Cкоро секој ден сум без шминка затоа што сум дома,само со крем за лице и толку,ако се нашминкам 2 пати неделно и толку,само за излегување се шминкам комплетно
Денес, што убаво си се одморив од шминка и секоја прилика што ми се укажува гледам да си го одморам лицето.
...Скоро секој ден...но маскара морам да имам секогаш на мене...а и кога излегуавм не се шминкам нешто премногу гледам да е што полесно....
Освен кога сум дома, без шминка одам само до продавница, а понекогаш и на полагање кога се нема време
2-3 пати неделно. Моментално немам баш ништо. Често имам само минимално лесна пудра (колку да ми се изедначи тенот) и може римел. Тешки шминки никогаш не сум користела.
Скоро цела недела не се шминкам за на факултет,искрено ме мрзи, а и некако не можам рано наутро да си го оптеретувам лицето со пудри кога шетам низ град, или треба да се видам со дечко ми тогаш се шминкам , а тоа е 2-3 пати неделно
Ете, од четвртокот немам буквално ништо ставено. Додуша, така се погоди, ме фати вирусот па сигурно нема да земам да се шминкам пред огледало кога едвај станувам, ама обично и викендите ги поминувам без грам шминка. Не ми е проблем, за среќа.
Поголем дел од времето сум без шминка. Да не треба за во школо како моите соученичи да одам со 500 кила шминка мислиш којзнае кај се. Сега може некогаш да ставам маскара(само кафена), пудра(ако имам некое мозолче или некое црвенило) и молив(и тој кафен) за очи и тоа е тоа.
Денес, секоја недела и секој ден кога не искачам од дома, за до продавница, до кај едно моја другарка не се шминкам. За вечерно излегување се шминкам, а за во школо најминимално пудра и моливче.
Во последно време секој факинг ден...можеби за мене темата би била подобра - Кога последен пат сте ставиле шминка...