Посвојување. Биолошки родители.

Дискусија во 'Дете' започната од karak, 20 јуни 2010.

1. blackangel22

blackangel22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    18
    totalno si vo pravo. (y)

2. pahuljica sneza

pahuljica sneza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65

3. pahuljica sneza

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
  4. pahuljica sneza

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    i roditelite si gi baraat decata mladost ludost a posle boli i patnje..

5. pahuljica sneza

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    jas si ja baram kerkata cel moj zivot. Hvala na forumot sto postoji .Hvala na site clenovi sto mi dadovte nadez i sto mnogu nauciv od vas.. Ja sum edna i tazna isrecna majka sto rodiv zdravo dete a ne smeev nikako da go zadryam ne treba ni da kazam deka bi dala sve na svetot da bilo poinaku no sudbina .. elem taa e rodena na 30 03 1985 god vo Skopje zavedena e pod imeto ATANASOVA VESNA .Od togas pa do sega mojata taga a i zelbata se mnogu jaki .Bi sakala da kazam deka i roditelite naiduvaat na negativni odgovori. I nie kako i vie ne sakame da vi napravime uste pogolem problem no ova sto go citam mi dade nada. Mojata porodica isto kako i jas bi sakala da ja najdeme i da bide del od nasite zivoti . BI sakala da kayam deka imam uste dve deca .kerka od 20 i sin od 18 godini oni isto taka mnogu bi bile srekni daja zapoynaat . Tatko tisto taka ima sin od 11 godini i golema zelba da ja najdeme i ako moze da ni oprosti ...Ako bilo koj ima nekoja informacija ja bi bila em srekna em mnogu blagodarna POZDRAV DO SITE I SREKNO..

6. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Предходно има цитирано пост од друга членка а инаку и таа си ја бара ќерката ВЕСНА АТАНАСОВА

8. pahuljica sneza

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    ?????? cel zivot ? i jas se prasuvam ???? i nitu eden odgovor ne e dovolno dobar , ne postoji....

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @pahuljica sneza zarem vo instituciite ne mozete da dobiete odgovori? Znaete vo koj dom ste go dale deteto, imate nekoj dokument za toa...?

I vaka mnogu mi e strasno so podatocive. Zamislete devojkata da ne znae deka e posvoena, zamislete deka cita tuka, se vika Vesna i rodena e bas togas. Ne mi e vkusno ama voopsto.

На joy1, fighter, <3 pleza4e <3 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. pahuljica sneza

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    imav mnogu tezok porogaj mnogu malokrvna situacijata nenormalna dodeka dojdov kaj sebe sve zavrseno . ne ziveam vo Mkd ama obavexno resiv i ke cuknam na sekoja vrata .ednostavno moram da ja pronajdam..koga se sluci toa socijalnoto bese vo kisela voda sega ne e tamu ama preku forumov doznav za soc blizu zel stanica Straso PIndjur.

11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Зошто си играте мајтап со животите на децата!? Оставете ги да си го живеат животот, среќни со нивните родители. Еднаш сте им пресудиле со тоа што сте ги оставиле, не правете ја истата грешка. Нивно право е доколку дознаат дека се посвоени да ве бараат.
    И ве молам бидете малку по дискретни кога објавувате такви податоци. Еве јас се чувствувам непријатно ставајќи се во кожата на тоа девојче што го барате.

На joy1, fighter и Nausicaa им се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    А може и девојката сака да ја запознае. Девојката сепак има право да одлучи, може ижа браќа и сестри и има право тоа да го знае.

На glosipgirl и pahuljica sneza им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Што да дознае за билошката мајка?
    - Дека таткото и не сакал ќерката да ја даде за некој сиромашен или неук;
    - Сакала да заврши студии
    - Останала бремена, а не била во брак
    и затоа го/ ја оставила.
    Не зборувам за оние мајки чии деца биле украдени или им било кажано дека децата им починале при пораѓај.
    Како мајка на две деца тешко ми доаѓа кога ќе замислам, но се надевам дека нема да им наштетат повеќе отколку што ќе им помогнат.

14. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Ама сеа многу е лесно да се збори.
    И јас така мислев, го оставила, нема потреба да ја бара.
    Ама има тука многу други битни работи.
    Ама секој заслужува да ја дознае вистината доколку сака секако.
    Треба да ја дознае причината зошто било оставено, дали навистина треба да го осуди или не.
    Може да има браќа или сестри, да ги запознае, тоа е многу битна причина. Светот е мал, се случувало така брат и сестра во врска да бидат, а да не знаат.
    После треба да се знае историјата на семејството, ако не нешто друго барем нивната историја на болести, кон кои болести се склони.
    А потоа може да си одлучи дали ке контактира со родителите или не.

На glosipgirl и pahuljica sneza им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Има вистина и во тоа што го пишуваш. Грешката понекогаш е во одолговлекувањето на кажување на вистината од страна на старателите. Кога на помало дете ќе му кажуваш дека си мама, ама не си го родила можеби полесно ќе минува низ животот. Многу е тешко кога ќе дознаеш дека 18, 20 или повеќе години си живеел живот во лага. Не се гради куќа на песок.

16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Како мајка целосно ја сваќам твојата болка која трае од моментот кога си го дала сопственото дете на посвојување, па се до денес!!! Ја сваќам и твојата желба да си ја најдеш ќерката!!! Една „грешка“ од младоста ти се развлекува и ти создава болка цел живот!!! Страшно!!!
    Но, дали размисли добро, дека со твоето појавување пред тоа дете, сега возрасна жена,
    ќе повредиш многу луѓе?
    Првенствено ке ја повредиш ќерка ти која сега има 30 години, а никогаш не те видела!!! Но, уште повеќе ке ги повредиш нејзините родители кои цел нејзин живот се грижеле за неа!!! Како ке им биде на тие луѓе кои пред триесет години го посвоиле девојчето кое не било сакано од биолошките родители??? Тие луѓе не биле во можност да имаат дете, па затоа со месеци, години биле на листа за посвојување... И еден ден, кога во своја прегратка го земале твоето бебе, тоа станало нивно дете!!! Колку само му се радувале, колку бессони ноки поминале до него, колку прегратки му дариле??? А, можеби и во тајност го чувале посвојувањето!!!
    Заради тие луѓе - вистинските родители на твојата керка, треба да бидеш премногу претпазлива... Ако еден ден успееш да ја пронајдеш керка ти, биди внимателна, не ја расипувај хармонијата во животот на другите луѓе!!! Ако ја пронајдеш керка ти, што ти посакувам, испитај оддалеку како живее, дали знае дека била посвоена, кои и се родителите, па потоа реши дали треба да и се „појавиш“ во животот!!!

На danichap, joy1, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Луѓе, женaтa имa прaвo дa си јa бaрa ќеркaтa. Не е етички тoлку детaлни пoдaтoци дa дaвa...нo ете и тoa нa oчaј гo препишувaм.
    Секaкo декa требa дa е свеснa декa пo 30 гoд. ќе дoнесе мнoгу тaгa и немирнo мoре вo нечиј живoт. Дa се нaдевa нa црвен тепих е безсмисленo.

18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Па, не знам колку е свесна дека ке разбранува многу животи... Таа сака сега, по 30 години ќерката да и биде дел од животот!!!

На joy1 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Седете мадро не знаете на што ќе наидете. Ова јавно повикување не ми се допадна.
    Сочувствувам навистина АМА......................................
    Познавам лик со исто име и презиме ама датата не се сложува.

20. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    И јас исто познавам девојка со такво име и презиме ама после помислив ако не името, презимето претпоставувам дека е сменето на девојката кога ја посвоиле.