20000 den. Gi stavav kaj Dr Sanja Dimova vo Dentisimo mozes da ja najdes na fb da se javis Mene br mi se izbrisa tamu ima I sliki kako izgledaat zabite pred I posle imas kaj nea I besplatna konsultacija pa ke ti objasni podetalno. Inaku taa Cena e za zabi od 6 do 6 prednite samo tamu moze da se stavaat laminati imas I garancija 5 god.
@VDT2906 пак да не си грешка?! И да е за 6 заба 20 000 ден. тоа излегува по 55е од заб што за ламинат е невозможна мисија. Јас ставав циркониа по 80е од заб, а ги има и по 120 па и 200е од заб(ова 200 е за во ендомак) Поефтино од циркониа ти е порцелан по 50е од заб. Поскапо од циркониа е ламинат, ама не знам цена затоа прашав, инаку по моја логика е 200е па и више.
Вака нешто изгледа таа процедура? Дали со ламинати би можеле да ми се исправат забите дека единиците се доста криви...или ќе треба повеќе да ги стружи? И јас разбрав дека цената е околи 50-60евра..може да има нешто врска материјалот? Кој е поквалитетен?
Мене за фасетите lumineers ми рекоа дека се 300+ евра.. Колку што знам само тие се без стругање.. Пред некоја година имав поткршен заб сосема малку, ама меѓувремено ми се докрши и покрај тоа што беше саниран, па баталив
Многу е тоа 300евра од заб беее.. А може да се исправат заби со lumineers фасети? Јас сакам некако да не се познава дека ми се криви единиците а да не ги стругам забите дека се здрави.....можно е тоа?
Епа толку.. На времето Етерна дент работеше со нив, други не знам. Сега знам дека има неколку во МК.. Јави се и прашај што те интересира. Ќе ти кажат
А може да се исправат заби со lumineers фасети? Јас сакам некако да не се познава дека ми се криви единиците а да не ги стругам забите дека сездрави.....можно е тоа?
Матичната моја ми кажа 2500ден од заб само не со 5год гаранција техниката во мк не била до тој степен усовршена.
Добро девојче од кај знаеме ние на форум да ти кажеме дали нема да ти се познаваат? Не ни знаеме колку ти се криви.. Ќе си одиш во тие здравствени установи што ги работат и после направен преглед, ќе ти кажат што понатаму. А за 2500 ден нема ни метал со порцелан веќе, а не па 1мм фасети.. А cad cam 150+ евра
За 2500 ден можеби може да се направи бодирање на забите, односно со материјал сличен на композитна пломба се обвиткува забот и моделира и на крај се полира. Така да, убаво распрашајте се кај стоматологот и разграничете ги термините.
Цирконија за 80 евра од заб е незвозможно да најдеш, најниска цена од техника е 120 евра. Ова не се lumineers, ова е она што ти го пишала @Avery погоре. Иначе Lumineers се бренд, заштитени со патент, и не ги става секој, само оние што добиле лиценца за нив, кај нас тоа се Етерна Дент. Се друго што е налик на нив, носи име veneers. Тоа се најчесто фелдспатни фасетки и цената им е повисока отколку на cad-cam коронките.
Јас ставав исто полуциркониа пред неколку месеци, платив за 6 заби 900 евра по 150 од заб... Значи прв пат слушам дека имало Др што кажувате. Знам правата циркониа беше 200 е од заб кај Луканоски. Др не знам, ми кажаа дека се најдобри и најскапи најверојатно зашто само тоа имале. Ама сум презадоволна ...