Доколку веќе имате дете мислам дека шансите се многу мали, бидејќи на листа на чекање се многумина кои не се реализирани како родители и по некоја моја логика би требало да имаат предност.
во право си, ама Јас па не можам да разберам луѓе што сакаат да посвојат дете од африка и сл. само зашто е ИН. При толку дечиња од Мк што исто така немаат никакви услови за живот да пребираш од кај да посвоиш па сите да знаат дека си Анџелина...таа самобендисаност и комплекс, страшно. No comment...
Порано (пред десетина години) беше многу полесно (пократко се чекаше) за дете од Кина, Етиопија, Филипини... Сега мислам дека Кина направија забрана, ама треба да се провери. Пак има бирократија како кај нас, но реално пократко се чека.
Можеби за тебе е глупост за образован човек и пред се, емоционално интелигентен поединец има нешто повеќе во тој став. Никој не ти брани. Си кажа што мислиш, ама навистина не ме интересира ниту па ми држи вода твоето “некомпетентно” мислење. А сепак се дрзнуваш да пишуваш. И треба зашто е форум и Секој има право да си го каже своето мислење.
Па не знам дали емоционално интелигентен образован човек би рекол дека е комплекс да посвоиш дете од страна. И како што рече секој има право да си каже.... еве и јас ќе се обратам образовано- твоето мислење е когнитивно ограничено.
Никој не кажа дека е забрането да посвоиш дете од страна, читај поубаво следен пат. Очигледно ти си единствената тука ограничена, терај
Сонце, си ги помешала лончињата. За да се истрчаш така како што се истрча, да наредиш етикети кон поединец/ци за кои немаш елементарни познавања од приватен живот, те прави далеку од образован емоционално интелигентен човек. Џаст сеинʼ.
Никој не се истрчал, кажувам со мн блиску искуство со такви чувствителни теми. Од кај па ти знаеш дали јас не сум поупатена од тебе или не СРЦКА. Така што ова е последно мое реплицирање, си го кажав Своето мислење а ти слободно не го читај
Па ако твои многу блиски посвоиле за да се прават фраери зошто следат мода, запрашај се какви луѓе ти се блиски... Жално.
Никој не кажа дека посвоиле од страна, ти стварно не знаеш што да вратиш па ајде нападот е најдобра одбрана хахах, туго туго.
Здраво Тина, процесот трае долго бидејќи има многу кандидати, а малку малку деца (во моментот кога ќе влезе дете во системот за посвојување, во рок од неколку недели се поврзува со пар).