Значи многу ретко се случува да сум без шминка. Но денеска цел ден го поминав без шминка и искрено пријатно се чувствувам.
До пред еден месец секој ден бев со шминка. Сега цел месец јули немам ставено ни грам шминка. Не, ни планирам во наредниот период да ставам. Лицето премногу ми се исчисти откако не ставам шминка ете цел месец ставам само Dove крема после бањање и тоа е се. Исто така многу лесно ми е на лицето. Барем сега дури е лето и дури немам обврски и немам за кого да се шминкам ќе бидам без шминка за да ми биди уште почисто лицето
Верувале или не, во јуни ставив само 2 пати шминка, а сега во јули ниеднаш. Многу сум задоволна кога ќе се видам во огледало и ќе сфатам дека немам потреба од шминка.
Вчера по толку време цел ден без шминка , инаку и за обична прошетка се шминкам и вчера на случајно излегов така ненашминкана, ама не се движев на многу прометни места хах
Скоро секогаш сум без шминка. Ако веќе се шминкам - маскара и кармин. Ајлајнер кога ја носам косата во репче. Последен пат кога сум поминала цел ден без шминка - денес, вчера, завчера... Летно време комплетно заборавам на маскара. Водам грижа за лицето да ми е секогаш чисто, веѓите средени. И косата игра огромна улога. Секогаш ми е чиста, исчешлана и средена. Не излегувам од дома без лабело.
Скоро секој ден пошто не сакам да се шминикам.Си го сакам природниот изглед. Лицето ми е чисто не користам пудра, кармин не ставам. Понекогаш само ставам маскара и сјај на уста. Без сјај, лабело и огледалце не одам никаде.
Вчера. Се успав за во школо и немав време. Обично ставам само маскара, ретко пудра преку неделата. Само за викенд.
Денес..не користам толку шминка, за одморот си се опуштив и дали двапати се нашминкав само.. мислам дека и без шминка сум поубава
Денес. Не се шминкам и не сакам никогаш да се шминкам. П.С Без навреди, ама мислам дека е глупаво да се шминкате за школо.
Денес ќе биде тој ден, веројатно нема да излегувам. Инаку секој ден се шминкам, и не ми е мило поради тоа без разлика што убаво изгледа. Млада сум, а веќе ги чувствувам ефектите врз кожата.
Секој ден А за излагање ставам само црно моливче и туш на очите,лабело и мнооогу ретко сенка,но и тоа е реткост Пудри и такви работи не користам
Па повеќето од времето сум природна, сепак имам само 13 години. Понекогаш ставам маскара и тоа е се. Спојлер Значи, последен пат да поминам цел ден без шминка беше вчера