Фала за предлогот, го имав и јас на ум. Ама не најдов многу опции, или тие што ги има ми се прескапи. Барам ваков модел, мала ми е колата и другите типови што се со основа нема да ги собере.
Е да не знам што модели имаат, види прашај во енци менци можда можат и некое по нарачка да ти донесат ако го има кај доставувачот. Јас прашував еднаш ама го немаа нигде моделот и не ми донесоа.
Феминки, купив седиште од чиполино, конкретно тоа на линкот. Ама едно нешто не ми е јасно. Седиштето е 0-36, ама кога ќе го наместам во кола позади наназад завртено, некако доаѓа бебе многу исправено, без разлика што е наместено седиштето налегнато како за бебче. Тоа е така дека задното седиште во кола е како закосено навнатре за седење.. не знам дали ме разбирате... И кај вас ли е така? Страв ми е да го користам, да не се орави притисок многу на бебето на колкчињата. Молам за мислење
Колкаво ти е бебето? За бебиња што не седат самостојно најдобро е во транспотер додека не го надраснат.
Прашање до мајки на тодлери од 3 години. Какво седиште користите? Ќе треба да купиме за него седиште ама не знам дали само за седење или пак да земам уште едно од 0-36кг да се ротира или бескорисно е да не си фрлам толку пари?
4.5 е бебче, не седи самостојно. Да, знам дека најдибро е транспортер.. ама демек го купував за од 0, а не сфаќам зошто не може да се користи ако му е намената за новороденче
Види имаш разлика и од транспортерите некои се подлабоки некои поплитки исто и со седиштата е. Ние што го имаме седиштето од локо кроко земено е супер за новороденче во транспортерот е по свиткана одколку во седиштето.
Да не фали некој дел или не сте го ставиле. Јас имам седуште 0-36 (друго седиште) има специјален додаток за бебе да не седи како во дупка.
И кај нас е исто. Ако седиштето е завртено нанапред в кола или наназад немонтирано в кола е рамно и е супер со сите додатоци за новороденче. Ако е монтирано в кола и свртени кон назад, бидејќи задната клупа е закосена, воопшто не е иста позицијата како во транспортер. Од таа причина јас го вратив транспортерот и во него го возев сѐ додека не почна да се вози свртен кон напред.
Не секое седиште е компатибилно со секоја кола. Затоа најдобро е да се проба на лице место прво, потоа купување. До 6 месеци треба аголот да биде 45 степени,после може и 60, имаш видеа на нет како да измериш. Во секој случај транспортерот ти е до 6 месеци најбезбедна опција.
Jas zemav od 76-150cm i 50kg valjda sediste taka da so istoto teram. Vidi gi onie bustero sto gi vikaat. Nad 3god veke sekako so kais regular go vrzuvas
https://topolino.mk/product/sedishte-i-move-0-36kg-black-jungle/ Некој дали го има седиштево и да ми каже како е задоволен?
Истото го нарачав и јас, го имав видено во енци менци и ми го пофалија таму а и убаво изгледаше, ќе видиме дали ќе се погоди.
Мајки здраво.. Дали може малку помош.. Имаме седиште Chippolino Journey дали некоја од вас има да ми слика како се поставени каишите..Ми поврати дечково и мм ги изваде навлаките за да ги исперам ама сега нема појма кој каиш кај беше
Јас летна количка имам и сум задоволна од нејзе. Сигурно и седиштата им се супер али најубаво на лице место да го видиш зошто има разлика од сунѓер до сунѓер.