Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    45.722
    Папата Јована
    До сега одбегнував да го гледам затоа што сакав да ја читам книгата прво, само што никако не можам да ја стрефам во библиотека, не можам да ја најдам од никаде и тоа стварно ме нервира и одбегнував да го гледам филмот, арно ама вчера ми се посака да гледам добар филм ама стварно добар и си реков ќе го симнам.И што и да кажам мислам нема да е доволно за да ја доволам убавината на овој филм, трагичноста на овој дел од историјата, овој инзвореден настан.Филмот или книгата не е битно што едноставно мора да се знае, да е види и прочита.

Прикачени фајлови:

• pope-joan-ned.jpg
      pope-joan-ned.jpg
      Големина на фајлот:
      114,8 KB
      Прегледи:
      359
    На MaxyMax, LadyNN, MissAnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    Синоќа имав одличен филмски маратон ;) .
    Bridesmaids
    ...или Деверуши!
    Одличен, интересен и смешен. Одамна се немам така смеано :D .
    Се работи за Ени, чија другарка се мажи, а таа и е кума.
    Не сакам да ви раскажувам, препорачувам да го гледате ако сакате вистински да се насмеате.

Следен е The Pacifier
    Малку постаро, но добро филмче, онака лесно за опуштање. Вин Дизел е војник, маринец кој е задолжен да се грижи за безбедноста на семејството на професорот кое се наоѓа во опасност , додека нивната мајка е отсутна.
    Филмот е комедија и акција.

И за крај Ghosts of Girlfriends Past
    Мислам дека има пишувано за филмот, и мене ми се допадна.
    Добар е.
    Мене ме потсети приказната на цртанот за Пајо кога беше злобен и кога духот му покажа кои се последиците од неговото однесување и како ќе му се врати. Ви текнува на цртанот? Мики Маус е сиромашниот работник кој работи за Пајо.

Прикачени фајлови:

• brides maids.jpg
      brides maids.jpg
      Големина на фајлот:
      25,4 KB
      Прегледи:
      350
    • pacifer.jpg
      pacifer.jpg
      Големина на фајлот:
      20 KB
      Прегледи:
      350
    • g.jpg
      g.jpg
      Големина на фајлот:
      21 KB
      Прегледи:
      350
    На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Мирен живот, ако така се вика филмот што го даваа до пред еден саат на МТВ1. :D Се запрепастив колку добар филм е направен во тоа време, со толку малку средства и со слаба технологија. Одлична глума, интересна и смешна приказна, алал нека им е. Глумците, немам зборови, камо денес така да глумеа нашиве глумци, Макхоливуд ќе бевме. :D

А Петре Прличков, легенда. Се изнасмеав, цел филм - Галееееее, немој бе гале, не се секирај. :rofl:

Едит - Заборавив, во филмов се работи за млад брачен пар. Сопругот добива работа во Охрид, мора да го обнови/отвори еден музеум. Се е добро, додека не им се ,,тупат,, милион ненајавени гости. Друго не ви кажувам, не е интересно. :D

Едит2 - Мирно лето, пардон. :D

На LadyNN, tigerlady, Lilit и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Мирно лето се вика филмот Дузи, првата македонска комедија.
    Закон е. :rock:

На Doozy и agirl17 им се допаѓа ова.
  5. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522

Tea with Mussoloni

Не стигнав да го гледам од почеток, но се работи за англичанки, дами, кои живеат во Италија за време на втората светска војна (и пред и по неа). Испреплетено и со комични реплики (од страна на Шер) но се прикажува и реалноста за сите оние кои се странци, а поготово непријатели на земјата (во случајов Италија е против Британија и Америка).

6. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Последен филм што го гледав беше Hop(Скок).
    Се работи за Е.Б кое е Велигденско зајче.Негова животна желба е да стане тапанар во некој бенд.Но.. потешко доаѓаме до она што го сакаме.Се двоуми помеѓу тоа што тој сака да биде и што татко му сака Е.Б да биде.Погледнете што ќе се случи. :)
    Ова е Карлос.
    Ова малечково лево колку е слатко само :)

На mona.s и HappyOne им се допаѓа ова.
  7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    The General's Daughter
    Филмот го имав и порано гледано ама не се сеќавав баш на се, па затоа си го изгледав пак на Канал5.
    Како што кажува насловот се работи за ќерката на еден познат генерал која е убиена. До крајот на филмот додека да се открие кој е убиецот како и секогаш се откриваат и некои тајни... Инаку детективот го глуми Џон Траволта.
    Јас лично го препорачувам, мене многу ми се допадна.

http://www.metacafe.com/watch/4207622/t ... e_trailer/

8. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На A-j-a, BoaVista, MissAnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988

Откако ќе му починат родителите, еден млад ветеринар случајно се приклучува во циркуз. Таму ќе се заљуби во жената на сопственикот- посесивен и нестабилен човек кој малтретира се живо околу него и ќе се обиде да ја ослободи од него.

Добро филмче, добра глума. Иако на моменти ми беше малку досаден, ми се допадна :up:

10. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Fast and furious 5

Според imdb 7,4/10, според мене 10/10. Многу ми се допадна, преубава акција.
    Вин Дизел и Пол Вокер се :x

На IvanaIvanchica и JuLleE им се допаѓа ова.
  11. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    right at your door Лекси тргнува на работа, а нејзиниот невработен маж Бред, музичар, останува дома. За кратко време по тоа, токсична, бомба експлодира во центарот на Лос Анџелес. Откако Бред неуспева да ја пронајде жена му, ја затвора целата куќа херметички, за да не навлезе отровниот чад кој се шири. На вестите им јавуваат да не стапуваат во контакт со контаминарите. Во меѓувреме доаѓа жена му и дали ќе ја пушти... Филмот е доста интересен и напнат, и баш беше вчера во духот на 11 септември :D Има неочекуван крај, цело време мислиш дека знаеш како ќе заврши ама не било така.
    http://www.imdb.com/title/tt0458367/

Прикачени фајлови:

12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    Rec
    Се мислев дали да го гледам затоа што ја имам гледано америчката верзија па мислев ќе ми биде досаден.
    Ама испадна интересен и страшен и пореален изгледаше стравот кај глумците..
    Значи, двајца новинари снимаат репортажа(?) за пожарникари. И кога овие ке добијат итен повик новинариве одат со нив во една зграда, каде се случуваат чудни работи, па после дознаваат дека се работи за некојси мутиран вирус итн итн..

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Clash of the Titans (2010)
    http://www.imdb.com/title/tt0800320/

Римејк на добриот стар Борба на титани од 1981. Оригиналниот филм ми беше омилен во детството и го гледав речиси секој ден. Во новиот е изгубен шармот. :|
    Пегас се појавува само кратко на крајот, а Бубо, металниот буф само во блиц сцена на почетокот. :o Па тоа ми беше омилениот лик од филмот бе луѓе. :(
    Улогата на принцезата Андромеда исто е скратена и нема вљубување како во оригиналниот филм (никогаш нема да ја заборавам сцената кога Персеј ја гледаше низ мрежата како спие). Испуштени се сцените со шлемот за невидливост, а крајот е сецнат затоа што веќе се снима втор дел. Ќе го гледам и вториот кога ќе излезе, ама ако го нема Бубо и Пегас пак само кратко се појавува, ќе му дадам 0 на imdb. ]:)
    На овој му давам 6/10, сепак ми се допадна како е снимен, а да го немав гледано стариот филм, оценката ќе беше повисока.
    Еве кратко резиме за приказната - се работи за филмска адаптација на митот за Персеј, кој е предодреден да го спаси човештвото од разбудениот гнев на боговите. Андромеда треба да е жртвувана на најголемото чудовиште од подземниот свет - Кракен, кое може да се уништи само со главата на Медуза...

Сега ќе си го спуштам вистинскиот Борба на титани и ќе го гледам со уживање по 1249435 пат.

14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    BLACK SHEEP
    Комедија со Крис Фарли во главната улога (Томи бој) :D и мислам дека доволно е кажано.
    Неговиот брат се кандидира за гувернер, а црната овца во семејството прави се' што може да му помогне. :D
    Навистина смешен, со old school хумор.
    Вреди да се погледне во едно релаксирачко попладне или вечер.

На EleMental и ludoto19 им се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.709
    Допаѓања:
    24.179
    Ми се допадна филмов. Оценка 8/10.

Прикачени фајлови:

• 43641.jpg
      43641.jpg
      Големина на фајлот:
      47,5 KB
      Прегледи:
      287
    На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29

Жена што порано правела кукли(Mary Shaw), имала свое шоу во театарот со нив и тие навистина зборувале. Едно дете не и верувало, и и рекло дека таа ја мрда устата за куклите да зборуваат. Таа ќе го киднапира детето и ќе го направи кукла. А потоа селаните ќе ја убијат и ќе и го исечат јазикот. И оваа ќе биде закопана со куклите и по некое време некој ќе ги откопа сите кукли и Мери ќе живее во нив и на сите што ќе им се појави, ако вриштат, ќе им го отсече јазикот и ќе ги убие.

17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    5.149
    Love, wedding, marriage

Реално ништо посебно. Колку да изгубиш саат време.

Ева се мажи со човекот од нејзините соништа надевајќи се дека ќе има совршен брак како на нејзините родители. Но по неколку недели нејзините родители се разделуваат, а таа како брачен советник се обидува да ги смири, занемарувајќи го својот сопруг

Прикачени фајлови:

19. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Horrible bosses :lol:
    Интересно лесно филмче за одмор на мозокот. Тројца другари си имаат мака со нивните ужасни шефови па една вечер седејќи во ресторант ќе одлучат да ги убијат, но што ќе се случува понатаму откриете сами доколку ве интересира :lol: ;)

На caki.83 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Water for elephants.
    Откако тука видов милион убави коментари, се решив пак да го гледам.
    И не и не и не. Не сменив мислење.
    Книгата ми е една од омилените, но филмот не ми се допаѓа не знам точно зошто. Имео една сцена премногу ја мразам. Не сакам да гледам до тој реален степен мачење на животните. И некако премногу натрупано, набрзински, а не обрнале внимание на некои убави моменти како во книгата.
    Сеедно, си останав зад тоа дека не ми се допаѓа филмот.
    Ја препорачувам. Ама книгата. :lol:

Инаку се работи за студент по ветерина, и додека му трае последниот испит неговите родители умираат. Тој сфаќа дека татко му куќата ја ставил под хипотека за неговиот факултет и останува без ништо. Бесен трча, и судбината го носи кај еден воз. Возот на циркусот на браќата Бартолини. Момент пред да го исфрлат, ќе го прифатат и ќе работи како чистач на гомна. Додека не сфатат дека е ветеринар од јак колеџ и не го унапредат ... и се е добро ... додека не се заљуби со жената на оној што не треба. Кој патем е шизофреничар ...