Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    По којзнае кој пат Miss Congeniality
    Филмот го ставам покрај Правната русокоса,Лажго,лажго и Злобни девојки во групата комедиички кои никогаш нема да ми здосадат.
    Сандра Булок е неверојатно смешна и интересна во оваа улога а и другите глумци не заостануваат во тоа.Ми се допаѓа сарказмот кој постојано го користи ликот на Сандра детективката Харт како и нејзините испади глумејки ја наводната мисица Грејси Ли Фрибуш на изборот за мис на САД.Исто и Вик ми е интересен лик :) .
    Еве ви некои интересни цитати од овој филм.
    Gracie Hart: I would so love to hurt you right now.
    Victor Melling: As long as you smile.

Stan Fields: And we'll be right back with our five final lesbians - interviews!

Gracie Hart: Look I know what I'm gonna do. I haven't done this since high school but it's like riding a bike.
    Victor Melling: You are not having sex on this stage.
    Gracie Hart: I didn't know that was an option.

Cheryl "Rhode Island": My idea of a perfect date would be a man who takes me to a romantic dinner, and then we walk along the beach barefoot discussing books and - and music and - and movies.
    Karen "New York": No wonder you're still a virgin

Gracie Hart: His ego is like this big and his equpment is like this big!

Victor Melling: What, no armored car?
    Gracie Hart: That would be in my other dress

На IvanaIvanchica и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.075

Од 10 давам 8 ... Една добро скриена тајна (не е баш една ама ова е најбитна) излегува на површина ... Кога навидум се изгледа перфектно тогаш се појавуваат интригите, дволичноста, сите не совршености ...
    Кој е љубител на драма - трилери нека го погледне

3. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    додека го гледав филмов не трепнав! не знам по кој пат го гледам и пак ми е интересен :)

Прикачени фајлови:

На The.Crab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    многу убаво филмче го гледав одамна и ми остана у сеќавање љубовен е станува збор за вистинска љубов на прв поглед нема да зажалите да го погледнете :inlove: :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

• cold-mountain.jpg
      cold-mountain.jpg
      Големина на фајлот:
      137,2 KB
      Прегледи:
      335
  5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Shutter

Добар. За разлика од другите американско-јапонски филмови со духови, овој имаше интересна приказна и солидна содржина.
    Не беше страшен којзнае колку, ама занимлив, у ниеден момент не ми беше досаден..

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    24.192
    The blind side - филмов ми стоеше во пц долго време и синоќа конечно го изгледав. Многу добра приказна, ми се допадна искрено. Оценка - 8/10.

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    612
    Прекрасен и доста забавен! Италијанец од средната класа оди во Лондон да го научи англискиот јазик но се заљубува во селебрити богаташка и започнува да се преправа дека е богат сопственик на хотели во Италија! Топло го препорачувам..се вика South Kensington(тоа е предградие во Лондон)

Прикачени фајлови:

• movie.jpg
      movie.jpg
      Големина на фајлот:
      22 KB
      Прегледи:
      257
  8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

Го симнав, откако го видов тука во темава.
    Станува збор за една девојка, која многу се разубавела во текот на летото и станува центар на внимание на машките. Заедно со друштво одат на еден ранч за викендот и тука почнува фрката.

Очекував нешто повеќе, а и насловот ми беше некако ветувачки. За жал не ми остави некој впечаток, малку лабава приказна, без кулминација и монотон првите 40-тина минути.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ољоооо! :D
    Ме насмеа онака без некој посебен скок од столица или ваљање по патос.
    Не бев нешто посебно концентрирана дур го гледав, па ми изгубија ефект некои од смешните сцени... веројатно и тоа беше проблемот, сепак го препорачувам цртичов :D .
    Како и да е ова несреќно плавушавиов палавко со лилави ушлиња го бендисав ептем.
    Ете ти доказ дека и бед бојс можат да станат добри момци :wasntme:

http://www.youtube.com/watch?v=8-dXYBAvLrw

10. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    The break - up

Кратка рецензија? :?: - Епа што да ви кажам кога самиот наслов скоро се' си кажува. Љубовен пар чијашто врска пропаѓа во еден критичен период при што се разделуваат. Но, на крај сепак љубовта успева да победи, а тие да започнат една нова страница од својот живот

најверојатно повторно заедно. :?:

That's it.

Во секој случај вреди да се погледне, особено во друштво со партнерот. :!: :lol: :inlove:

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    And Then Came Love
    Филмов зборува за една успешна новинарка од Ну Јорк и самохрана мајка. Просечно филмче за утепување време.

12. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Навистина интересно и смешно филмче :lol:
    Станува збор за млади дечко и девојка кои потекнуваат од два различни света, се венчаат и одат на меден месец. Тука почнуваат невољите :D
    http://www.youtube.com/watch?v=9m55tto-T1Y

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

Koнечно гледав прекрасен филм! :inlove: Плус со британски акцент е :inlove:

Млад дечко, цртач, по раскинувањето со девојката која многу ја сакаше, не може да спие навечер. Со тоа сфаќа дека има екстра 8 часа. Решава да работи во супермаркет ноќна смена. Таму на свој начин прави да го замрзне времето и да ги црта женските тела. Него, како цртач, го интересира и забележува секој детал на женската убавина. Со тек на време ќе се запознае со касиерката и... да си го гледате филмов! :)

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  14. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Може ли линк од торент во ЛП?

И уште би сакала сепак да упатам едно 2-3 реда на сите феминки љубители на 7мата уметност-филмот: „Ве молам да сепак го пишувате и името на Вашите постови“!
    Мислам дека не сум единствена со ова барање пошто многупати мора по тешкиот начин да се дознава точно на кој филм мислите или сте постирале.

За да не сум оффтопик
    Monte Carlo (2011) - Со Селена Гомез
    www.imdb.com/title/tt1067774/
    Според мене Класика на филм со принцови и сонови кои тешко можат да бидат реални !!!
    хехехе чес и час на исклучоци :fubar: некако не ми беше сватлив делот ко таа се кажа дека е лажга и никој нисхто не спроведе....а а а Тоа само во ХолиДуф го има , реално!!

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    THE PERFECT HOST
    Не знам од кај му излезе превисоката оценка на Imdb. :D
    Се чудам навистина, очекував да паднам во несвест од филмов.
    И паднав - од што е чукнат, бизарен и малку мизерен.
    Треба да се погледне навистина, прво има еден тек на настаните, потоа приказната се врти во друга насока, главниот лик, т.е. домаќинот е шизофреничен манијак со тапија,
    башка и наредник во полиција.
    :^)
    Па и музиката на моменти е психотична, веројатно да дојде во сооднос со некои сцени... :^)
    Филмот е турли-тава и не ми се допадна, ама ич.
    Дури се осмелувам да го наречам и глупав од што се изгубиле при толку многу идеи.
    |(

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Hanna
    http://www.imdb.com/title/tt0993842/

Го видов препорачан во темава, но не прочитав за што се работи а ме привлече постерот. Сосем поинаква претстава имав од постерот. Ова не е филм за мене, тоа ќе речам. Жанрот акција 99% ми е глупав, досаден и смешен. За акција не е толку лош, ама постерот дефинитивно ме излажа. :envy:
    На почетокот се израдував со планината и снеговите и мислев цел филм ќе е во тоа окружување.
    Му давам 3/10.
    Девојката што глуми е преубава и сигурно ќе има импресивна кариера.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    RUN LOLA RUN
    http://www.youtube.com/watch?v=kkAM0tRv5lM
    Може некој да сака да го гледа и онлине - како мене
    Германски филм на Tom Tykwer од 1998.

Интересно сценарио и секако морам да кажам дека е нешто поинаку од тоа кое го имам гледано
    иновативно и убаво ... некој момент на дорбор разработена теорија на што би било кога би било
    од мене има ГО светло...

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Fertile Ground
    Предобар! Држи во неизвесност, приказната беше на место, а имаше и милион моменти за скокнување од столче. Вреди..

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.364
    Допаѓања:
    261.829
    И јас неодамна го гледав филмов и сосема се согласувам со муабетов на Ливинг. Девојчето е толку специфично и невообичаено, искрено се надевам ќе и го искористата потенцијалот во некој подобар филм. Не дека овој е очаен ама како приказната да ја почнале и оставиле онака на површината без ни малку да се потрудат да ја разработат. А баш чудно филмов има добри оцени и критики :^)

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    Мене Хана ми се допадна премногу, одамна не сум погледнала толку добар филм од жанрот акција.
    Имаше малку претерани моменти, ама очекувано беше. :)
    Брз, динамичен и приказната страшно интересна.

А девојката е многу талентирана, Сајорис Ронан и можам да ги препорачам следните два филма со неа:

http://www.imdb.com/title/tt0380510/
    Направен според истоименото дело, филмот можеби не е перфектен, ама нејзината глума и личност ќе ве освојат целосно.

http://www.imdb.com/title/tt0466839/
    А ова е една преслатка комедија, ем ќе се насмеете, ем ќе утепате време, детска, но не и лигава, тука е малку помала, глуми заедно со Мишел Фајфер и нашиот омилен тип од Clueless. :lol:

Ги препорачувам и двата.
    :)

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.