Порцелански заби или не?

Дискусија во 'Лице' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. Ifkence19

Ifkence19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    16
    Deneska mi strugaa 6 zabi ke stavam koronki, kako jadevte, pievte iskustvo

2. Zakica88

Zakica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    149
    Здраво дали можеш да ми пишеш порака сакам да те прашам подетално и јас сакам таму да ги правам забите :)

3. Mixaly

Mixaly Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, me interesira Skopje/Prilep/Bitola kade ima strucnjak za zabi da mi preporacate i dali e podobro cirkoni, laminati, koronki? Kolku cinat otprilika i kolku vreme e potrebno za izrabotka? Isto koja nijansa ja preporacuvate od iskustvo? Sakam da se tenki, poprirodni.
    Fala vi!

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.402
    Допаѓања:
    15.719
    Циркон е тип на материјал, а ламинати и коронки ти е вид на изработка, значи различни работи. Најдобро е ламинат, ама не е работата што сакаш туку што може. За најприродна нијанса, А2. Ама зависи од твојот тен и боја на коса, возраст, претходна боја, колку и кои заби ќе се прават.
    Се на се, не може никој на форум да ти каже што е најдобро за тебе лично.
    Ќе одиш на консултација кај повеќе доктори, па ќе одлучиш.

На tambelina и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. Maelina

Maelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    830
    Ве молам кажете ми за колку време ги приготвуваат привремените заби? Ги истружив забите, ми стави од таа навлаката за заштита и денес бев пак на контрола, 2 заби ми се скршија од навлаката, не можам ни да зборам ни да јадам, до пола заби ми е за непцето да можело да заздрави. Не ми стави друга навлака, ме пушти ваква да шетам и ми рече за неколку дена ќе се готови, луѓе на свадба сум викендов кај ќе одам ваква, плус мртва гладна сум што и да јадам мислам дека ќе ми ја скрши пластикава.
    @Spidy можеби ти најдобро знаеш за колку дена одприлика се приготвуваат? Знам дека е индивидуално но барем трошка надеж ми треба дека утре, задутре би биле готови. Мислам дека денес се нарачани пошто денес ми ги скенираше стружените заби. Ќе пукнам. :(

6. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    173
    Најмногу 1 недела ако ти ги погодат ако не ќе чекаш уште неколку дена.. Со лесно, вреди за насмевката да трпиш малку ;)

7. Maelina

Maelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    830
    Една недела?? :o
    Не е проблем за трпењето ама полудев од нервози како ке одам вака на свадба, старосватица сум, не можам ни да зборувам ни уста да отворам, посебно што веќе цела навлака паѓа. :( Апсолутно никакво чаре нема сега?