Ова е нешто ново, кога беше бебе синко немаше ваква ствар. Корпа како што кажуваш кај мене беше сосема обична и баш за возење на количка. Патем, поевтина опција а со добра оценка ви е https://www.encimenci.com.mk/sedishte-i-trillo-100-150sm-shale-joie-c2002basha000 Се соремив да купам, ама прочечкав и видов дека макси кози титан про е до 150 цм и дека ке дадев пари за без врска. Се отвора и делот за глава се издолжува.
Транспортерот е мал ако главата излегува од него. На 6 месеци, и многу високо бебе да имаш, скоро па нема шанси да е мало. Макси кози во бебе хоум.
На 6 месеци не може да е мал транспортерот, препораките се колку што можеш подолго во транспорт мојот до 18 месеци беше и свртен назад. Кога излегува главата тогаш е веќе мал а нозете е нормално да излегуваат и во седиште излегуват
Јас сум пре задоволна од Lionelo, се што наведе има. Ќерка ми одма го прифати, си ужива, си спие. И приметив на топлово не се поти воопшто во него.
Кој модел го имаш ? Гледам секаде пишува дека најдобро е седиштето да е ADAC тестирано но седиштата кои се со добра оценка на таа листа се од 500 евра па нагоре.
И ние гледаме тоа сега. Синко е 3 години скоро и ќе имаме бебе бр.2, мислам дека сме океј со возраст за бустер што знам дали може уште малку да почекам. 17-18кг и доста високо дете е, едноставно се гледа дека не му е лагодно седиштето
Колку е висок? Јас син ми сега го ставив во бустер, во мојата кола само, ке полни 6 нареден месец. Во колата на маж ми, таа за пат што ни е, пак е во седиште, имам макси кози титан про и се расклопува целосно и се врзува со каиш од колата.
Не сум грешка, мојот одговор се однесува на возраста која е еден од критериумите: 4 години, 100цм, 15кг и појас преку клучна коска. Треба сите да бидат исполнети.
Maxi cosi 360 plus, prezadovolni, bebce vednas go prifati, imame 6 meseci, preubav materijal, voopsto ne se poti vo nego od toplovo. Topla preporaka, go naracavme Od bebehome
Maxi cosi 360 plus, prezadovolni, bebce vednas go prifati, imame 6 meseci, preubav materijal, voopsto ne se poti vo nego od toplovo. Topla preporaka, go naracavme Od bebehome
Покажи ми кој бустер е од 100 цм. Со слика и соецификации. Сите бустери кои ги има на нет се за најмалку 125 цм. Дете од 4 години и висина од 125 немам запознаено. Не велам дека е невозможно, ама сигурна сум дека 95% од децата на 4 години не се со таа висина.
Ова седиште го имаме ние Chicco KidFit ClearTex Plus 2-in-1 Belt-Positioning Booster Car Seat . Ќерка ми е 4 год и висока околу 113цм последното мерење. Дизајнирано е за деца од 96цм па нагоре, можеш да си ги видиш спецификациите на нивната страна. @pikachu2
Одлучено е . Овој , најмногу ради делот за каиш што е меѓу нозете, има и убава оцена на adac. Вие направивте upgrade? Постои бустер со наслон и бустер без наслон. Од седиште со пет точки на врзување, дете на 4 години се префрла во бустер со наслон. Ти претпоставувам збориш за бустер без наслон. Така да сите бустери со наслон се за деца од 100цм, но не и за деца под 4 години. Кај нас што се гледа само препорачана килажа при избор на седишта и ставање двегодишни деца во бустер е друго дваесе.