Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

Доооолг филм. Ама интересен. Малце гнасен. Малце збунувачки. Малце машки.
    Се зборува за човек кој сака да биде спротивно од она што е, па така создава друга личност наспроти него, се дружи со него, развива идеи.. а пак тој го зборува она што реалниов човек сака да го слушне. На крајот, ќе се ослободи од него...

Збунувачки е.

Narrator: This is crazy...
    Tyler Durden: People do it everyday, they talk to themselves... they see themselves as they'd like to be, they don't have the courage you have, to just run with it.

If you wake up at a different time in a different place, could you wake up as a different person?

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    да не останам покусо, и јас го изгледав :lol: Hавистина, интересно хорорче, добар беше не велам не!
    еве му 7/10 од мене!
    супер избор за хорор љубителките :)

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Изабел е одлична готвачка што ќе се пресели од Бахиа, Бразил во Сан Франциско кога маж и ќе ја изневери.Таму ќе биде многу успешна, маж и полудува зашто сака да му се врати и оди по неа да ја бара :)

На BeYourself, Hopeful и Bright им се допаѓа ова.
  4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^Многу интересен филм, башка мене ме пресмеа :lol:

5. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Пред малку завршив со Identity (2003) и морам да забележам дека е одличен филм и неизвесен до крај. Приказната се одвива паралелно на две места и е навистина збунувачка бидејќи се случуваат работи кои се физички невозможни. Додека го гледав постојано ми висеа прашалници над глава бидејќи не можев да ги поврзам работите али крајот кажува се. Од мене оценка 8/10

6. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Го симнав дека братучетка ми сакаше .
    Интересен филм-цртан ама не го изгледав до крај
    Оценка 7/10

7. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Филмот беше на сител синоќа некаде накај 3. Таа се вика Шанте, а тој Кит мислам. Шанте го гледа Кит со друга девојка во дискотеката и сега цел филм таа одржува лекции како да се понашаш у таков случај, гледан ми е повеке пати ама никако да видам како се вика :D ...

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.712
    Допаѓања:
    24.193
    Love, wedding, maariage. Интересен филм, лесен. Оценка 6/10. Се работи за млад брачен пар. Девојката дознава дека родителите и се разведуваат и прави се за да ги смири... Со тоа, ненамерно влијае на односот со сопругот.

На unique123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

Комедија и драма. На Tv1000 го начекав.
    Маж научник и жена му вљубена во природата ќе најдат несоцијализиран човек кој се однесува како мајмун. Ќе го припитомат, иако тоа е против желбата на жената. И типов ќе стане со тек на време многу учен и е спремен за во јавност.. само има проблеми со смирувањето на сексуалниот нагон.. меѓувремено има спретки помеѓу докторот со асистентката, па жената на докторот со социјализираниот човек, па соц. тип го убиват докторов, а жената ја превземат вината.. на крај - асистентката и типов останват заедно. Со други зборови, мажов и жената се зезнаа јако.

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

Многу интересен филм. :up:
    Сплетки помеѓу љубов, занес, уметност, страст, одговорност, зацртани планови, лудост. Едната знае точно што сака, но некои работи не можат да се контролираат. Другата не знае што сака, ама знае што не сака.
    На крајот, шпанецов ќе испаднит голем љубовник. :lol:

На IvanaIvanchica, Dgirlll, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Limitless :up: :up: :up:

Депресивен писател открива дрога која овозможува комплетна искористеност на човековиот мозок. Ја користи истата за да си го промени животот.

Прикачени фајлови:

• limitless.jpg
      limitless.jpg
      Големина на фајлот:
      25,2 KB
      Прегледи:
      420
    На thelittle17, Dushica-sk и TheCandy880 им се допаѓа ова.
  12. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Одличен филм за се она што прави Америка за покасно другите да бидат виновни, погледнете го, 9/10

Прикачени фајлови:

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    final destination 5 ....Како последен дел од филмот очекував повеќе,нешто по екстремно во врска со случувањата и смртта на ликовите...

Но само едно ќе кажам доколку некој ги нема гледано првите 4 дела од филмот нема да го сфати крајот на последниот дел..
    На крајот се сврзува со првиот дел а воедно и со останатите делови.

Крајот беше се на се добар

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.987
    Допаѓања:
    45.749
    Конечно и јас го изгледав фамозниот Tри метри над небото и мене ми беше онака океј.Типична тинајџерска љубовна приказна со малку различен крај.Не ми е филмот нешто страшно добар како што го направија сите пошто вакви филмови никогаш не ми биле страшно добри.Значи би му дала 7/10.
    А и да напоменам немој да ме тепате :P мене актерот не ми е убав, може е згоден стварно ама убав не е,посебно не кога се смее.Мене ми имаше малку сељачки манири, со тепачките и покажувањто сила на секој втор, поради белата мајца што ја мкнеше и така. :D Значи филмот би им бил добар на оние кои сакаат лесни љубовни приказни со несреќен крај, мене ваков тип на филмови не ми се по мерка :)

Прикачени фајлови:

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.907
    Добар, просечен филм за вапири...веч виџено...очекував поинаков крај.
    Луси Лиу (Сејди Блек) е репортека која станува вампир, целото дејствие на филмот е како таа ги бара и ги гони оние кои ја направија немртва за да се одмазди.

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Stake Land

Веќе познато сценарио,скоро цела Америка мртви и сега random преживеани луѓе во потрага по прибежиште, успат се борат со вампири, ма да мене на зомби ми личеа повеќе..
    Не беше лош, ваму-таму имаше акција, интересно..

17. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Johnson Family Vacation
    Не дека е нешто ново и невидено но сепак интересно филмче за опуштање.

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

Приказна за еден млад човек кој ги напушта студиите за ветеринар и се приклучува во циркуз.
    Сниман е според книга, која за жал јас не сум ја читала. (ако некој знае каде да ја најдам ЛП!)
    Приказната е многу убава, и мислам дека не може да ве остави рамнодушни. Плус, животните се преубави и филмот носи многу убави пораки.
    Препорачувам!

На Chocolate.me и JuLleE им се допаѓа ова.
  19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    The Joneses
    Со Деми Мур и Дејвид Духовни во главните улоги,
    станува збор за четиричлено лажно семејство кое всушност позира во богат кварт, каде презентирајќи го нивниот богат и екстравагантен лајфстајл, всушност треба да извршат влијание врз соседите и најблиските пријатели со цел да се зголеми потрошувачката на продуктите од различни бранши.
    Тоа е нивната работа, т.е. задача, но работите стануваат комплицирани, бидејќи станува збор за луѓе, а не за роботи.
    Интересна приказна и уште поинтересна порака.
    Деми Мур одглуми одлично.
    Чукнато филмче, но ќе ви го задржи вниманието.
    6.5 / 10 според мене.

Sneakers
    Кај нас многу пати го имаат давано на тв, мислам дека е преведен како Душкала ако не се лажам.
    Филмот е од 1992 година и кастингот му е близу совршен - Роберт Редфорд, Сидни Поатје, Ден Акројд...
    Ко за тоа време направил очигледно БУМ, зашто бил модерен и кул.
    Од оваа перспектива денес делува малку бедничко, поради несопирливиот развој на технологијата, но има интересни моменти и да се направи римејк би бил многу солиден.
    Технологија, сплетки, одмазда и една многу паметна екипа , а-ла претходници на Оушн.
    Не е лош... како за филм од 1992. :)

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    film-i-tv/francuska-i-evropska-filmska-umetnost-t5130/50.html
    да не се пофторувам, но ете едно филмче за Љубителите на историските филмови
    Доста потресна драма и тешка реалност која се случувала во 1940-43год.
    Не го препорачувам за оние кои се со слабо срце и кои се венсуваат во филмови
    незнам како можеле да спијат ??? после хоророт кој го вршеле