Неееее, таман работа но имајќи го предвид фактот дека 98.9% син ми нема да седне во седиштето барем уште неколку месеци, како што не седна ни во транспортер, релаксатор, количка , инвестицијата ќе ми се исплати (се надевам) во наредните години кога (можеби) ќе сака да се вози. Инаку не зависи само за килажата, независно од неа детето е крупно, крупен раст и тесни му беа. И нашиот транспортер вели до годинка, до 12кг, ама на три месеци веќе тесен му беше во раменцата. Дете од другарка, десет дена помало од син ми, баеѓи поситно е- а потешко така што најверојатно од бебето си зависи
Imam transporter, sediste i buster eden kje mi fali ili golemo sediste (zavisi planot kako kje se odviva za dete) hahaha
Ние го имаме ова седиште, цената му е малце пресолена, но сум многу задоволна, особено опцијата да се врти седиштето за 90степени. Кога имаш поголемо бебе, многу е практично. А вчера мм ми ме израдува дека комшиите ќе ни дадат од тие поголемите седишта, па здравје кога ќе дојде новото бебе, прво во транспортер, а после ќе има секое свое седиште.
Се спушта ова од @mariz како што гледам...изгледа до 18 е......За до 36кг.ако има со спуштање само да земиш, ама гледај и колку можи поголем наслон да има сепак мали се уште...И моето е вакво со раче од напред..само го тргаш и се ротира скроз во лежечка. Претходното маж ми го зел без да ме консултира и го искарав. Плус на летовање ако одиш и по патишта како ќе ти спие со обесено вратче..цело време ќе го пазиш ли?
Ova se spusta mnogu, do lezecka pozicija... i e do 25kg, nie dosta se vozime so kola, a i mojov golem spanko e 90% spie vo vozenje.. pa barav sto se spusta za da ne mu visi glavceto. Inaku sakam da poracam na aliexpress ima eden dodatok koj se stava na sediste koga kje zaspie da mu ja drzi glavata, se zakacuva gore. Vakvo.. neznam dali e dobra ideja ova
Син ми е големо бебе, и од 10 месеци го ставав во седиште 9-36кг (на Chicco), тогаш имаше 10,5 кила. Уште во продавници кога пробувавме седишта (го ставав во седиштето на лице место) се виде дека 9-18 брзо ќе му стане мало, посебно кога беше облечен со јакна. Сега е 14 месеци, и апсолутно не се каам, и пак да бирам таа големина би ја одбрала.
A toa sediste se spusta? I se prilagoduva li visinata na glavceto? I sinko e krupen ima 8m / 10kg i zatoa neznan sto e najsoodvetno da zemam
Висината се прилагодува малку, ама седиштето не се спушта. Ова го имаме: http://www.encimenci.com.mk/proizvod.asp?id=795835900&kat=4&sn2=28 Искрено, прво се мислевме за 9-18 заради isofix закачувањето во кола, ама кога видов колку личи притеснет внатре, се откажав. Навикнат си е сега на ова и немаме гајле.
Devojki da mi preporacate prodavnici vo Skopje kade moze da najdam sedishta za kola (osven Enci Menci),blagodaram odnapred,se izvinuvam za latinicata
koga barate sediste, ne gi probuvajte/birajte so deteto obleceno vo jakna. taka se namaluva efikasnosta na sedisteto. a i onaka dete ne treba da sedi so jakna vo kola
Istoto i jas go gledav, bezbednosta na deteto ne e 100% so jakna na nego, jas nikogas ne sum go vozela so jakna, inaku go imam Gator na Loco Kroko, sinko ima 14m, 12ipol kg i dosta e visok (kako skoro 2godisno dete), pa ima uste dosta da si sedi vo sedisteto
Како си задоволна од гатор.и јас го гледав да го купам. Незнам дали тоа или тоа за до 36 кила . ама тоа па фиксно е. Не се спушта. И затоа се мислам гатор да го земам.
Super e sedisteto, sinko koga nanka si go spustam da ne mu visi glavata. Ako go zimas, da go zemes od Ilinden i da im reces da ti go namestat oni Zasto vo upatstvoto ne e ubavo objasneto i jas napnata im pisav na loco kroko deka sedisteto ne e ic stabilno i deka seta levo desno vo vozenje, a oni mi pisaa kako be taka toa e najstabilno sediste. Go odnesov da mi go namestat i sega jas da sednam nema da se mrdne a nie gluperdi kako sme go stavale hahahah Treba kolata da vi ima dosta dolg kais... Deka se protka se izvrtuva kaisot, ama stvarno ne da e stabilno ne mrda sedisteto...
И ние сме во потрага за седиште. Преска бев во една продавница и продавачката ме убедуваше за едно на чиполино 3700 денари беше, не е ич скапо а убаво ми се гледаше. Ама ај велам да разгледам и некои други и фирми и седишта па да одлучиме. Препорака мајки што имате која фирма е најдобра и од која сте најзадоволни.
Можете ли да ми кажете какво седиште да земам за 9 месеци е ќерка ми, имам транспортер ама е отиден целиот, од батко и го искористивме скроз и сега сакам нов да купам ама пак транспортер не сакам за некој месец само, она веќе си седи и не знам кои седишта се стабилни за од пред годинка и натака да може да си го искористиме.
Мене најмногу ми го препорачуваа тоби на бебе конфорт, но ми беше скапо. Има убаво седиште на грако во бебе хоум 0-36 ми изгледа како да се прилагодува на повеќе возрасти. Инаку ние земавме седиште на чико 9-18 кг
Zhenski zdravo! Barav tema no ne najdov pa odluchiv da prasham ovde. Denovive sme vo potraga po sedishte za sinko (od 9-18kg) pa sakav sovet. Bidejki ovde se malku skapi sedishtava bar da znam dali treba da e potvrdo ili pomeko. Kako e podobro? Za dva-tri meseci planirame da patuvame so kola do Makedonija pa mnogu mi e vazhno sedishteto da mu e komotno na deteto.. Koj ima bilo kakov sovet, ve molam neka spodeli