Pa neznam eve neka dadat predlozi..i mislam deka grupata ne e otvorena treba da se otvori i shernuva za da bide poveke popularna za da mozat da ja vidat i najdat..
Зависи. Најчесто ни посвоителите не знаат ништо. Бидејќи станува збор за затворени, комплетни посвојувања. Сепак се менуваат законите. Доколку сме упорни може да издејствуваме некако. Еве досега се имаат сменето многу закони.
@samonka па еве можеме да почнеме сега. Прво ќе го разгледаме законот уште веднаш, вечерва. Да се консултираме со правници. Мислам дека би било пожелно да известиме и да дејствуваме преку одредена невладина организација. Само ќе ни требаат личности засегнати, бидејќи останатите не ги ни интересира. И ќе одиме директно да зборуваме со Министерот. Би било добро некој поупатен да каже што и како. @_Sajmon_ Јас се имам обидено преку Све за љубав. И е потполна глупост. Можат да помогнат единствено ако знаеш име и презиме. Ако знаев немаше да ми е потребна помош.
Znaci so zakonot nishto.. No sigurna sum deka mora da postoj nekakov nacin! Mislam deka sega koga se rasprostaneti i tolku aktivni socijalnite mrezi a pogotovo facebook, ako ne mozhe drzavata, domot, socijalnoto sami ke uspeete! Veruvam vo vas!
http://www.mtsp.gov.mk/wbstorage/files/zakon_semejstvo_osnoven.pdf Еве го законот. Разгледајте ги особено следните членови: 95, 97-а (мандатот на комисијата трае 5 години), 104-и, 107, 111 (нов упис во матичната книга, бришење на стариот), 113, 114 и оној кој мислам најмногу не засега 123-а.
Со престанок на непотполното посвојување одново настануваат заемни права и должности меѓу посвоеникот и неговото поранешно семејство. Посвоеникот го добива своето поранешно презиме, а по негово барање може да го задржи презимето што го добил при посвојувањето, ако со тоа се согласи посвоителот. Znaci, kolku shto sfativ "posvoenikot go dobiva svoeto poraneshno prezime, znaci mozhe barem prezimeto da se doznae..? Ama toa e so nepotpolno posvojuvanje, greska procitav! Mislam deka ubavo kazha nekoja od vas deka sepak najubavo e da se zbori so ministerot neshto da se napravi zashto sekoj ima pravi da znae od kogo poteknuva, barem ime i prezime da kazat samo
Decki,vi ja vidov temata i pobarav nesto na internet.Neznam kolku ke pomogne eve link se nadevam ke pomogne nesto. http://www.adoptionhelp.org/qa/how-do-i-find-my-birthparents
Jas imav dokument so ime i prezime valjda moe ama pokrieno so korektor taka da ne mozev da go procitam