Веке една година не користам шминка,бидејки од секојдневното нанесување на пудра осетив дека ми старее брзо лицето,сега после година без шминка,состојбата ми се подобри изгледам помладо и посвежо.Користам само кармин во некои прилики и што е најбитно имам самодоверба да излезам од дома без шминка,за жал тоа го немав порано.
речиси една година веќе не користам шминки бидејки ми создаваше некоја реакција на лицето и се навикнав така и баш ми е поубаво а и лицето ми стана почисто
Денес. Во глобала обожавам шминка и се шминкам од ќеф. Не заради нешто друго. Иначе не ми е проблем да шетам без шминка кога ме мрзи или се брзам или едноставно тој ден не ми се сака.
Да, денес. Порано воопшто не се шминкав и прашањево можеше да се моделира слободно како "Кога последен пат сте поминале цел ден со шминка?" Сега ако не ставам пудра за пред излагање, се осеќам со намалена самодоверба - поради состојбата во која ми се наоѓа лицето, со несовршеностите. Само кога ми е во добра состојба, не ми е проблем...Во последно, ова е реткост. Имам издржано и две недели, го одморав лицето од пудра.