Посвојување. Биолошки родители.

Дискусија во 'Дете' започната од karak, 20 јуни 2010.

1. Lady V

Lady V Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    30
    Дали има некој информација дали е возможно некој кој знае дека е посвоен, возрасен човек, доколку појди во домот од каде што е посвоен да му дадат информации за неговите родители ?

2. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Дечки знаете ли контакт од детективската агенција ДИА???

3. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    @peperutka87 Колку што проверив, доколку нема измени, броевите се: (ќе ги ставам во спојлер, не знам дали смееше да ставам број)
    072 251-730, 077 844-711, 075 691-153

Инаку имај предвид дека цената се движи од 1000-2000 евра нагоре. И плус попатно има други трошоци така да, подобро да бидеш спремна на информацијата. Со среќа во потрагата. :)

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Кога деца се оставаат во домови или се посвојуваат, родителите се изјаснуваат дали сакаат да бидат пронајдени, најдобро оди прашај си.

5. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Ti blagodaram :)

6. blackangel22

blackangel22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
    imav potreba nekomu da se otvoram. vaka. rodena sum na 26 oktomvri 1999 godina vo radovis ama od malecka znam deka sum posvoena. e, vaka. imam prekrasni roditeli koisto me posvoile i ne dozvoluvaat da mi fali nesto. ja imam nivnata poddrska vo zivotot i nivnata ljubov. fakt e deka kolku poveke rastam tolku poveke me kopka toa od kade sum. ne mozam da prestanam da mislam na toa i ne znam sto da napravam. ako znaete nesto pisete mi ve molam :)..

7. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    Јас да сум на твое место,би си го продолжила тој убав,лежерен живот што твоите прекрасни родители(небитно дали биолошки или посвоители)ти го подариле до сега и ќе продолжат понатаму,така да немој повеќе да мислиш и да се трудиш да дознаеш повеќе за твоите биолошки родители,бидејќи вистината може да биде сурова и да повреди многу луѓе,вклучуваајќи ги и сегашните родители,а како што кажуваш за нив,не го заслужуваат тоа!!;)

Ама како што кажав,тоа би го направила јас(кога би била на твое место:))...а ти сепак размисли добро што би добила,или можеби што би изгубила ако сакаш да дознаеш нешто повеќе за минатото...

На kjukli, iki26, blackangel22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. blackangel22

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
    ti blagodaram sekako deka ke go primenam tvojot dobronameren sovet. iako vo mene (mislam deka i vo sekoe drugo posvoeno dete) gori zelbata za da znae od kade doaga. ne znam mozebi seuste sum malecka za da razberam deka ne treba da razmisluvam da gi pronajdam bioloskite roditeli se nadevam deka so tek na vreme ke pomine i taa faza i ke sfatam deka treba da prestanam da se opteretuvam so toa, sepak ti blagodaram mnogu :)

На butterfly4 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.222
    А што ако е вистината сурова?
    А знаете колку е реалноста сурова кога не ја знаете суровата вистина?

Базична е потребата да знаеш кој си и не треба никому да му должиш објаснување зошто сакаш да знаеш кој си.
    Дури и нечии чувства да бидат повредени, вистината треба да ја знае секој, дури и да е тешка, во името на својата иднина.

Јас би се потрудила да дознаам, во прав момент, би сакала.
    Штом еднаш ти се појавило тоа прашање во тебе, тоа ќе биде така засекогаш, а и во вистината лежат многу одговори за тоа ти како ќе се развиваш во иднина.

На glosipgirl, Hipica, Jagoda123 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. blackangel22

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
    neznam od kaj da pocnam so i da napravam pred mene gledam zid koj ne mozam da go srusam. toa sto go kaza i go cuvstvuvam . kako sto rekov kako rastam se poveke vo mene gori zelbata da si go znam potekloto koja sum i od kade sum valjda so site e taka.. ama so i da napravam ne cini ne znam.. ti blagodaram ama jas sega sum premnogu zbuneta :worried:

11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Nemoj da si ja rusis harmonijata vo domot sto ja sozdale tvoite roditeli,ti podarile ljubov dom,toplina te stitele i ke go pravat toa do krajot na zivotot veruvaj deka toa mnogu deca ne go dobivat od svoite bioloski roditeli i toa e neprocenlivo...Ne se izmacuvaj so minatoto ostavigo tamu kade sto e neka bidi minato imas prekrasni roditeli ne vredi i niv da gi natazvas nema sto da te kopka,mozis samo sama sebe da se povredis drugo nisto,i zapomni roditeli se tie sto te ODGLEDALE I NAPRAVILE COVEK OD TEBE a ne tie sto te donesle na ovaj svet,zatoa zaboravi na sve i uzivaj so tvoite roditeli i tie ja zasluzvat tvojata ljubov i vnimanie...

На butterfly4, Daleron и blackangel22 им се допаѓа ова.
  12. blackangel22

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Имаше еден случај кога кај посвоно девојче (кое тогаш имаше 40 години) дојде биолошкиот вујко да ја побара.
    Го избрка, нормално само му рече дека таа нема други роднини освен на нејзините родители(посвоителите).
    Друг случај: Оди момче кај биолошката мајка (оставен од неа уште пред да има 40 дена), иако остана да живее со баба и дедо од страна на таткото, го избрка од пред врата. Таа била мажена имала 2 деца и не сакала тој да и го ремети животот (замислете како се чувствувало тоа дете на 8 години). Сите вие добро размислете пред да донесете било каква одлука, затоа што можете да бидете многу повредни.
    Јасно ми е колкава е желбата да се знаат корените, ама не се знае на што ќе наидете.
    Едит: Кажав само негативни примери, а може да биде и обратно, не знам за таков случај.
    Знам многу посвоени деца кои расчистиле со тоа дека си имаат родители и знаат само за нив, воопшто не се замараат со биолошките.

Последна измена: 5 мај 2015
    На kjukli, tessie и blackangel22 им се допаѓа ова.
  14. blackangel22

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
    i toa so vikate, vistinata moze da bide surova.;(

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    @blackangel22 Јас целосно те поддржувам во желбата за потрага. Еве јас не сум посвоена па се интересирам за моите предци, роднини, семејно дрво и сл. Доволно е да дознаеш од каде си посвоена. После мислам дека не е толку тешко. Луѓето се ситат на туќа несреќа комшивките отсекогаш сакале и ќе сакаат да оговараат, а тоа тебе секако би ти било од корист. Битна е волјата, желбата и спремноста за да се сносиш со неизвесноста и било каквиот исход откако ќе ги пронајдеш. Сепак би ти препорачала да почекаш да станеш полнолетна бидејќи тоа што се уште си малолетна би ти претставувало пречка. Многумина нема да те сфатат сериозно и ќе ти држат придики како не е убаво да отвораш стари рани.

На tessie и blackangel22 им се допаѓа ова.
  16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Вистината може да биде сурова, но потполно се согласувам со Лилит, реалноста кога не ја знаете вистината е уште посурова.
    Нема ништо лошо, ниту погрешно да сакаш да знаеш кои ти се корените.
    Далерон напиша две различни ситуации, јас само ќе ја надополнам.
    Што ако детето има брат? Зарем немало ситруации да се вљубат брат и сестра незнаејќи дека се род?
    И на крајот сета таа потрага по биолошките родители да излезе дека е само едно лошо искуство, барем ќе почувствува големо олеснување. Олеснување затоа што никогаш повеќе нема да ја измачуваат тие стотици прашања на кои сега секојдневно помислува.
    Таа секако е среќна, има мајка и татко кои ја сакаат безрезервно. Таа не бара нови родители, сака само да ја знае вистината.

На glosipgirl, Sunflowers, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  17. blackangel22

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Не брзај, колку што видов малечка си, за некоја година ке можеш да дознаеш.
    Сама тоа тешко, ама затоа постојат детективски агенции кои за пари ке ти дадат на писмено.
    Ти си имаш родители, свој дом и терај си го животот како до сега.
    И внимавај, не очекувај премногу од твоите биолошки родители за да не паднеш во очај.

На blackangel22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. blackangel22

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
    mislis deka dektektivska agencija bi mi pomognala iako ne znam niato vo vrska so niv?
    inace zatoa i ne sakam da brzam mala sum uste ama sakam da doznaam...
    i ne ocekuvam nisto od nikogo poso moze mnogu jako da se razocaram:|

На Daleron и referentka им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.222
    Луѓе не сте реални со муабетиве. Заради родителите кои те посвоиле ти треба да патиш целиот живот затоа што ќе ги повредиш нив?
    Кои ви се размислувањава?!

Да, може ќе те боли, може ќе ги боли, ама таму лежат сите одговори за тоа што ти ќе станеш еден ден.
    И да, што ако имаш браќа и сестри? Дури и да не продолжите да комуницирате, ти треба да си ја знаеш својата вистина.

На samovila.red., senza.parole, eloves и 7 други им се допаѓа ова.