Нели за да избегне удар возачот врти нагло лево или десно и при судир најмногу повреди има совозач или патник позади возач и по таа некоја логика се водев. Фала за профилот, ќе разгледам.
Најбезбедно било средното седиште бидејќи било најдалеку од местото на удар. Со едно дете е поедноставно каде да го сместиш, со повеќе е маката.
Има ли некоја искуство со седиште со shield? Како го прифатиле дечињата? Барам седиште 9+ и повеќето со повисока оценка на ADAC имаат ваков додаток. Или дадете предлог за седиште 9+ од кое сте задоволни.
Сигурно се си поминала кај нас, али види ако си во можност и ви се шета, дали од тие на адац што ти фаќаат око, а ги нема кај нас, може да ги земеш од Солун или Софија. Ќе резервираш нарачаш од овде само ќе отидеш ќе си земеш.
Jas naracav cybex pallas g ama uste ne sum go zemala. Planiram da ja vozam vo transporter max sto moze, a do 87cm mi e taka da ke ti pisam za nekolku meseci valjda
Земав Joie од Грција и таму едвај го најдов моделот, од овде го резервирав, поприступачни се со цени од Cybex, а подобри оцени, така да и за 9+ не ги отфрлајте како бренд, башка такс фри
Не не 0+ земав сега, Joie i-spin 360, не најдов кај нас база Z за Cybex и се откажав од него. Traver е 9+ мислам.
А да ти бараше 0+. Со здравје дс ск го користите. Мене ми треба сега 9+, ако земам уште едно 0+ многу седишта ќе треба да купувам. Ама не е итно сега за сега ќе го користам транспортерот. Само уште да го решам проблемот јас + 2 седишта позади. Едно од решенијата е да ослабам за полесно да ме собира.
Фала, поубаво да си купите.Мене со едно ми е кнап позади не па 2 , јас се стремам напред да седам, обезбедив играчки, огледалца, уште генерална проба да помине. Башка што ми се јаде и не ми се слабее
Ние имавме со shield, скоро го тргнавме. Е сега за тоа како го прифати прво немаше проблеми, па имавме неколку месеци плачење вриштење и клоцање и баш тешко да го наместиме скоро секое седнување во кола ( освен кога он сакаше да се вози). Ама кога ќе ги тргнам настрана тие неколку месеци 3 години без проблем се вози, сам го бараше сега едвај го тргнавме. За долги патувања исто му беше супер се навалуваше на него за спиење ( и не беше воопшто искривен). Некако се навикна и супер беше, ама да имавме период и стварно е лошо кога дава отпор а пробуваш да го наместиш.
Dali nekoj ima iskustvo so nekoe od ovie sedishta? Treba da kupam za maliot,no se mislam. Dajte predlog ako ne za nekoe drugo.
Дали има некоја од вас едно од овие две седишта и дали се добри? https://www.encimenci.com.mk/sedishte-marshal-dark-grey-0-36kg-cangaroo-066lm31522 https://www.libertabebecentar.mk/re...-iii-0-36-kg/mamalove-infinity-0-36-kg-violet Кое е подобро? Ова од енци менци е поголемо и пошироко и е потешко, од што ги споредив.
Дали само седиштата што се од 0 месеци се спуштаат во полулежечка позиција? Малата е 1год, ја возиме уште во транспортер, па во потрага сум по седиште. Ги гледам овие што се од 9кг немаат опција за обратно возење или иако е свртено нанапред да може да е во полулежелка позиција за подолг пат и за спиење