Не знам каква врска има ни проодување ни кг со вртење нанапред во кола само пренесувам како кажа Др. пред две недели на преглед
Ve molam smenete si go doktorot... ova e stvarno zagrizuvacki ako takvi preporaki vi dava... mojot e nad 9kg veke a e samo 9 meseci... najprvo bebe pod 1 godina ne smee da bide svrteno nanapred, a sto podolgo moze i mu e udobno da sedi svrten nanazad toa pobezbedno za deteto vo slucaj na soobrakjajka. Navistina se cudam od kade gi vadi tie mislenja toj doktor koga sekoe mozno istrazuvanje go dokazuva obratnoto....
Mene mi e epten prakticno. Sekako bitno e da e so isofix vo sprotivno nema poenta, no absolutno olesnuva vadenje i stavanje na bebo, i za mene i za nego bidejki mu e poudobno dodeka go vrzuvam a i mu e interesno vrtenjeto igra ni stanuva veke. Inace bukvalno sekoe vadenje i stavanje vo sedishte go koristam.
Мене ми е препрактично и препорачувам ако имаш опција да купиш. Инаку во однос на другата дискусија, ќерка ми е 21 месец и уште се вози свртена наназад, секако по препорака на ортопед. Препораката за вртење на детето после стабилно проодување се зема како минимум критериум за безбедност, но во последно време ортопедите советуваат што подоцна да се сврти, за детето да е побезбедно при појако кочење или не дај боже сообраќајки. Килограмите никогаш немале врска со тоа, тоа повеќе е поврзано со спецификациите на седиштата.
Син ми е 3 ипол години и сеуште се вози свртен наназад . Не ни знае дека има опција за напред, па не ни бара.
Колку сте задоволни, дали на бебе му е удобно во него и од кој месец и која висина на бебе почнавте да го користите?
Задоволна сум, лесно се става бебето/детето во него. Навлаката се вади за перење. Почнав да го ставам детето на 8-9 месечна возраст, претходно користевме транспортер. Може да се користи од 0+, имаа соодветни додатоци за секоја возраст. Се навалува за спиење, мислам дека има неколку позиции за навалување.