jas pobarav pomos od site vas a osuda imam i od sebesi zatoa tolku i cekav da ne povredam nikoj. i cel zivot taka . Sum pratela mnogu ovakvi slucki i znam deka pravite podatoci bi gi znaela samo pravata osoba inaku se sme nuvaat. ja se izvinuvam i zablagodaruvam na site sto mi davate soveti. i ne sum luta na nikogo samo na sebesi sto ne sum bila pojaka i da sum se izborila za svojeto cedo. I isto smatram deka roditeli se onije koji ja izgledale. Samo veruvajte zelbata je pojaka od bilo kakvi prekori...
Ме расплака... По овие зборови сигурна сум дека трезвено ке постапиш кога ке дојде моментот за средба!!! Ти посакувам се најдобро во потрагата по ќерката, можеби на крај се ке се заврши добро за сите!!!
E fala ti duso mnogu mi falea tie zborovi. Se nadevam deka gospod ke se smiluva , i samo da bide dobro za site golem pozdrav...
Ние нема што да ти судиме, не мора да се оправдуваш. Само, начинот на кој пристапуваш е многу важен. Дали си свесна дека сакајќи да направиш добро може да и го уништиш животот на таа девојка/жена!? Имав во семејството батенце и кога дозна дека е посвоен тотално се смени, на лошо за жал. Бидејќи имаше браќа и сестри, не можеше да се помири со фактот дека баш тој бил даден на посвојување, дека од толку деца за гледање немало можност баш за него. Штета.
@pahuljica sneza вака не верувам дека ќе ја најдеш. Пробај преку институции или луѓе кои се занимаваат со такви работи како приватни детективи.
@pahuljica sneza, немате никакво право да барате да бидете дел од животот на вашата ќерка! Не сакам ни да замислам како е да се биде во ваша кожа но се додека вашата ќерка самата не ве побара, страшно е себично вие прва да ја исконтактирате. Вие сте ја донеле вашата одлука пред 30 години и сега мора да живеете со сознанието дека во животот на вашата ќерка, во моментов, едноставно нема место за вас. Морате да бидете свесни дека вашето ненајавено појавување во нејзиниот животот може да предизвика само тага, бес и ужасна болка, како за неа, така и за нејзиното семејство. Посвоените деца во Мк (вообичаено) знаат дека се посвоени па ако Весна сака да ве запознае, таа ќе ве најде. Во меѓувреме, баталете институции и приватни детективи, вие едноставно не смеете да и се мешате во животот. Ако навистина го сакате тоа што е најдобро за неа, оставете ја неа таа прва да ве исконтактира.
Никој не може да зборува во туѓо име дали сака или не сака, ти не си во нејзина кожа па да знаеш. За себе некогаш луѓето не се сигурни што сакаат, а не па за други луѓе. Тоа самата девојка ќе си одлучи, а на жената е да се обиде. Од кај знаеш, можеби и таа сака да ја најде, но не може или нема податоци за неа. И што тогаш? Животот во чекање да помине? Таа има брат и сестра ако добро запамтив, можеби нив сака да ги запознае?
Се согласувам со Емотионал123, никогаш не можеме да тврдиме за трето лице. Еве јас веќе имам пишувано на оваа тема дека сум посвоена и ја барам да ја запознаам биолошката личност но без успех бидејќи инситиуциите не излегуваат во пресрет. Така да не можеме да знаеме дали и девојката ја бара или не. Еве и јас ја барам да ја исконтактирам, ама на кој начин да го сторам тоа? А доколку девојката не сака контакт со неа дури и да дојде до средба ќе и го каже истото и нема никаква штета. А зошто да предизвика болка појавувањето, овде зборуваме за триесет годишна личност на не мало дете, што многу е веројатно дека знае дека е посвоена.
Dragi moji samo sakam da vi kazam edno golemo fala ,znam deka site vie imate nekoj sto ve povredil a ipak imate taka golemo srce . Vi posakuvam sve najubavo vo zivotot i sekogas da ve prati dobra sreka ..od se .....
Mojata bratucedka ostana bremena na 19god vozrast.Stotuku se zapisa na studii,cicko mi i strina mi ja uslovija ili tie ili deteto,kavgi,teski zborovi..se imase.Go dade deteto vo dom i napravija dogovor so decko i (sega veke maz) deka ne smeat da go dadat na posvojuvanje,vnuka mi bese vo Bitola.Bratucedka mi go zavrsi fakultetot i postojano odese da ja poseti,za vikendi si ja zimase.Koga go zavrsija fakultetot ne ni gledaa kakva rabota i dali ke bide na strukata,vazno im bese da zemaat plata i da si ja zemat kerkata.Vnuka mi imase 4 god koga si ja zemaa. Ova mislenje go kazuvam za da znaat site deka ne moras da go dades deteto odma na posvojuvanje,postojat dogovori za da moze da si go zemete deteto nazad. Sakajte i pocituvajte si gi roditelite koi ve izgledale,tie se vasite roditeli a ne nekoj sto te nosel i te dadil vo dom.
Онака ги разгледував темиве, се занесов во приказниве и случајно ми се поклопи нешто. Порано имав профил овде не го памтам, и специјално се регистрирав само за да ги поврзам овие две приказни од различни теми овде на форумов, па што знам. Иако се слични сите приказни за давање на посвојување, овие ми се поврзаа во глава, може би баш ќе му помогнеш на дечково ако случајно излезе да се поклопуваат датумите, макар годината и од прилика месеците на раѓање (бидејќи на посвоените деца често им пишуваат лажни датуми). Можда излупав скроз, можда има преку 1000 вакви случаи, не знам, ама ако ви се поклопуваат од прилика датумите на раѓање со дечково тогаш пиши му во приватна порака и кажи му колку што можеш да дознаеш, ако не, простете Пораката е од ‘‘V20‘‘ ‘‘Имам скоро 21 година (на 21.февруари 1990 сум роден) ,пред некое време дознав дека сум посвоен ,а впрочен цело врем,е го чувствував тоа во себе се чувствував поразличен од сите мои блиски роднини ,сосема поинаку изгледав ,размислував итн. Од моментот кога дознав па се до ден денес не можам да функционирам нормално,се обидов со се можно за да ги порнајдам моите билошки родители ,поточно мајка ми и да знам ЗОШТО? тоа ме мачи и ме остава без сон и мир.Животот како да ми застана во едно место и не можам да бидам мирен се додека не дознаам повеќе за она кој сум и што сум ,Си ги сакам билошките родители ,никогаш не би се одделил од нив ,но едноставно сакам да знам кој сум ,вака се чувствувавм како да сум го изгубил комплетно мојот идентитет.Од одредени извори дознав дека моите билошки родители биле млади ,и учеле во гимназија кога сум "се случил јас",побарав и преку социјалното но некако шансите се многу слаби,ве молам советувајте ме што и како д аправам ,дајте ми некоја конструктивна критика ,имам претчувство дека ке ги најдам но ако само стојам во место ништо од тоа нема да биде,верувам со случајност и судбина се надевам некој ке ми помогне ....искрено благодарам...‘‘
premnogu sum tazna , nisto ne se slucuva nikoj ne se javil da kaze deka nesto doznal .Vremeto si odi dusata si boli a samo cekanje i zelba golema najgolema.Site ja cekame sudbinata pa ajde neka se desi i nesto ubavo ne samo loso ,
1. Јас кога би била посвоена би сакала да знам кои се моите биолошки родители, дали се живи, зошто не сакале да ме одгледуваат. Не секогаш детето е отфрлено затоа што не е посакувано. 2. Болно е да дознаеш дека си посвоен. Но не е и најстрашното нешто, сепак има некој друг кој те одгледал, те сакал и те чувал. 3. Јас лично не би дала дете на а посвојување, а би посвоила.
Ima edna izreka : Nemoj da sudis na nekogo dodeka ne gi nosis negovite cevli I ne osetis bol koji ja osekam.Ne daj boze na nikogo da bide prisilen da se odvoji , Toa e kako da ti otislo pola srce ,a moras da zivees samo so pola.Mnogu e lesno da se kaze jas bi napravila taka , ama ne daj boze nikoj da oseti na svoja koza sto znaci I kolku boli pak ke kazam koganesto moras a ne sakas I muslis deka je toa edinstven nacin . Ne moze majka da ne go saka svojeto dete I mnogu mi je grub zborot otfrlen /a .Mnogu pametno ima napisano edns feminka sto ako si mlad bez krov nad glavata bez rabota bez podrska kade da odis I sto da mu pruzis na toa dete na koje mu posakuvas da bide I najsrekno I najsakano.Znam deka spored vss izgledam kako da sum losa osoba no na porodjajot bev prasana dali da se spasi deteto ili jas naravno nov zivot je sekogas moj izbor.Moze da mi sudi sekoj koj ne go osetil toa I ne daj boze da oseti zatoa sto mnogu boli .Jas bi mozela da pisuvam ovde I da gi poksxsm svojite emociji no mnogu e malku prostorot za ona sto go osekam.tagata ne moze da se opise so zborovi .I odgovor za Emotionall 123 probam na site nacini I ke probam I ponatamu .Zatoa sto sekoe srce treba da bide celo dosta mi e da ziveamso pola a fali mi mnogu mi fali cel zivot..Pozdrav ..
Можеш да пробаш да оставиш твои контакт податоци во Центарот од каде што е дадено детето на посвојување, јас барав податоци за мојата билошка мајка и ова ми го предложија од центарот, доколку сакам да оставам мои податоци па доколку и таа некогаш стапи во контакт со мене ке и ги дадат моите податоци. Со среќа... и се надевам дека сите што ги бараме биолошките родители ќе наидеме на некој со размислувања како твоите, дека не не заборавиле...
Violetblue mnogu ti blagodaram na sovetot .I na site vas vi posakuvam zdravje ljubov I mnogu sreka vo zivotot..