Nena posto sum vo procedura za posvojuvanje bi sakala dokolku ja znaes sumata da mi pises.Fakam vrski ama vrskive vikaat deka ne e potrebno pari.
@Olion33 јас имам другарка што посвоија две деца без плаќање и такви слични зезанции. Имама и колешка што има посвоено дете без да плати. Да кружат моабети дека има тарифа и знам дека еден човек на едни странци им побара пари, ама не знам дали ако платиш ќе добиеш дете или некој само ќе ти ги земе парите. Посвојувањето е тежок и долг процес и треба трпение. Се надевам брзо ќе успеете.
Pred 4 godini koga bevne da razgovarame vo gradot kade ziveeme sumata sto ni ja kazaa bese strasna po eftino ni bese da pracime invitro na privatno so donirani jajni kletki ama ispadna i toa negativno taka da edinstvena sansa za dete ni e posvojovunjeto.reseni sme posto sme vise vo godini da bide i pogolemo a ne bebe taka da ke vidime kako ke ispadne
Почнавте ли вие регуларно процедура па ви побараа сума или само се распрашувавте? Ако само сте се распрашувале можно е некој да се потрудил да ве искористи. Добро е што тогаш не сте прифатиле да дадете пари.
Не е во ред што вадите муабети дека треба да платиш мито за да добиеш дете. Рекла-казала! Ние посвоивме дете без денар да дадеме. Фер и коректен процес. Нека одговараат на прашањава луѓе со лично искуство, а не некој што слушнал трач муабет да обесхрабрува луѓе да посвојат детенце. И ние триста глупости се изнаслушавме, па излезе дека ништо од тоа не е точно.
Nora ne se muabeti na razgovor so bivsata direktorka na socijanoto kade sto ziveam ni pobaraa pari da ne cekame so godini,zatoa i togas se otkazavme.Ne zboruvam naprazno od iskustvo kazuvam
Inace dodeka bese taa direktorka ni edno dete nema posvoeno vo gradov so nejzinata smena odma dobija dete luge sto cekaa 3 godini pa ti razmisli zosyo e toa taka
Е па ако ја смениле и потоа луѓе посвоиле тоа е ОК. Се нашол проблемот (требала у затвор да заврши ама веројатно немало докази). Секако поднесете документи, се добиваат плус поени ако си помлад. Не чекајте.