Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Gypsy Magic

Еден од подобрите македонски филмови, само не знам зошто македонциве не инвестираат повеќе и не се трудат да направат уште повеќе филмови кога ги бива... Интересен и смешен, па и поучен, ама криво ми е што не можев до крај да го изгледам... :( Се надевам дека ќе можам да го најдам да го симнам на нет. :)

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Срцекршач кој не верува во љубов, емоции бла, бла туку само во секс и онли секс ... На припремите за свадбата на неговиот брат со помош на духовите од неговото минато, сегашност и иднина сфаќа дека од малечок па до сега е заљубен во една девојка која ја знае цел живот и дека всушност некаде длабоко во себе верувал во љубов, но го потиснувал чувството ... итн. Останатото ќе го дознаете кога ќе го погледнете.
    Одлична романтична комедија! :D Препорачувам

3. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Bad teacher

Само што го гледав на почетокот беше ионтересен ама потоа...
    Не ми се допадна искрено.На почетокот беше интересен ама потоа ми здосади и не го догледав цел :!:
    Мислам дека филмот нема цел нема дејство се се случува така полека :?:

Не ја препорачувам!

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    The Reeds

|( Што знам. Добар беше,
    ама ако сте го гледале Triangle скроз истата идеја, само нели поинаква реализација, ама и не којзнае колку поинаква, ист крај имаа дури..
    ..
    Се се вртеше во круг, па се мешаа минато-сегашност, па не знаеш зошто всушност се случува се тоа..
    Страшен не беше ама баш ич.. Ке му дадам едно четворче out of ten, а не помалку, дека сум гледала и полоши..

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    :x :x :x :Down: сега го изгледав и апсолутно никаков впечаток не ми остави!
    се се испомешано :^) не знам, јас не го препорачувам :)

6. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988

30 и нешто годишен дечко сеуште живее со родителите (Matthew McCaughney) па неговите родители ангажираат девојка (Sarah Jessica Parker) која би требало да го убеди да се отсели. Потоа тој ги открива нивните намери, во меѓувреме девојкава вистински се заљубува но него,но тој не и верува (deja vu :P ) и да не откривам се....

Не е лошо..лесно, опуштено филмче, со по малку предвидлив крај :)

7. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    5.149
    Water for elephants

Убав филм. Вреди да се погледне
    Станува збор за младо момче кое по смртта на своите родители ги напушта студиите и по пат на судбина се вработува во циркус како ветеринар каде ќе ја запознае убавата Марлена

Прикачени фајлови:

На unique123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Нема да имам што повеќе да кажам за филмов освен дека си остана верен на квадрологијата. Исполнет со пиратска акција, интересни и смешни сцени, во главно веќе видено, но шармот на Капетан Џек Спароу ќе ве задржи до малите екрани од почеток до крај. Убаво освежување за кое бев скептичен отпрвин и Пенелопе Круз, која иако долг период ја сметав за смотана фаца без талент за глума, овој филм ме натера да си го гризнам јазикот повеќекратно. Едноставно преубава е и одлично се вклопи во филмот.
    Барем за мене сепак, не беше целосно надополнето за отсуството на Орландо Блум. За него немаше замена. Не се ни потрудиле.

http://www.youtube.com/watch?v=t5AqJww06bw

Прикачени фајлови:

• fffew.JPG
      fffew.JPG
      Големина на фајлот:
      83,2 KB
      Прегледи:
      138
    На sesilija, Monna.Monna, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.435
    Допаѓања:
    125.537
    Because I said so - Diane Keaton, Mandy Moore, Lauren Graham

Не знам кога последен пат толку сум се смеела. Ептен го препорачувам за забавна вечер со другарките, не е баш за со дечко гледање. Иако на моменти мајката ме излудуваше,
    особено во делот кога и се избаци на врата на ќерката додека дечкото и звонеше на врата и мајката не сакаше да си оди од што и збореше како навиена
    , сепак би го гледала пак. Овој пат со мајка ми, за да знае што не нервира :lol: :lol:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    My sister's keeper.
    Филмов ... епа филмов ... ах.
    Се работи за девојка која е болна од леукемија. Потребна е трансплатација, но никој не е компетентен па родителите преку вештачки начин прават уште едно дете.
    Од неа(новородената) постојано земаат некој дел од телото, крв, ткива и слично се со цел да ја одржат болната ќерка во живот.
    Се додека на малата 11 годишна ќерка не и здосади и не отиде кај еден адвокат ...

Филмот е тежок. Барем мене ми беше тежок, а има луѓе што нема мравка да ги полази. Болеста и справувањето со неа е опишана до најситен можен детал, од кои мене желудникот ми реагираше. Мислам дека од оној апект за да научиме да ги цениме вистинските вредности во животот филмот е многу добар. Кога сме живи, а веќе со едната нога во гроб, и нема назад ... глупостите кои секојдневно не заморуваат ич, ама ич не се битни.

Како и да е, го препопрачувам, да го гледате во оние денови кога сте разочарани, лути на животот, кога ви се плаче. Затоа што јас се истурив.

На peperutka20, 1209 и Dgirlll им се допаѓа ова.
  11. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Halloween: Resurrection [2002]

Го гледав вчера на Сител. Филмов не ми остави никаков впечаток. Општо Halloween не ме воодушевува, ама ајде, не сакам да го критикувам, сепак е класика. Сакам да кажам, посебно овој дел не ми се допадна. А и никакви емоции немаше во филмов. 4/10 ајде, дека се работи за Halloween.

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Clash od the Titans
    Супер ми беше , особено со медузата тој тел :lol:

На kumalisa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.709
    Допаѓања:
    24.179
    Лесно филмче, за тепање време. Забавен во секој случај. Оценка 6.5/10.

Прикачени фајлови:

14. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Не знам по кој пат го гледам, сега беше на а2. Интересен и смешен. :) 9/10. :wasntme:

15. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Rise of the planet of the Apes
    Интересен филм, носи добра и прилично јасна порака. Оценка 8/10 :nod:

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    children of men - интересен филм, возбудлив за гледање
    година 2027, луѓето повеќе неможат да се разнмножуваат, најмладиот човек е 18годишно момче кое го убиваат. Поранешен политички активист помага на една жена која останува бремена да ја пренесат на брод каде што научниците ќе откријат како да ја вратат плодноста на човештвото
    оцена 7/10 http://www.imdb.com/title/tt0206634/
    Cloverfield истотака интересен филм
    градот Њујорк е нападнат од чудовиште а сето ова мала група на млади го снимаат со камера
    оцена 6/10 http://www.imdb.com/title/tt1060277/
    District 9 има доста висока оцена на имдб а мене воопшто не ми се допадна, гледав едно 30мин а останатите 80мин ги премотав
    станува збор за група вонземјани кои се доселуваат на земјата и живеат тука едно 20год во сектор9 и им текнува на луѓето да ги селат. И додека главниот лик им носи известување за селидба да го потпишат воземјаните, се заразува и му израснува рака како нив и отука почнав да мотам и колку што сфатив владата ќе го брка па тој ќе се уздружи со вонземјаните и на крајот никој нема да знае што се случило со него, каде исчезнал а тој уствари целиот ќе се претвори како вонземјанин
    како и да е филмот е живи глупости оцена 2/10 http://www.imdb.com/title/tt1136608/
    Quarantine баш ми се допадна филмов, значи трилер хорор мистерија 3 во 1
    станува збор за една новинарка која прави репортажа за пожарникарите и која заедно со камерманото тргнува со нив кога ќе добијарт повик. Завршувааат во една зграда каде што една станарка почнува да напаѓа луѓе и набргу зградата е ставена во карантин. уствари станува збор за еден вид на беснило кое од кучиња ќе се пренесе на луѓе и многу брзо се манифестира
    оцена 7,5/10 http://www.imdb.com/title/tt1082868/
    The Sixth Sense убав ама предвидлив филм, ама во секој случај вреди да се гледа, има стварно некои језиви сцени
    станува збор за детски психијатар кој е ранет од еден негов поранешен пациент. После една година се наоѓа во ситуација да му помогне на едно дете со слични сиптоми како и оној пациент кој пуца во него
    оцена 8/10 http://www.imdb.com/title/tt0167404/

Прикачени фајлови:

17. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    375

Па се надевав на нешто повеќе, зошто одамна сакав да го гледам. Интересна приказна, меѓутоа можела да добие далеку подобра разработка.

Станува збор за приказна, за тоа како биле третирани малите деца во Аушвиц и како тоа се одразува на денешницата. Односно како злото завзема човечки облик (претежно детски). Поврзано е со децата близнаци.

За ваква тематика, можело да се направи пореална слика, тоа со ревртените глави не само што не беше хорор, туку изгледаше прилично смешно.

Оцена од мене 5/10. :)

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    сега го изгледав добар беше, нешто сосема поразлично, само крајот не ми се допадна, е да бе тие цел живот злобни,
    и сега од еднаш едниов сака да се смени
    |( безвезе

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Les rivières pourpres (The Crimson Rivers)
    http://www.imdb.com/title/tt0228786/plotsummary

Одличен трилер. :clap: :clap: :clap:
    Париски детектив доаѓа во едно планинско универзитетско гратче за да истражи убиство. Трагите водат до друго, и друго убиство... Коцка по коцка, се склопува една морничава мистерија за универзитетскиот кадар. Одличен кастинг. Жан Рено и Винсент Касел, could it be any better? :rock:
    Напнатост до самиот крај.
    Филмот е француски.
    8/10.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765

во филмот се раскажува за една студентка која доаѓа да студира во друг град и живее во дом. Ама и се погодува психа цимерка. Најпрво е сосем фина со неа, но набрго ќе почне да се однесува чудно и посесивно... Оцена 10/7