И моето е 360 со изофикс и каишот што е горе прицврстен позади за гепекот т. е. задното седиште. Од локо кроко го земав на Kikka Boo Armadillo
тој каиш кај мене автоматски се затегнува. Вртам од една на друга страна без проблем. Или од лево или од десно е на детето. Има разлика сепак во седиштата. И толку знаела таа што ти продала дали има или неѓа такви на кои не се вади каишот.
Еве како се монтира. Збориме за каиш од самото седиште. Гледав на Макси Кози дека е со каишот од колата дека се прицврстува.
не е на каишот од колата, со каиш на седиштето е. тоа си се затега самото како што го движиш седиштето.
Да ама ова не е баш на седиштето пластика има па седиштето е затоа и ротира. Да би било дирекно на седиштето нема да може да се врти.
Одлично е. Второ бебе се вози, не е мрднато. Цела навлака де пере. Вртиш према тебе, ставаш бебе, вртиш Големава уште пати по него
Имам две дечиња. Едното 3 години, помалото 7 месеци. Малово уште го возиме во транспортер. Големата се вози во 0-25кг седиште. Со план сме да купиме уште едно, но се мислам дали ново да земеме за помалото дете, или пак тоа да се вози во седиштето што го имаме а да земеме друго за поголемата. За бустер мислам дека е уште мала... барам мислење од мајките со две деца
Некоја мама искуство со седиштево ? Некако ептен ми фати око Ме загрижи материјалот еко кожа, незнам да не поти
Треба полека полека за купам седиште за во кола. Ама ич не се разбирам. Сакам да биде некое што ќе може до големо дете да си седи и да има можност да се врти 360 и евентуално да се става во полулежечка/лежечка положба. Ве молам дајте препорака, на што да обрнам внимание? Буџет да не е прескапо нешто.
Земи го седиштето на Кукла од Бебе Хоум гледај дда биде со плус додатна пластика за да ти се ротира 360 степени, имаш доста модели каде имаш каиш за позади и треба да е стегнато седиштето во тој случај треба да го попушташ каишот за да го ротираш. Гледај вакво да биде. https://bebehome.mk/product/maxi-cosi-аксис-фикс-аир-аутентиц-блек/