Посебно седиште во автомобилот за деца

Дискусија во 'Дете' започната од wolf4e, 5 септември 2010.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    747
    Фала ти многу :l:

2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.888
    Допаѓања:
    8.301
    Гледам на пауза се ставени до 5 ти мај. На одмор вероватно, па може и затоа не ти отвора.
    Еве слика да видиш која е групата
    Инаку нема на што. Безбедноста на малите пред се ;)

Прикачени фајлови:

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    747
    Ќе пробам пак за некој ден. Фала.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.987
    Допаѓања:
    4.803
    На брзинка разгледував. Прво што ме зачуди е како поминало стандарди седиште кое не е во обратен правец на возење, па претпоставив затоа што е во легната положба нема ист сајд импакт. Е сега не можев да најдам ова во однос проток на воздух, конкретно читав за џои калми само, не други модели. Исто така видов и дека заради положбата во ова е можно и подолго да се патува, а не да се прават паузи на 2 саати. Исто од 30 јуни се воведуваат нови стандарди за седишта, па си реков да не го афектира, ама како што читав тие се повеќе во однос на страничен импакт и заштита на глава, килажа на новороденчиња и возење во обратен правец, а на ова корпа-седиште не мислам дека му влијаат новите промени. Искрено, немав ни јас претстава за вакви модели и сосем интересно изгледа, поготово ако треба 15 часа да патувам и да не морам на 2 часа да застанувам. Плус има зелен адац тест.

Е сега кои се по мене “мани”. Цена, ова со се базата може да е и 500 евра, а се користи прекратко, најмногу верувам до 6 месеци, апсолутно нема да може година во ова. Габарит, вака од слика ми личи како 2 седишта да фаќа позади. Не може како транспортер по потреба да се стави напред барем во првите неколку месеци. И самава корпа има мн мала стреа за сенка, ова мене ми беше мн важно на количките, затоа што ќе се вози со корпава и на количка.

Пак, ако треба да патувам 5-6 пати месечно по 15 саати и имам финансии би го земала па макар и 3 месеци да го користам.

Групата од фб што ти ја пишаа е супер. Обавезно да им пишеш за овој модел пред да го купиш. Достава џои дали прави не знам. Ама јас им пишував на енци менци за еден модел ми прпверуваа дали може да го донесат, така да и таа опција провери си ја. Или да ти го донесат од странство. И исто многу важно провери го моделот на седиште со моделот на кола дали го собира.

5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    747
    Ти благодарам многу за одговорот.
    Не знаев дека ќе има нови стандарди од 30 јуни, ова ќе биде јулско бебе.

Кај читаш за стандардите?

6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.987
    Допаѓања:
    4.803
    Safe in the seat ја следам, она имаше објавено нешто така површно, повеќе на гоогле. Поновите седишта и се придржуваат до новите стандарди, ако е јулско бебе јас би го земала тоа предвид, ама очекувано е да бидат и поскапи.

7. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Zdravo. Go zemavme sedisteto na Chippolino I-Size with ISOFIX od 40-150cm(vo prilog slika) Moeto bebe e 4meseci i koga ke go stavam vo nego e kako sednato i nekako ne mu e zgodno... nekoj sovet kako da go namestam bebeto?

Прикачени фајлови:

8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.754
    Бебе од 4 месеци треба да е во транспортер, без разлика што седиштата се од 0+, едноставно не може да му биде удобно а ни безбедно во седиште.

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.664
    На втората слика е прикажано како да го наместиш.
    Ако е така наместено, се е ок.

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    40.491
    Нема дополнително перниче за во дупката? Јас имам на фри он и за таа најмала возраст имаше едно перниче што стоеше во дупката и со тоа позицијата му беше поисправена.

11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.831
    Допаѓања:
    18.664
    По грешка си ме тагирала мене. Друга членка го постави прашањето.
    Сум заборавила, ама да, има и перниче за 0+ месеци.

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    40.491

Извини по грешка

@Winnie pooh23

13. Winnie pooh23

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Nemase pernice so nego..... :^)

14. Winnie pooh23

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Taka e namesteno no bebeto sedi i voopsto ne mu e komotno se nervira

15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.265
    Допаѓања:
    35.154
    @le.soleil седишта 0+ се сертифицирани за од раѓање нагоре. Тоа што кај нас се вика транспортер е седиште 0 (за до 9 или 15 кила или по понови стандарди до 80/90 цм). Има 0+ седишта до 18 кила или 36 кила. Почести се тие од 0 до 18 кила (105 цм). Добрите седишта 0+ се прилагодуваат со додавање/вадење делови и вртење на седиштето за да се безбедни и удобни за сите возрасти за кои се предвидени.

@Winnie pooh23 на седиштево по сликиве му фали делот за баш мали бебиња (како перниче е кај други производители) за да биде полегнато бебето. После 6 месеци ќе му биде добро зашто тогаш веќе ќе седи.

На Winnie pooh23 и le.soleil им се допаѓа ова.