Предни ке имам само горе 6 заби ама многу ми е страв да не биде дека за 5-6 години дека ќе ми помодрат непцата како што ми кажуваат а за естетиката ми е битно но финансиски немам можност
Тогаш подобро почекај и собери пари и направи ги понатака. Не дека сигурно ќе имаш проблем со металкерамички коронки, ама естетски не се споредуваат со безметалните. Функционално сосема океј се и тие со метал.
Во глобала кога треба да се става заби кои се најдобри, имплант или што? Прашувам не само за естетика и од здравствен аспект. Мајка ми пред скоро година стави импланти денес има оток, на изглед убави се ама ме интересира што е најдобро од двете страни. Не дека и ова ефтино го плати, околу 5000 еур ја коштаа.
Во идеални услови, импланти се најдобар избор за заби кои недостасуваат, ама не секој има такви услови во уста. Затоа не е баш така категорично "само ова е најдобро". Има правила по книга, ама во реалност ретко кој е по книга. Просечна цена за 3 заба од циркониум.
Јас имам метал-керамички мостови на горна вилица цела веќе 6 години и немам никакво потемнување или било каков друг проблем.