uh ne znam navistina sto da ti kazam edinstveno tie bi ti pomognale iskrneo samo nejzinite mozat da i pomognat nekako da bi gi zamolila da kazat ili ne znam drug nacin ne veruvam deka ima
Инаку во една група најдов нешто што можеби ќе му користи на некој. За сите оние (биолошки мајки) кои ги бараат децата и го знаат матичниот број (мислам дека се менува односно последните три цифри, имам пишувано погоре за ова) може да дојдат до податоци за детето моментално преку страната од избирачкиот список.
ako se smenati smenati se samo trite posledni broja spored gradovite ostanatoto e isto barem kaj mene istata data e vo dokumentot kako i na izvodot na krsteni
Нема помош, тоа е тоа. Ќе пробам во домот во Битола да прашам дали е можно да го издадат тој документ повторно. Не знам дали би чувале копија. Бев во сите можни институции, но законски е забрането и не смеат да кажат ништо. Нели и мајките се заштитени со закон. Единствено решение е менување на законот. @_Sajmon_ датите не се менуваат. Единствено може да се смени градот на раѓање по желба на посвоителите. А еве кај мене пример не е сменет. Значи може и ист да остане или да се смени во местото на живеење.
zavisi vo koja godina si rodena jas doznav deka za bebinja rodeni od 80 godina natamu dokumentite se vo socijalnoto vo Bitola ne vo domot
Значи сериозно не знам кај да барам, во социјалното во Битола, во социјалното каде што сум родена или каде што живеам ? Едит: Инаку имам прашано во градот каде што сум родена и каде што живеам и не кажуваат нити пак даваат некаков документ. А не верувам ни дека во Битола би дале документ. Единствено мислев за овој документ што го дава домот од Битола дали има некаква копија некаде?
Jas prasav vo domot vo bitola tamu kazhaa deka ne davale nikakvi informacii tuku vo socijalnoto vo gradot kaj sho sme posvoeni
So ogled na toa shto rodilkite se zashtiteni so zakon Da toa e tochno.. Edino neznam so jaki vrski pa nekako da uspeete... Inace drug nachin stvarno neznam dali ima! A dali tamu ste prasale ?
edinstveno vo socijalnoto vo Bitola bidejki tamu te dale na posvojuvanje vo domot a tie prefrlale dokumenti vo socijalnoto za deca rodeni od 80 godina natamu
I tamu dzvonev i ne kazuvaat preku telefon trebalo licno i mi rekoa da prasam vo nekoa komisija za posvojuvanje vo skopje aama jas nemam kontakt nikakov od tamu i neznam ..
Pa mislam deka ako sakas da doznaea takvi informacii treba da otides do bitola a ne preku telefon, zashto sepak e teshko takva informacija da se spodeli vo zhivo a kamoli po telefon.
Абе лично, какви глупости какви бакрачи, само не моткаат. Значи законски не е можно. Треба или јаки врски или сменување на законот.
Инаку законов мислам е донесен 1995 година. Претходно со навршување на 18 години можеле да дознаат кои се биолошките родители. Едит: На фејсбук има група СЕ БАРА. Сите кои барате некого може да се зачлените, можеби тука ќе најдете некакви информации.