Bidete vnimatelni koga barate i normalno ne mislite deka taa osoba e taa osoba, se dodeka nema dokazi za toa. Krvna grupa ne mora da znaci nishto no e pat do vistinskite roditeli, moze nekoja slucajno da ima ista grupa koja se sovpaga so vashata ili na mazot, taka da ne se oslonuvajte premnogu na krvna grupa !!
Denes poojdov vo socijalno vo Bitola da prasam kakva e procedurata i dali ima nekakva sansa da doznam koj se moite bioloski roditeli!Odgovorot so mi go dadoa bese "nikogasa nema da doznajs zosto se e drzavna tanja" a pogledot na vrabotenata vo kancalarija 22 vo socijalno vo Bitola bese "kopile si bila i ke bidis". Samo edno ke recam srekna sum so zaminav od Makedonija ne zivejam poke tuka sega si dojdov so nadez da razberam nesto ne deka mi trebat bioloskitr roditeli samo da znam koja sum i od kade sum na koj licam i slicno, ana edno e sigurno poke da se vratam vo ovaa drzava bez zakon nema sansa. Od ovaa nema poloso ima zakon nikoj ne go pocituva i nema zakon kaj so treba trba da ima, se e politika
Татко ми е посвоено дете, и неможам да замислам како може мојата баба да го гледа во очи и да го вика сине. Никогаш не би можела ако би и ја посвојувала дете, кога би видела дека е спремно да разбере, и да сфати би му ја кажала вистината, никогаш не би дозволила да дознае само за тие работи, бидејќи подоцна би ме мразело. Мојата мајка посакуваше да ги пронајде правите родители на татко ми, но неуспешно е се. Глупа држава, со глупи правила.
ne se glupi pravila sto ako ona da kazeme bioloskata mu majka ne saka da znae za nego ili krie od drugite oti ima dete dadeno na posvojuvanje iako spored mene deteto ima pravo da znae koj mu se bioloskite roditeli sto ako ona sega e omazena so drug covek i on neznae zatoa dete ova ne e nesto bas tolku ednostavno treba vreme zatoa nesto
.. ili ushte polosho. shto ako nejke da se doznae radi toa shto deteto moze da se srami od nea (pr. prostitutka e). nalet.
IMA DECA I RODITELI KOI SI GI BARAAT SVOITE !!! DECA KOI SAKAAT DA ZNAAT I NE GI OSUDUVAAT ONIE SHTO GI RODILE I NEMAAT PRAVO DA GI SUDAT, OD NIVEN PLOD SE IZLEZENI!!!!
A sto ako i deteto nesaka da znae za negovata bioloska majka imase primer takov kade sto majkata i kaza oti i e bioloska majka i znaete sto i rece devojceto kratko i jasno jas imam samo edna majka taa sto me odgleda i sto me porasna za tebe ne me interesira
Тогаш мајката знае на што е, се обидела. Нема цел живот да се прашува и да се јаде зошто не ја побарала.
Abe ono znae tocno e no zborot mi e oti ne sekoe dete sto e posvoeno saka da znae za negovite bioloski roditeli od edna i edinstvena pricina go ostavile koga mu bile najpotrebni go dale na posvojuvanje e sega kako i zasto toa e drugo prasanje sigurno nikoj ne si go dava deteto tuku taka bez pricina Znaci koga se baraat bioloskite roditeli ili deca dadeni na posvojuvanje treba da se bide spremen na se
Така е,сега,но порано во 80те,90,70те праеле фори доктори сестри,многу убаво некој имаше тука објаснето,пример:Го раѓаш денес ,утре ти кажуваат не преживеало,не ти даваат да го видиш,и ти веруваш нормално...После гооодинии девојчето дознава дека е посвоено,ти дознаваш дека те злоупотребиле,ама касно е ....Сакав да кажам не секогаш било и е случај да се остави дете поради некојапричина...Порано за жал оваа фора ја правеле на многу луѓе,многу жени останале без своите деца ,се правел бизнис со нив...стварно жално...
Znam za biznisot denes ovoj biznis ne go pravat imaat mnogu podobar biznis krazba na jajcekletki od tie sto odat na ivf i toa e veke drugo prasanje znam oti gi kradele bebinjata i gi prodavale no gi prodavale poveke vo stranskite drzavi sega veke toa ne go pravat tuku kradat jajcekletki i gi prodavaat na tie sto nemaat veke jajcekletki ima na net pisano prodaja jajnih kelija i jas ne veruvav se dodeka edna prijatelka ne mi go kaza toa
Ima mnogu majki koi gi baraat svoite deca, mnogu vi dostaviv grupi pa videte si i samite Cupe, zborime ako se pogodi majka i kerka da sakaat dvete da se zapoznaat, ako ispadni takov slucaj !!! Ne zborime majka saka kjerka ne saka.... kapiras ili pak ne?
зошто да не може да го гледа во очи, јас лично да сум била посвоена ич немало да ми било гајле за моите биолошки родители, тие што ќе ме зеле ме спасиле од еден дом и ми дале подобар живот, а не некој што ме оставил тамо...
Татко ми не бил оставен, тие го земале бидејќи неговата биолошка мајка студирала, и таа побарала помош за да и помогнат за нега, а подоцна да си го земе. А подоцна го побарала татко ми на млади години, а родителите кој го посвоиле (баба ми и дедо ми) со полиција ја испудиле од Штип, и му го промениле индентитетот. Сега ти гледај и сфати на што мислам.
така е во ред, мислев дека од дом го посвоиле, па вероватно многу го засакале но многу дрско се однесувале со неговата биолошка мајка тоа не е за простување..
za toa komentiram celo vreme. Moze da se pogodat i dvete strani da sakaat Mislam deka nekoj te rodil, te nosel 9 meseci, te napravil, ako ne te napravile nemalo da postoish taka? A od kade poteknuvas toa nema beganje, koja i da ti e bioloshka majka ti nema da izbegash od toa, od genite i biologijata nikad. Zatoa e vazno da se znae, zoshto postojat milioni bolesti, utre moze da zemesh rodnina krvno srodstvo od neznaenje deka si posvoen ili ti kazale. Za da te ostavi nekoj lezi golema pricina, moze zabremenila od siluvac, moze ne saka dete od toj maz, zoshto bil kreten,nema finansii, zabremenila mlada, bila bolna nemoze da te cuva, ima mentalna bolest.... mnogu raboti ne smeete da sudite, poglednete ja malku i taa strana, zoshto tamu lezat golemi problemi zada se izvrshi toj cin.
Се отвори нова фб група за Македонија, потрага по своите родители или деца (биолошки) https://www.facebook.com/groups/1756483847938322/?fref=ts
Dobra vecer na sie!Moeto devojce e posvoeno pred 30 godini .Ottkako mi go zedoja jas neprestanav da go baram.Doktorite zedoa mnogu pari ,jas sega ovde nemozam da ja objasnam postapkata so pisuvanje,no dojdov do nekoi odgovori kade e devojceto.Stapiv vo kontakt so nea ,vo prvo vreme bese prijatelski raspolozena pisuvavme ,ali posle nekoe vreme mi rece deka i zdosadi i deka nejzinata majka e druga.Jas sum 90 %sigurna deka e taa,no ne znam kako mozam da ja najdam so dokument i kade da se obratam,sekoj me nasocuva na pogresna strana.Go imam izvodot nejzin na rodenite i otidov vo maticno da izvadam izvod da vidam pod koe ime ke izlezi,ne mi dadoa mi kazaa deka toa e tajnai ne smeat da mi kazat.Znaci mojata kerka e rodena pod 239 tekoven broj a koga ja usvoia i go menaa tekovniot broj 1045 mislam ,datata na raganje.Me interesiea dali roditelite koi usvojuvaat dete znaat koja e bioloskata majka.Bi ve zamolila ako nekoj znae plus nesto neka mi pishi,prijatna vecer