќа од едно боцкање. Значи за стружење на сите заби во двете вилици треба околу 10 боцкања минимум. Зависи колку твои заби имаш и кои заби се во прашање, можеби може да помине и со помалку.

5. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.883
    Допаѓања:
    3.375
    Горна вилица, од 5ка до 5ка или евентуално до 6ките. Ќе поминам значи со 2-3 боцкања? И тоа се прави се во еден ден?

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.798
    Допаѓања:
    14.350
    4 минимум. До 6ка сигурно 6 ќе требаат, по 3 од двете страни. Стругањето се прави во 1 ден ама после тоа уште 2-3 пати се оди додека да бидат готови забите и зависи колку работа има може да треба пак да се стави анестезија некогаш.