Мајки предложете доколку имате седиште што се спушта за спиење и кога детенцето е поголемо. Зошто 4та позиција само кога е новороденче гледам по седиштава функционира.
Јас имам на Локо Кроко, мислам од ова уште една позиција имаше да се спушти. Мм го спушта седиштето на колата позади и слободно може да се спушти. Ова седиште може и напред и позади да гледа, и така и така може да се прикачи. Ова е веќе старо 3год, сега мислам и поубави модели имаат До душа ваков систем сум видела и други фирми...
Ova ne se spusta dovolno, pak e kako ispraveno dete imame slicno zatoa baram nekoe sto poveke se legnuva E vaka nesto da moze da prilegne. Abe gledav vo loco kroko mi kazaa 4tata pozicija samo koga e obratno svrteno koga e novorodence. Za napred volku demek ne se spusta. A bas vaka mi treba
Еее само колку е искористено нашето не прашувај...научи да ги вади појасите и како се возиме подобро да не знаете.Ние кога го земавме имаше само црно и баш не ми прави кејф
Ние вчера земавме 2 вакви седишта. Вака арни ми се гледаат, 4 позиции имаат. Ние сме 5 мес, и намерно земав од 0+ до 25, пошто ме нервираат транспортериве. Дали некој на 6 мес почнал да го става во седиште детето? Ова дека 0+ па ваљда може да ги ставам...
Јас од 6 месеци ја возам во седиште. Супер си прифати. На почеток ја возев на средната позиција ( моето седиште е со три позиции).
Ние го имаме истово седиште, убаво се спушта и си спие во него нема гајле. За таа цена-супер инвестиција
Мајки да ве прашам за совет што е подобро да земам седиште или бустер. Ако земам седиште би било 9-36кг. Дали имаат тие опција за спуштање во случај да заспие? Ние имаме 17+ месеци и уште се возиме во транспортерот, но гледам веќе кај и да е ќе го надрасне. Ова седиште што би го купила не би го користела многу 2-3 пати во месецот. Веќе имам едно 0-18кг во едната кола ми е монтирано, па да не го разместувам кога се возиме со другата кола сакам уште едно да земам. Секој ваш совет и искуство со овие седишта ми е добредојден.
За бустер ти е мало. Седиште земи си. Мене ми е страв да го возам без седиште па така една тетка ми се налути зошто инсистирав на седиште и не можеше братучетка ми да дојде со нас во кола ради седиштето. Ние и до пазар да идеме, на 3мин со кола, го ставаме во седиште обавезно. Инаку сега имаш ефтини седишта, баш во Локо кроко имаш попуст, и се спуштаат и се.
И јас ја возам во седиште далеко од тоа дека ќе ја возам така. Но муабетот ми беше дали од овие седишта што се 9-36кг и дали имаат опција за спуштање во случај да заспие или не и бустер седишта,бидејќи бустер се поефтини. Би го користела за некои кратки релации за да не треба седиштето што ми е 0-18кг да го ваѓам од едната кола па да го ставам во другата. А се на се во месецот би било 3-4пати.
Kupi si sediste kako toa na slikata, posle koga ke porasne ke ti ostane dolniot del- busterot i ke go koristis podolgo. No, ne se spusta nikako za spienje, i glavata im paga zasto epten pod agol e sedistevo. Jas za vtorata kola kupiv takvo od jumbo 2990 e