Син ми за брзо ќе е 6 месеци и скоро 9кг. Досега се возеше во транспортер но веќе му е тесно. Сакам да купам седиште но незнам дали да земам 0-18,0-25,9-18 еден куп има а сакам да се вози подолго да не е секоја година ново да купувам а сепак да е удобно , Ваше мислење и препорака Ви благодарам
Isto i kkerkami e 6+ smao ima 7.5 kg. Dolgo mislev kako tebe i na kraj se reshiv za 0-26 od prichina shto istoto sedishte ima polu legnata pozicija a nie chesto patuvame pa koga bi zaspala da bide polulegnata a ne sednata i da i visi glavata. Tretata kategorija 9-36 mi vlechea povekje oko no sepak se reshiv za do 26 a potoa kje kupam samo booster ( onakvo za pod gaz shto stoi kako pptkrenato deteto. 750 den se otprilika . Ova go zedov jas. Mnogu komotno e vnatre shiroko i mn meko a ne beshe skapo kako mnogu dr shto gi gledav
Имам две седишта, ама може да седне човек помеѓу нив позади комотно. Сега не знам баш колку е комотно, ама може. До душа зависи колкава е колата, нашата е доста голема и немаме проблем. Имам едно цедиште до 18 кг на mothercare кое го користев и за двајцата од мала возраст, тоа е со baby mode и се врти како ми е мене ќеиф и уште едно на Локо Кроко до 36 кг, за кое не можам баш најсјани зборови да кажам ама ќе помине. Еве веќе 6-7 месеци се вози ќере во него интересно и е. Што се однесува за држење на деца во раце, не се согласувам ни 1%. Детето припаѓа во транспортер/седиште/бустер, зависи од возраста. Видете светски статистики колку е намалена смртноста кај деца со овие заштити. Не се измислени за џабе. Да не се повторувам, имам пишувано во друга тема за ова прашање ама тоа според мене е инвестиција во која вреди да се инвестира без размислување.
Керка си седи без проблем во седиште..Синко е веке 5+ но ретко одиме некаде само кога одиме до моите или на вакцина ако се оди тоа е некои 10мин па во раце го држам..Здравје нареден месец ке земеме седиште и за него па јас напред ке седам..До сега седо керка седев ама потоа ке видиме каква ке е реакцијата кига до неа ке е брат и а јас напред
Ви се потат ли дечињата во транспортер/седиште.ние имаме gracoколичка и транспортер и се поти .дали е до материјалот или такво склетчија е?сега сакам седиште да земам транспортерот му е краток,ама мисл ми е е за потењево.искуство некој?
Во се се поти. И во транспортер и количка и седиште. Сите три различна марка. Такви им се материјалите мислам. Јас тетра му постилам одоздола и така не се поти.
и јас постилам и во количка и во транспортер ама се поти.а гледав некои со некаков систем за вентилација ама седиштата изгор со цена.
Мајки препорачајте добро удобно седиште 9+ сме. Какво да земам 0-25 или 9-36? Ме интересира конкретен модел од кој навистина сте задоволни.
Ние имаме kiddo carera од бебе хоум во сити мол, 6500 мислам дека беше од 0-25 е. При изборот, не земавме од 9-36 зошто кога ќе надмине 20 кг детето веројатно ќе биде доволно големо за да седи само на бустер, седиштето нема веќе да се користи, а бустери коштаат околу 900ден. Во тие од 9-36кг има вграден бустер ама тоа ја крева многу цената и пак некако скапо ни искачаше. Со ова сме супер задоволни
Баш сега го разгледував, гледам со позиции е и вака ми се допадна. Ме бунеше многу и тоа со килограмите. Фала ти