Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    Филмот е супер. Главна улога има Вил Смит,
    лик поради чија што вина (вози и зборува на мобилен) загинуваат неговата свршеница и уште 6 други невини личности. Од тој ден г. Томас (Вил) се обидува да им помогне на 7 личности кои имаат проблеми со цел да го надомести бројот на седумте личности кои загинаа поради негова вина. Последната личност на која и помага и треба трансплантација на срце, а тоа е девојка која се заљубува во него. На крај тој се самоубива и неговото срце го добива девојката.
    Се надевам дека никој не го расказал филмот претходно, затоа што не ги проверив претходните страници.

Прикачени фајлови:

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.264
    Допаѓања:
    67.833
    СПОЈЛЕРИ! Некој го нема гледано филмот, не може туку така да се пише крајот. Делови од содржина и крај на филм обавезно се стваат во спојлер.

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.555
    Despicable Me

Фино филмче т.е цртан. Интересен, а има и доста комични моменти, така да секако те расположува. Најмалото дете е закон ;) .
    Препорачувам!

Прикачени фајлови:

• d.jpg
      d.jpg
      Големина на фајлот:
      23,7 KB
      Прегледи:
      329
    На HeartlySmile, Dushica-sk и elcezelce им се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614

SPLICE

Филмот е научнофантастичен трилер, со Адријан Броди во главната улога. Се работи за двајца научници кои експериментираат со комбинирање на ДНК од најразлични животни, со цел да создадат моќен хибрид кој би дал многу патенти како потенцијална основа за правење на различни лекови против неизлечиви болести. Но, доколку го погледнете ќе видите каков хибрид ќе успеат да створат и што се' ќе се случи.
    Филмот е премногу интересен, нема да мрднете до крајот.
    Има еден многу бизарен дел, покрај тоа што нели целиот филм е чукнат :D , но е навистина поразличен од се што сте виделе досега.
    Препорачувам. :up:

На HappyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    The Day After Tomorrow

Филмот е научно-фантастичен. Раскажува за катастрофалните последиците од глобалното затоплување.
    Џек Хал (Dennis Quaid) од Њу Делхи се обидува да стигне до својот син Сем (Jake Gyllenhaal) и неговите колеги кој се наоѓаат во една библиотека во ледениот ЊуЈорк, на Менхетен.
    На IMDb има оцена 6.5/10, но јас му давам9/10.
    Вреди да се погледне филмот,пред се‘ поради тоа глобалното затоплување и катастрофалните последици проследени со дождови,ветрови и урагани.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    Хорор филмче иако мене не ми беше воопшти страшен. се работи група американски туристи кои одморот го поминуваат на остров во Мексико. таму запознаваат Грк, со којшто тргнуваат по посета на некои урнатини. кога стигнуваат на местото од мапата гледаат пирамида целата обрасната со некоја чудна трева со црвени цветови. веднаш по нивното пристигнување, на коњи доаѓаат некои наоружани типови од некое мексиканско племе и ги истеруваат сите кон врвот на пирамидата. таму нивниот пријател, гркот доживува несреќа, си го крши рбетот и останува неподвижен па мораат да му ги ампутираат нозете. наредниот ден тој забележува дека нешто не е во ред па бара да му ги покажат нозете, кога го кренаа кебето гледаат дека ластините на тревата му влегле во кожата брзо ги вадат и мислат дека се е извадено но не е таака. еден по еден тревата сите ги подлазува и ги усмртува. бегство од пирамидата нема!
    а тие доле мескиканците стражареа и не даваа никој да се побегне за да не се рашиири тревата бидејки кој ја допре....се знае што го чека

На Ognenija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Прекрасен романтичен филм. Го препорачувам на љубителите на романтични филмови, што не го гледале филмот, да го гледаат. :inlove:

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    Филмов незнам колку пати ми е гледан и ми е се поинтересен со секое наредно гледање. Пак се штрекнувам на истите сцени кои знам дека следат и сама си се смеам :lol:
    Да не зборувам за изгледот на Чед си знаете вие и сами :) :$

Прикачени фајлови:

9. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    El Orfanato [2007]

Филмов мислев дека нема да ми се свиѓа зашто е шпански, ама нема врска, баш напротив. Интересен хорор, со добра содржина.
    Се работи за жена од 40тина години која со своето семејство (син и маж) се вселува во нова куќа, односно тоа е сиропиталиште каде што таа живеела кога била малечка.
    Наеднаш во куќата почнуваат да се случуваат чудни работи. Синот на почетокот ќе и зборува за некои деца кои се постојано во куќата и кои играат некоја игра, но таа нема да му верува. Кога тој ќе исчезне таа на секој можен начин ќе се обиде да го врати, да дознае каде е и кои се децата кои сега и неа почнаа да и се појавуваат.
    Крајот нормално не го откривам, оставам на вас да го видите. Добар е. :rofl:

10. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199

yes man! ;)
    кога го спуштив мислев дека ќе биди само една обична комедија, и ич ама ич немав ќеф за да го гледам.. и конечно си го пуштив вчера, и дознав дека сум се излажала.. филмот е одличен, не е уште една комедија, напротив, со jim carrey во главна улога, филмот дава навистина поучни совети.. Кажете ДА! на животот.. секако присутни се и романтични елементи.. филм кој дефинитивно го смени моето размислување за некои работи.. давам 9/10 ;)

На HeartlySmile и Dulceee им се допаѓа ова.
  11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421

Не знам зошто филмов доесга не сум го гледала, кој идиот. Италијански филм за Малена, прекрасна жена кој е на погрешно време во погрешно место. Ренато е момче кое се вљубува во неа, и ја раскажува нејзината приказна, од опсесијата на мажите со неа и љубомората на жените во мало градтче во Сицилија за време на Втората Светска Војна. Оценка: Задолжително да се изгледа!!!!! Повеќе пати не се на одмет :D

На Strumfeta93, 1209, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Lola Rennt или Run Lola Run или Трчај Лола Трчај
    Филмот е германски, го имав гледано, но вредеше пак да се изгледа.
    Франка Потенте (ја знаете од Борновиот Идентитет) ја игра главната улога и претрчува низ целиот филм, филмот е составен од три дејствија и поентата му е што би било кога (не) би било или ефектот на пеперутката, односно колку деталите влијаат врз последиците. Музиката е одлична, како и целиот концепт на филмот.
    http://www.imdb.com/title/tt0130827/

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Интересна комедија, дефинитивно насмејува :)

Прикачени фајлови:

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    GONE BABY GONE

Во режија на Бен Афлек, а во главната улога е неговиот брат, Кејси Афлек.
    Предобар кастинг и фантастичен филм.
    Буквално го одзема здивот, не знаете што ќе се случи до самиот крај и не е типичен холивудски филм.
    Препорачувам.

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Интересна приказна, Џејмс Франко е едноставно неодолив, единствено имам замерка за спорото одвивање на дејството, премногу внимание е посветено на деновите додека е заглавен, а многу малку на неговиот живот. На моменти не ми беше јасно кој е кој, и што точно се случило.
    Се на се, фино филмче за тепање време.
    Очекував многу повеќе, а добив само типичен американски идиотизам.
    Не препорачувам.

16. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Верувам дека многумина го имаат гледано. Станува збор за зависност од дрога и последици. Паралелно се прикажува американската илузија - желбата да се појавиш на телевизија и да бидеш познат меѓу останатите, осаменоста на старите луѓе, малите шарени апчиња за намалување на тежината кои на крај ќе те мрднат од умот... Глумата на Ellen Burstyn ме трогна!

На Neytiri, LivingGlam и sparklie им се допаѓа ова.
  17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Ако уште еднаш некој напне со tres metros sobre el cielo ќе се убијам :swear: Амн деца го напнавте сегде, ств јак ви е ок, не мора да гњавите :|

Evan Almighty (2007)

Еден вид продолшение на Bruce almighty. Смешен е глумецов, мене секогаш знае да ме насмее. Ако сакате да се опуштите и да се посмеете барем на 20 минити ви го препорачувам. би му дала оцена 6 само заради главниов глумец. Смешен ми е како појава. И да не го заборав Господ, фантазија од актер. најјака ми е иронијата, господ=црнец. А зашто во следен филм да не биде жена :lol: Само предлагам де ;)

И
    Hall Pass (2011)

Самиот наслов не ветува ништо интересно и забавно. И нависитна така. Искрено очекував малце повеќе акција од двете страни, смешни и позабавни сцени. Немаше ништо од тоа. Единствено се согласувам само со идеата, дека забранетот овошје е слатко и посакувано само бидејќи е забрането. Кога не е забрането, никој не го сака. дури и глумата е на ниско ново. Не очекувам ништо повеќе од глупава амарикаска романса-комедија. слаба 3.

18. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566

Не верувам дека на многу женски би му се допаднал филмов.
    Анимирана акција со одлична порака и неколку часа пронаоѓање на неа. :D
    Би го препорачувам само поради силната порака. :)

19. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    401
    Смешно филмче, ама без некаква содржина.. Освен смешните сцени, друго ништо не ми го задржа вниманието.

Прикачени фајлови:

• how high.jpg
      how high.jpg
      Големина на фајлот:
      24,5 KB
      Прегледи:
      154
  20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

Решив да го гледам само заради фамата на фејсбук што е крената! Морам да си признаам дека филмот ми се допадна, поготово што не е типична шпанска приказна и не е романтична-комедија како што мислев.
    Го препорачувам пред се затоа што глумецов е толку хот што не можев да ги дојадам пуканките од што бев концентрирана на него, а и фина прича е. :D