За домот за деца без родители, во Битола. ако знае некој информации, тел. број, адреса, било што. ВЕ МОЛАМ МНОГУ МИ Е ИТНО! Благодарам однапред.
Дом за доенчиња и мали деца адреса: Васко Карангелески б.б. место: Битола https://www.facebook.com/pages/%D0%88%D ... 0391004973
Ја немам гледано, но, претпоставувам дека е нешто поврзано со продавање на децата и губење на документите поради земјотресот во тој период.
Темава малку замрела па да си прашам нешто.Кога го родив син ми рекоа за ризик за 2 дете но сеуште не е утврдено потребно е да одам на уште неколку контроли.Вака сакам да прашам доколку неможам да родам свое дете дали би можела да посвојам 2 дете бидејки првото го родив и не ми смета да посвојам и би му дала прекрасен живот како на моето бидејки имам огромна желба да имам повеке деца.Ако некој е упатен доста добро во оваа тема или знае каде можам да се упатам да ми каже.Прегледот ми е наредниот месец но се повеќе ме фака паника и мислам дека нема да можа и со мм си мисламе дека ако е можно да си посвоиме детенце.Позз
PПред извесно време, го изменија законот за посвојување на деца, и дадоа право и на самохрани родители односно поединци да присвојат деца.Знам такви случаи во СК и секоја чест на нивната одлука. HEV, мислам дека законот не те ограничува во тој дел, односно ен си ограничена за посвојување на деца, доколку претходно имаш едно дете биолошко. Мислам дека треба да одиш во социјално да прашаш.
Здраво, имам другарка што е посвоена и сака да си ги пронајде биолошките родители. Дали знаете дали некаде има податоци за родителите и како може да се дојде до тоа? Инаку од таа е посвоена од домот за доенчиња во Битола.... Ви благодарам
Надобро другарка ти ја си седи мирна. Да не отвора стари рани. Што ако ги најде??????. Како ќе им биде на нејзините родители кои ја израснале?. Има една поговрка вели не е мајка онаа која родила, туку онаа која израснала дете. А мислам дека и законски не е возможно тоа де се испита затоа што со посвојувањето се прекинуваат сите врски на детето со биолошките родители.
Она си ги сака нејзините, ама нормално ја интересира кој и зашто ја оставил... инаку ова дека не може никако сигурна си?
Мислам дека обавезно треба децата да се известени и да знаат од каде им се корените. Многу непријатности би се спречиле така. Еве во мојот град имаше пример каде една девојка се заљубила и останала бремена, па кога дошло време и родителите да се запознаат увиделе дека тој всушност и бил полубрат (мајка и како млада го дала на посвојување). Веднаш раскинале, девојката абортираше и така заврши се. Сега е мажена за друг и еве веќе си има 3 деца. Доколку знаеле и двете страни не би се случило ништо од ова.
Велат додека не почустувуваш на своја кожа не знаеш како е... посвоена сум, дознав на суров начин, ми кажа братучетка ми кога бев 9 години, и тоа на ирочен начин, со исмејување прво не верував, ама моите ми потврдија... како помала бев многу опседната со истото, кои се, зошто ме оставиле... не дека сега не сум, ама имам други грижи... премногу сум им благодарна на моите кои ме израснале и ми пружиле се што сум посакала, и никогаш нема да им го заборавам тоа... никогаш не би ги напуштила доколку некогаш ги дознаам моите биолошки родители, јас си имам родители, тие што ме дале не ми се родители, без разлика која е причината за истото, таа само ме родила и ме фрлила... но сепак, има нешто од внатре кое те влече да ги видиш, да ги запознаеш, да си ја видиш т.н мајка... сум пробувала многу пати да дознаам нешто во врска со неа, но секој обид бил безуспешен, кај нас многу тешко се дознаваат тие работи... многу пати сум си размислувала на кого личам? зошто ли ме оставила? дали таа можеби ме бара? безброј прашања, а ни еден одговор... затоа секоја информација во врска со тоа каде би можела да се обратам, би ми била добредојдена...
zdravo.jas sum posvoena i sakam da doznaam kako se vikaat moite bioloski roditeli no maka mi e bidejki tie otideni se vo stranstvo i nikogas gi nemam zapoznaeno za da znam kako izgledaat..kade treba da se obratam za da doznaam kade se naogaat i kako se vikaat!!
inc istoto i jas go mislam kako tebe..i jas kopneam po odgovorite na tvoite prasanja no samo sto se obrateni kon moite bioloski roditeli!!!
(Пишете ве молам) Дете зедено од дом за деца без родители. Имам еден проблем.Мислам дека сум земена од дом за деца без родители.Мојата сторија е голема и не би ми стигнала ни цела фемина за да ја напишам .Но сепак.Моето прашање е,дали ако си зедена од такво место треба да има некој документи и кои се тие документи?! ВЕ МОЛАМ ПИШЕТЕ. ФАЛА однапред.
(Пишете ве молам) Дете зедено од дом за деца без родители. Нормално дека има документи на диво никој ниту дава ниту зима деца ,но тие документи се службена тајна и не се стига до нив така лесно и едноставно.