цела недела не сум нашминкана, а можам да издржам и многу повеќе, не ми смета навикната сум без шминка
Редовно се шминкам ,ама понекогаш сакам да го одморам лицето од хемикалии.Ретко се случува да поминам цел ден без шминка ,но ете во неделата и тоа дојде на ред И тоа бев излезена без шминка ,толку нетипично за мене.
Скоро цело време сум без шминка. Дома сум и без обврски така што не ставам шминка, а и да одам до некаде исто така нема да ставам. Нема потреба. Лето е, жешко е, така што ја оставам кожата слободно да диши.
Секогаш се трудам да ја избегнувам шминката. Гледам тинејџерки на моја возраст летно време на 30 степени се шлакаат еден тон пудра :geek: ^Се согласувам со Daydream летно време подобро е ништо да не се стави на кожата за да може слободно да диши, а и природно си е природно
Цело време сум без шминка,дури знам и да излезам да шетам без грам пудра,и такви додатоци. Ептен само кога сум на факултет,или пак вечерно излегување,шлапам повеќе,во граници на нормалата секако. Без шминка и без прслук...уфф уживанција