Последно вчера и денес али во принцип обично во недела никогаш немам шминка,тогаш го одмарам со домашно приготвени маски за следната недела(кога секој ден минимално се шминкам)
Вчера, денеска... Обично не сакам да се забетонирам со лопати пудри, сенки и триста ѕрнѕулцки на мене освен ако треба негде да заличиш на чоек, па се маскираш ко индијанец
Викендов 2 дена. Сакам кога сум без шминка, ја користам по потреба за подолги излегувања и за на работа. Летно време на одмори носам сјај и маскара која може и да не ја ставам, никогаш не сум ставила пудра на одмор. Ни кога се шетам, ни кога одам на гости не ставам шминка. Јас се чудам на неколкумина што напишаа дека се шминкаат до продавница и по дома. Треба светот наопаку да се преврти за јас тоа да го направам. Јас една пудра годишно купувам
Скоро секој ден,или втор ден Се почесто и почесто сум без шминка.И убаво ми е. Си го одмарам лицево прилично
Јас ставам шминка само кога излегувам...така да ете два дена ништо немам ставено освен крем бекутан....
До скоро неодев ни до продавница без минимален слој покриеност на лицето-пудра или коректор, ама веќе 2 ипол месеци уживам во кремчето бекутан и лабелото. Ако е некоја важна обврска, битен состанок, тогаш се шминкам, инаку одвикнав од тоа безпотребно дневно шлапање, а и немам потреба, немам нафрлена кожа и незнам со која цел до сега се шлапав, само штета си правев- кожата на лицето си ја направив сува од многу пудра, па оставија цел ден, па пак одновно вечерта, а и пари на пудра во празно! Добро е, ми светна сијаличката! Подобро некогаш, отколку никогаш
Секој ден,кога не излегувам од дома.Значи кога немам обврски да одам до град,кај дечко ми,на факултет...
Денес. Не се шминкам. Само некогаш ставам римел и сјајче, ако одам на роденден или некоја забава. Иначе не!
На 2.01.2012 многу бев изморена од нова година каснав нешто и цел ден поминав во спиење, станав дури вечер накај 5, поседов на интернет и погледав телевизија, се спремав и излегов.