Посвојување. Биолошки родители.

Дискусија во 'Дете' започната од karak, 20 јуни 2010.

1. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Jas se uste nemam najdeno :) a ima koi se nasle da

2. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    [QUOTE = "3Ll13 (Eli) , post: 2804234, member: 106 714"] Jas se nemam uste najdeno :)a ima se koi da nasle [/ QUOTE]
    Mnogu bi sakala sa vi pomognam nekako no neznam kako, mozhebi od edna strana da objavite i kogo barate i se, za da bide polesno.. :/

3. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    pa ete za mene najdov nekoj dokumet deka sum rodena vo Negotino pod prezime Cebovska a dadena na posvojuvanje vo Bitola a rodena sum 12-02-1982 krvna grupa A+ a inace blagodaram za hrabrosta :) mozebi i navistina nekoj ke mi pomogne inace ja baram mojata bioloska majka a bi sakala da znam dali imam sestri ili brakja

4. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Znaci ti imas golema prednost shto znaesh od koja familIja poteknuvas! mozhes po lugje da se rasprasas ili na kraj kraeva otidi u negotino! Baraj po facebook lugje so takvo prezime! Eve ako ima tuka nekoj od negotino neka se javi i da pomogne voedno... Ti posakuvam srekja :)

5. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Se nadevam deka ke pomogne nekoj ako nesto znae blagodaram :) mozebi ke uspeam da najdam sepak bi sakala samo da znam od koi lugje sum ne bi sakala da pravam problemi na taa familija sekako

6. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Da toa sigurno deka nikoj ne go ni posakuva, no imash pravo da znaesh koj te donel na ovoj svet i zashto te ostavil! Mislam deka site vie zasluzhuvate odgovor na ovie dve prashanja! A posle shto bide neka bide!

7. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Pa normalno a i ne mozam da recam taa e ovakva ili onakva dodeka ne doznaam sto bila pricinata a i ne mozam da recam kako ostanatite taa ne mi e majka stom me dala sigurno i bilo tesko koj ne saka svoe dete

8. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Vidi sega... Ima mnogu razlichni slucaevi! Kade shto majkite voopshto ne gi dodirnuva momentot koga deteto go ostavat! Zatoa ima 1001 prichina! No, sekoj zasluzuva da bide islushan! A ti ke si odlucish dali ke ja prifatis ponataka ili ne! Bez razlika dali taa majka bila narkomanka, bila k...., bila o..... Ili tn tn, jas sum 1000% sigurna deka taa majka pomisluva na deteto sekoj den! I sigurno taa majka saka da go gushne svoeto dete NO NE VO SITE SLUCAEVI! Zatoa treba da bidete spremni i silni na posledicite!

На samonka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Da toa sum svesna pa i ako ne saka neka e zdrava i ziva tuka jas nisto ne mozam ke go prifatam i toa samo najvazno e ke si gi znam korenite od kade mi e poteklo toa mi e najvazno

10. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Da fala bogu.. Ajde da ti pomogneme
    Site shto znaat nekoj vo negotino neka se rasprasaat.. :)

11. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Se nadevam ke pomognat samo ne mora da znaci deka e od gradot moze da e od okolnite mesta :) sepak ne gubam nadez mozebi ke se najde

12. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Se nadevam i jas ! Ke probam i jas nekako da mi tekne na nekoj od tamu.. Veke kolku vreme gi biras

13. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Од кај најде под кое презиме си била заведена? Мене не ми кажуваат такви податоци. Инаку многу е лесно со презимево.

@_Sajmon_ Не за жал, немаме најдено. Јас еве барам веќе 3-4 години и ништо. Иако имам сомнежи за одредена личност, сепак се тоа само сомнежи. И плус немам никакви податоци за биолошката мајка, освен неколку безначајни.

14. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Pa ima dokument koi go potpisuvaat na denot na posvojuvanjeto sigurno imaat i tvoite a lesno pa ne znam kolku e lesno ke vidime

15. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Па да има документ, го немам видено затоа што наводно им бил фрлен. Но, на тој документ имало само податоци за здравствената состојба на бебето, крвната група и толку. Го кажувам она што ми е кажано мене, немам видено.

16. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21

Cim se somnevas vo nekoj od tolku mnogu mozhebi i ima neshto

17. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    pa bas i ne znam frlen kolku e a ima ime (koe go dale vo domot) prezime i grad na ragjanje data na ragjanje koi lugje potpisale koj bil staratel vo kolku casot pocnalo posvojuvanjeto vo kolku zavrsilo koj grad se vodi kako grad na ragjanje koe ime ke go ima bebeto po posvojuvanjeto kaj mene krvna grupa nema i ima clenovi navedeni

18. _Sajmon_

_Sajmon_ Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Jas lichno ne veruvam deka mozhe takov dokument da se frli, sepak mozhe da se pojavat hronichni bolesti i drugi raboti za koj sepak treba da se znae koj se vistinski roditeli..

19. 3Ll13(Eli)

3Ll13(Eli) Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    imeto na vistinskite roditeli ne go pisuva go pisuva samo na tie koi posvojuvaat a podatoci za bebeto se samo gradot kade e rodeno i data na ragjanje toa e tocno ne se menuva a dokument sigurno ima ne veruvam deka bi frlile takvo nesto od pocetok i moite ne sakaa da go dadat vikaa deka nema ama gi zamoliv i mi go dadoa

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Па да можеби има нешто. Сепак премногу работи се поклопуваат. Но, јас сум во контакт со жената иако не е баш директен, па доколку има нешто времето ќе покаже.

Епа мајка ми тврди дека го фрлила тој документ. Инаку знам за се, свесна сум. И баш за тоа сакам да дознаам, мислам не само за тоа. Но, еве барам и безуспешно е.