Има ли некој искуство со оспособување на постар модел на автомобил за да може да се монтира седиште со изофикс?
@duffi a ti se poti li dete vo ova sediste? Ne sum pametna na mali kakvo da mu zemam prvoto na taa tema e katastrofa i na kratki relacii koga go stanuvam ispoten ziva voda. Mora da zemame novo pred da ideme na odmor.
Не , не сум имала ваков проблем. Склетчија голем е инаку. А да пробаш со тие навлаките памучни се мислам кои се вадат за перење. Мислам @emkaemka имаше за количка. Се ми се чини и за седишта има.
Мултипрактик е и за количка и за седиште може да се користи. Јас само на седиштето го ставам, не дека не се поти и со него, но без е жива вода, ако ништо друго на памук седи. Ич не ме бендисува синтетиката на нашево седиште Од овде го порачав @Abc07 Тегет е нашето, мислам 80% памук, 20% полиестер беше, чист памук немаше. Јас сум задоволна, дури му го најдам чарето да го наместам убаво се помачив бидејќи е четвртасто, но има и врвки на собирање па ќе се намести некако. Друго за жал не најдов, ама баш никакво, никаде.
@emkaemka @duffi ke probame i so ova fala sto spodelivte. Dosega bese i taka i taka ama na zestinive ke bide problem. Ako ne biva ke barame dr sediste
Во потрага сум по седиште најбитно што не поти ! Ве молам за искуства. Би сакала да земам од 0-25кг,затоа што некако ми гледа најпрактично од аспект на спуштање на седиштето за спиење. Потака би и зела бустер. Дали некоја од вас има искуства со Lorelli Artur,Lorelli Rialto и со Brevi Kimi ? Ми ги посочи продавачката како квалитетни особено Brevi затоа што била марка од Италија. И плус базата на овие седишта е со isofix,а такво и би зела затоа што имаме isofix во колата. Ве молам за искуства. Не мора и за овие марки,ако имате и други искуства пишете. Буџетот би ми бил некаде мах.до 13.000.
Нашето седиште е на Maxi Cosi, го земавме поскапото зашто било од бамбусов материјал заради кој не би се потел. Ама како бањат е мојот на секое возење. Каишите плус се "пилотски" и од доле се гумени и уште повеќе го потат. @kukla21 Вашето какво е?
И ние имаме Макси Кози и се поти во него. Ама моето се поти секако прилично. Најмногу с епоти во глава. Цел е како бањат во лето. Едноставно такво е детето.
Земи си кое ќе ти се бендиса и стави му тетра пелена кај вратот и главата зошто сите потат, а во која продавница ќе ти речат дека некое не поти, само насмеј си се, такво нема.
Се збунив сеа ние уште користиме транспортер, бебево има скоро 8месеци, и 7и нешто кг, до пред еден месец нени даваа да седи воопшто сега сама се крева и седи и лази по малце....во кола ја возиме обратно како од бебе уште, Од кога би требало да смениме седиште и да гледа напред? Не се уклапам некако во групиве...
Додека не прооди не треба да се врти, ако претходно го надрасне транспортерот ќе си купите седиште 0+, порано беа многу поскапи таквите ама сега има и со нормални цени и тоа 0-36кг