Благодарам многу за подршката.сега прочитав и малку ми се олесни на душава. доволно дека знам дека некој е со мене,и ме подрзува.здравје незнам сто ке донесе иднината,јас сум таа што треба да реши но сега за сега сеуште стои камен пред мене што ми тези да го тргнам.уф.се надевам на подобро утре.фала уште еднаш
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002309011976 еве линк од една затворена група на фб за сите оние кои се посвоени и кои се во потрага по биолошките родители
Јас на овој линк на facebook пред два месеци пратив да ме прифатат за пријател но еве поминаа два месеци сеуште не ме имаат прифатено.
И јас пратив покана ама нема сеуште одговор можеби профилот е затворен. На идеја сум да направам група за таа цел каде ке може да се постираат објави за сите оние кои бараат ,можеби некои од нас ќе имаат среќа ..ми треба вашата подршка за да го рашириме линкот ..во Србија успешно функционираат такви форуми ,ако и двете страни бараат овде ќе се пронајдат ..што велите?
Ti blagodaram Stefiniki eve go linkot za mojot profil ,voedno napraviv i stranica Adoption , a pokasno ako se sobereme poveke ke napravam zatvorena grupa za site onie koi ne sakaat drugite prijateli da gi gledaat objavite okolu toa prasanje ..site onie koi znaete nesto sto bi pomognalo okolu potragata ve molam pisuvajte http://www.facebook.com/pages/Adoption/ ... 2652512090
Браво бе срцка и јас те подржувам треба да се собереме и соединиме зошто само ние си знаеме како ни е во душата
Срцки како сте,до кај сте со истражувањата има ли некоја новост. Кај мене има некој напредок само со господ напред можеби и ке ја дознам набргу.
Bravo Nenuska. Ti posakuvam sto poprzo da uspees vo potragata. [mod-kirilica:2b7znhwg][/mod-kirilica:2b7znhwg]
Ненушка ти посакувам успех во потрагата, колку време работиш на ова и кажи ми од каде да почнам зашто законски е невозможно да се дознае нешто,го научив законот за семејство напамет
штотуку дознав дека сум посвоена, цела сум изгубена, незнам што да правам. што да мислам. имам чуство дека сите ме оговаарат и кога ке испаднам на улица дека сите ме исмејуваат ради тоа. цело време седам дома-си плачам.неможамд а гледам позитивно едноставно неможам, имам ххх прашања на кои нема одговор
Да те исмејуват зошто си била среќничка помеѓу толку многу деца од домовите? Биди среќна и благодарна на твоите родители кои те посвоиле и ти овозможиле иднина.
Треба да си горда што имаш родители кои се грижеле за тебе кога си била болна, кога си паѓала како мала, те пратиле во школо и ти дале кров над главата и храна. Многу деца тоа го немаат! Другите секогаш си зборат и кога треба и кога не треба, за нив не треба да ти е воопшто грижа!!! Не го знам начинот на кој си дознала, можеби тоа те шокирало. Но, смири се...размисли убаво, прочитај што имаат и другите пишувано и ќе видиш дека нема потреба кревање паники и паѓање во депресии. Сигурно е болно да сфатиш дека ете си живеела во „заблуда“, но ако погледнеш од другата страна на проблемот, ќе сфатиш колку си само среќна што имаш некој близок. Главата горе и да ги гушнеш твоите а не да им приредуваш дополнителни драми.
Дали си размислила колку е убаво чувството да имаш мајка и татко,какво е чуствто кога ти било тешко да бидат со тебе,да ти безбедат се што ти треба,а толку деца немаат родители кои заради било која причина ги загубиле,радувај му се на секој нов ден поминат со нив како што тие ти се радувале на тебе,за нив поголема радост од тебе нема,а исто треба и ти да го мислиш и да ми речат дека сум посвоена нема ништо да смени за мене,зошто родителите се толку пожртвувани за своите деца што никој друг не е ,затоа не дозволувај другите да влијаат и врз тебе и врз твоите рдители да си стварате само тешки ситуации ,сите си гледаат сеир никој нема да ти помогне само тие се они кои пружаат рака во најтешкото,стави се во нивна ситуација како им е ,не знаат како ќе реагираш,прижи им рака и дај им до знање дека се ќе биде како што било и дека ништо нема да се промени дека тие ти се се на тебе и дека неизмерно ги сакаш,зошт и нив сега не им е лесно,имам го исти случај имам братучеткичка посвоена што моите роднини живеат за неа иако чичко ми се разболе сега и е на дијализа во живот го одржува само таа мала звездичка
Чоек, мислам дека си нефер со ваквата постапка, можам да сфатам дека си шокирана али сети се дека не си била оставена на улица, ами си имала покрив над глава. Родители не се тие што те направиле, ами тие што те исчувале. Глава горе, и биди среќна што ти се има дадено дом и семејство. Многу од тоа ти што си го имала го немаат... Размисли. Нема што да се нервираш, нема зашто се да ти е црно. За прашањата, одговорите сами по себе ке дојдат. не се оптеретувај со тоа многу. Почитувај ги пред се твоите. не е малку едно дете да се исчува.
Јас дојдов до идентитетот на мојата биолошка мајка како и тековни информации за неа, многу брзо и прецизно со помош на детективската агенција ДИА од Скопје. За сите кои чувствуваат потреба да ги запознаат биолошките родители или да дојдат до информации за децата кои ги оставиле во дом. Агенцијата работи со клиенти од од Македонија и странство.
Едно големо ДА од мене за посвојување! Тие родители што го дале детето во дом не треба да им се прости!
SilverGirl add me vo ista sostojba sum i jas kje razgovarame podetalno na fb https://www.facebook.com/kathy.tofa
Здраво одамна не сум пишала во темава ама гледам има нови членки кои ме натераа да пишам вака сега ве разбирам потполно како ви е општ хаос во главата ако сте дознале дур сега колку поголеми толку потешко за вас,јас кога дознав бев многу мала и растев со тоа и некако полесно ми беше верувам отколку да дознаев поголема. Тоа е тоа не сте сами ке го прифатите фактот дека сте посвоени а не различни од другите и не гледам зошто некој би ве исмејувал или оговарал за тоа. Бидете благодарни и срекни што сте имале срека да ве посвојат родители кои верувам дека ве чуваат како принцези да бидеме искрени ние сме повеке чувани и одраснати со поголема љубов одколку ,,нормални деца,,бидејки ние сме биле најпосакуваното нешто во тој дом.Ајде само сетете се како ве чуваат вашите родители и дали се виновни тие,што ви пружаат се,или поарно ке беше да останевте во некој дом,или во некоја сиромашна и бедна средина каде ке немавте ни корка леб.Драги мои бидете благодарни на вашите родители тие ви се се во животот и вие ним радувајте ги и чувајте дур се живи бидејки после ке ви биде многу жал откако ке ги нема на овој свет,тоа ви го кажувам од лично искуство се би дала да можам да го вратам татко ми назад Е сега има и друга страна во која ве разбирам сакате да знаете кој ви е биолошката мајка и можеби сте гневни на неа но и за тоа морате да бидете спремни и да размислите се можеби е нај ок жена а можеби е некоја ороспија.Значи и јас сум во потрага ама спремна сум на секаква ситуација не ја окривувам ниту оправдувам бидејки многу е лесно да судиме а да не ги знаеме причините кои верувам постоеле бидејки ако вистина не не сакале ке не абортирале, женски сме треба да сфатиме и родени сме во тоа време кога многу ретко можело да се види девојка да роди и чува дете знам дека многу сега ке ме поправат и ке речат дека никогаш не би го оставиле своето дете и ја не би никогаш мајка сум и знам.Така да бидете срекни уште еднаш ке ви кажам што сте имале срека да сте посвоени. Поздравче и размислете за се што ви пишав ве сакам и подржувам во се п.с слободно ако имате потреба од разговор околу темава или нешто што ве мачи пишете ми во лп тука сум за се