Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Посебно седиште во автомобилот за деца

Дискусија во 'Дете' започната од wolf4e, 5 септември 2010.

1. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Јас го имам ова седиште и сум презадоволна, а гледам и на син ми му одговара.
    IMG_6227.JPG
    Се ротира за да можеш полесно да го ставиш бебето во кола (може звучи банално, но кога ќе почнеш да го користиш сфаќаш дека е многу потребно и корисно), има две позиции, лесно е за монтирање, сигурно и цврсто.
    Сме патувале на долги дестинации, синко гледа низ прозор и ужива.

На danichap, mimidjon, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    И јас барам седиште, ама не сум излегла асално да видам што како. Ортопедот ми рече да барам седиште од 0+, да може да се врти, односно бебето да гледа назад. Така требало барем до првата година, за вртчето било најбезбедно. Има некој такво седиште од кое е задоволен?

3. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Free on saturn седиште за кола од ш до 36кг го има ли некое детенце, како сте задоволни? Ние сме 8мес и над 9кг транспортерот ни е веќе мал па сакам седиште да купам за да го користиме некаде на пролет. Искуства и дали ќе ми треба некое што се навалува ама тие гледам до 18 кг се, па да не и е мало такво?

Прикачени фајлови:

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.753
    Se ubavo ama koga ke pocne bebco da place a nema kako da go izvadis od sedisteto da go krenes.. Koga ke pocne malce da razbira barem ke go zalazes ke mu zboruvas, igracki ke mu dades, vaka nisto, ke si sedis i ke traes :?:

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.292
    Допаѓања:
    76.386
    Моево е такво, но јас имав и транспортер кој го користев до 6, 7м и седиштево за таа намена (односно свртено наназад) не сум го користела, а може и така да се користи, има и мекичок додаток за бебенце. Од Локо Кроко ми е купено, Локо Кроко е и седиштето. Задоволна сум, ептен е цврсто.. но мана ми е што е височко, а јас имам големо и високо детенце и едвај го ставам во седиштето, нозете веќе му удираат во седиштето напред.. како да му е тесно. Види на страната на Локо Кроко, имаат и детално објаснување под секоја слика. Инаку после 6,7,8 месеци нема шанса да го наместиш да гледа позади (освен ако е малечко, ситно), зашто нема каде да им одат ноџињата така завртени.. јас од 7м го возам веќе напред завртен.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Дај кажете каде има најефтино седиште бидејки не одиме на долги релации најдолга е 20 мин , а не ми се даваат мн пари зошто којзнае и дали ке седи а сакам да го имам заради да не ни лепнат некоја казна

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.388
    Kazna?Za sigurnosta na bebeto e sedisteto ,nalet na paricna kazna

Vo dzambo imas poeftini varijacii na sedista

На Smizzy, mariz, TheSecret и 2 други им се допаѓа ова.
  8. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Моево неќе да седи до сега во релаксатор ја ставав вриштеше има страв и ја ставив во на внук ми седиштето иста песна дете вришти пишти и затоа мислам дека нема да биде искористен. Јас не би го оставила детето да зајдува за да се вози во тоа седиште.Само сакам да го имам во кола.

9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Majdaa ke go sednes vo sediste i ti do nego so eden kup igracki.
    Ke izigravas klovn kako sto i nie pravevme i ke se navikne.
    Sin mi e 4god i sam si ja otvara vratata od kola i direkno vo sediste sednuva no od mal go ucevme inaku ne gledam kako jas i toj vo kola sami bi ostanale ako ne se naucese da sede vo nego.
    Inaku imas od 2500 pa nagore.

На Annath, mariz и majdaa им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    134.970
    И јас мојата ја ставам нанапред оти нозете и удираат назад. Ама ја има тежината според упатството.

11. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    . Ако сте од ск во ауто лидер во чаир да проверите сигурно се нај евтини ако има поздрав

На majdaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    @majdaa
    И моето ич не сакаше да седи. Ама нема попуштање. Еднаш е доволно беља да се направи и цел живот да жалиш.
    Ќе го седнеш и врзеш и крај. Јас на почетокот седев до него, ама не помагаше тоа, ако он решеше да плаче, плаче цел пат, но ни еднаш го немам извадено. Кога ќе стигневме жива вода од плачење, ќе го пресоблечам и готово. Знаеш кога видов подобрување. Кога почнав и јас напред да седам. Пробај така. Значи врзан и сам позади и си се помирува со ситуацијата. Ако сум до него пружа раце да го извадам.
    Инаку поефтини имаш во џамбо и локо кроко. Баш сега во локо кроко има попуст на седиштата.

Инаку вие што имате деца на мала разлика во возраст кажете ми искуство како правите со седиштата. Ај првите месеци едното во седиште, другото во танспортер. Ама после две седишта ли? Ако ставам две седишта позади просторот е скроз зафатен и нема место за евентуално трет да седне. Па незнам како да направиме?:| искуства?

На Smizzy, Annath и joy1 им се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво женички. Имам бебе месец ипол . Сакам да купам седиште бидејки немаме транспортер со количката . Е сега кажете ми ако знаете кога најрано можам да го седнам во седиште Знам дека се од 0 седиштата ама сите ми зборат дека е мал за во седиште . По продавнициве сите продавачки ни кажуваат дека е безбедно одма да се седне бидејки има опција на седиштата да се прават како транспортер . Ве молам за искуства .. Фала ви .

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    @irena.1 па нема да седи трет :) Кога си со децата сами ќе си се возите. Мојата кума е со 3год дете кое се вози во седиште, а она со бебето во раце седнува позади. Јас не би ги возела така.

Тоа што е 0+ седиште е всушност транспортерот, се фиксира со каишот од автомобилот, а знаеш дека бебето лежи во транспортерот. Тоа се користи барем првите шест месеци, бидејќи во обично седиште не ни можеш да го седнеш кога не седи. Подоцна ќе купиш обично седиште. Или ако можеш, зајми.

15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Децата ќе си седат назад во седишта,ти напред.Ако мораш на почеток заради цицање или сл.да седиш назад,ќе мораш во раце да го држиш бебето,а поголемото во седиште.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.292
    Допаѓања:
    76.386
    Има седишта 0+ што се ставаат да гледаат наназад со baby mode (се спушта до ниска позиција какоо транспортер) мек додадок за помало бебе, а после 6+ се користат свртени нанапред, 2 во едно се уствари :) седиштето се врзува и напред и назад :)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    На Kitten и mariz им се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Најголем противник сум во раце дете да се држи. Обично не сме се доеле во кола односно релациите се кратки. Со исклучок кога одевме на одмор дека долг пат па ноќта му давав да цица ама пак не го вадев од седиштето туку јас подстанував. Е во новиот случај со две седишта позади незнам дали воопшто ќе можам да седнам меѓу нив позади.:|

19. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Истото го мислам и јас. Ниту јас не држам дете в раце,секогаш ја ставам во седиште и возам. Јас сама одам со колата секаде така да плачела,не плачела мора да седи .Со две нема кај да седниш измеѓу нив така.

20. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @irena.1 кај мене поголемиот од старт е во транспортер па во седиште сам позади, првиот месец се возев и јас позади, но немаше потреба и си седев напред. Сега големиот има свое седиште, малиот е во транспортер, двајцата позади, досега дали 3-4 пати имало потреба уште некој да се вози со нас и јас сум седела меѓу нив, тотално тесно и неудобно, но било на ептен кратки релации.
    Малиот знае кога е темно да плаче, но тогаш палиме цртани додека да се смири и заспие, вадење не.

На irena.1, danichap и m.i.g им се допаѓа ова.