Маката ќе те натера да видиш да бараш, и јас не знаев дека постои. Што е најтрагично џабе и барање и се, на крај вчера кумот го просветлил маж ми, сепак колата имала изофикс хаха
Сега видов дека на официјалната страна на ОАМТЦ пишува 1.25, а нас таму во филијала ни рекоја 1.20. Валда ми останала тамошната информација вмрежана. Секако ќере се вози уште многу помала во бустер, едноставно и беше прежешко во нормално седиште.
Ако е доволно зрела за со каиш од кола е ок. И внука ми е со помала висина во бустер ама е мирна и послушна
Во упатството на секоја кола пишува што има од опрема, или на нет сте можеле да прочитате Јас кога го прашав маж ми дали има изофикс и топ тидер ме погледна бледо. И си отворив на нет и си видов за моделот на колата хахаха
Не дека јас знаев, од форумов дознав и после му кажав му објаснив. Не сме први сопственици нс колата така да упатство нема а и мажето виде што е изофикс на нет и отиде да види у кола, се враќа и сигурен у себе не бе нема тоа кај нас. Е вчера беа излезени со кумот и он баш му рекол дај да видам и доаѓа дома и ми вика абе имало тоа изо мизо ама скриено било не сум видел јас А јас му верував на збор, не бев да го проверувам туку викам ок нема-нема, ќе бараме чаре
Имаме седиште 300 еур го купивме, со секаква опрема има и оција со каишите од колата до 36кг е, детево е 5год и се гледа дека му е тесно. Висина нема ама килажа да. Затоа барам опција друга, но сепак да е безбедна и по прописи.
Мајки имам chicco cosmos седиште изгубен ми е делот за врзување,да не знае некој каде може да најдам?
Ве молам за мислење за овие седишта? Гледам категорија 9-36кг. Веќе имаме седиште, но ни е потребно уште едно за во друга кола, затоа и буџетот ни е помал. Доколку имате и друга препорака, предложете.
Ортопедот да си го обнови знаењето. Минимум додека стабилно прооди, а новите препораки викаат што е можно подолго. Затоа сега има седишта на кои стои дека може до 4 години да се вози во обратен правец (или додека ја достигне максималната пропишана висина на седиштето).
Ако е со изофикс колата се користи. Кај нас нема изофикс, со каишите е прицврстено, така да опцијата вртење и не ми е функционална.
Грешка си. Детето најрано се врти нанапред кога е стабилно проодено, а тоа не се мери во кг. Има бебиња кои се потешки од 9кг, а немаат проодено, тие не треба да се возат свртени кон напред. Што се однесува за 360/180 степени вртење мене ми е многу практично, не можам ни да замислам колку гњаважа ќе ми беше да ја немав таа опција. Јас препорачувам.