Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Original sin
    Starring
    Angelina Jolie
    Antonio Banderas

This is not about story love. This is story about love.
    Предобар филм! 10/10 оценка. Ви го препорачувам на сите.
    Глумата која и е доделена на Анџелина, и која таа ја одигра во филмот е префектна.
    На Антонио исто така.
    Малку е двосмислен филмот од почеток, но потоа работите се разјаснуваат.
    Неможам да ви го доловам, мора да се види.

На Divinebutterfly, Neytiri, lolyta777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    Биро за прилагодување.....Со Мет Дејмон ....мора да го изгледате..ке ве замисли навистина....можеби ќе ви го смени начинот на кој ги гледате работите во животот

На IvanaIvanchica и m2m2m2 им се допаѓа ова.
  3. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Right at Your Door (2006)
    96 min - Drama | Thriller

искрено филмов го гледав по препорака на неколку феминки кои го фалеа на цел глас. мене лично не ми остави никаков посебен впечаток.
    дејствието се одвива премногу бавно за мој вкус, односно ништо не се случува. јас очекував сосема нешто друго од овој филм, дали терористички напад, или крај на светот, или нешто слично, но ова сигурно не.
    и искрено веќе ми е здосадено у секој филм на крај да има пресврт као наводно никој не претпоставувал што ќе се случи. би било интересно коа Холивуд би направил филм што завршува баш онака како што мислиме цел филм дека ќе заврши. е богами тоа би било изненадување. :)

на мое чудење овој филм е оценет со 6.3 што е многу за IMDb. јас најмногу би му дала 5. сепак ствар на вкус е. мене вакви и слични теми ми се здосадени веќе.

4. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Penelope

Класична бајка снимена во денешно време. Среќен крај и се по ред, да не се плашат децата нали :D
    6/10 само поради локацијата, Лондон :inlove: :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

• Penelope.jpg
      Penelope.jpg
      Големина на фајлот:
      18,5 KB
      Прегледи:
      356
  5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Montevideo, bog te video.

1. Dragan Bjelogrlic освен што знае да глуми, знае и да режира.
    2. Кастингот е толку на место - главниот лик е толку симпатичен и момчешки, нараторот на приказната, командантот на полицијата - :lol: , Сергеј Трифуновиќ за мене е еден од најквалитетните актерски ликови на балканот. Покрај нашиот Никола Ристановски кој се појавува во исто многу интересна ролја, ми се допаднаа женските ликови. Додуша на едната не престанавме да и' го зјапаме деколтето :P , ама навистина пријатен лик.
    3. Приказната е топла, убава и човечна.
    4. Реализацијата е успешна.
    5. Хуморот е природен и неизнасилен , за разлика од префалената Ивкова Слава и ред други турли-тави од сличен тип. :yawn:

Се' на се', ова е еден прекрасен филм, кој ќе го изгледате со уживање, без грам досада и ќе ве остави опуштени, среќни и со насмевка, дури и да не сте некој особен љубител на српската кинематографија.

Музиката е исто прекрасна, овој Мањифико
    (е педер, мајке ми мајке ми, мајке ми - педер!!! :D )
    , завршил исто одлична работа. И се појавува во една сцена.

8/10

На Buttterfly, IvanaIvanchica и angie им се допаѓа ова.
  6. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    The duchess[​IMG]

Ако сте љубители на драми од 18 век во Англија - гледајте го ;)
    Прекрасен филм за животот на Џорџијана (Кира Најтли). На млади години влегува во несреќен брак со Војводата од Дивоншир и тука започнува нејзиниот пекол.....

На SuperGirl2010 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  7. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Disaster Movie.. По многуте негативни коментари, очекував да биде нешто слично на Scary Movie, но овој е многу полош.

Мислам дека сите знаеме за што се работи.. една голема пародија на повеќе филмови

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Убав! Трогателен! Исполнителен! Инспиративен! ... итн. 10ка од мене.

Девојче болно од леукемија но сепак до последната сила за борба е позитивна и поддршка за своите најмили кои се скршени поради нејзината болест. И случувањата во семејството кои сепак не успеваат да им го раздрмаат единството и љубовта која ја имаат меѓу себе посебно за неа ... Погледнете го ќе ве натера да се замислите ... Пораката е многу јасна која филмов ја носи.

На angie и Trendafilka им се допаѓа ова.
  9. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674

Типичен хорор од редот на Scream напнат и неизвесен се до крајот. :sweat: Малди тинејџери кои по добивање на еден повик умираат... морбидно во секој случај. :sweat:

10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Legally Blonde 2: Red, White & Blonde
    http://www.imdb.com/title/tt0333780/
    Во овој дел Ел Вудс е веќе изградена адвокатка, и ја планира својата венчавка.При планирањето на гостите, таа сака да ја најде мајката на нејзиното куче - Брузер за да присуствува на венчавката.Кога ќе ја пронајде ќе види дека таа е жртва на тестирањето на козметика на животни, и оди во Вашингтон за да усвои закон против тестирањето на животните.

11. sparkle.q

sparkle.q Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    15
    Tres metros sobre el cielo .. Романтичен филм кој навистина направи да се расплачам. Тој што го нема гледано обавезно да го гледа Филмчево е законн! Чиста 10ка :*
    А за глумецот да не правам муабет. :$

Прикачени фајлови:

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Ми се допаѓаат вакви филмови па затоа и интересен ми беше . Да не раскажувам што ми се допадна , како и да е ви го препорачувам :)

На IvanaIvanchica, angie, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Не сум пишала сто години во темава, па ај да прокоментирам за неколку филмчиња што ги гледав неделава.

Friends With Benefits
    Узалуд потрошено време за филмов, веќе прочитав слични коментари за истиот така да нема да се повторувам. Не дека очекував да е нешто предобар филм, ама очекував дека барем е интересно филмче за опуштање ама оно тапа |( Никаква хемија ми немаше меѓу двајцава, никаква посебна приказна, ептен ми беше досаден и едвај чекав да заврши.
    3/10

Soul sourfer
    Можеби филмот не е ништо посебно направено, ама ми се допадна тоа што е вистинска приказна а пред се има и убава порака. Ти ја враќа самодовербата и те тера да размислиш дека во се може да се успее, ако доволно сакаш да успееш.
    8/10

Титаник 2
    На тв го начекав, ама жалам што го гледав. Поглупо нешто здравје..катастрофа. Бледа копија ама далеку од стариот и добар Титаник. Разочарана сум од филмов ептен.
    2/10

Orphan
    Е ова веќе ми се допадна, добар трилер. Доста долго те држи во неизвесност и не знаеш како ќе заврши.Бреди да се погледне.
    9/10

14. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Malena
    Се работи за една жена Малена која со својата убавина се издвојува од толпата. Сите погледи се свртени кон неа. Секој маж сонува да ја има а секоја жена ја мрази, нормално, ниту една ја нема ни приближно нејзината убавина и фигура.
    Многу тажна приказна, ептен ме потресе.
    Мора да се погледне :) .

На nena2010 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  15. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Source Code [2011]

Конечно со брат ми се натерав да го гледам. Добро филмче, 9/10 од мене.
    Немаше некои сцени што не ми се допаднаа, добро смислено и супер реализирано.
    Го препорачувам.

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Duplicity

Бидејки директорите дома не ми даваат да гледам ТВ (се врти Boomerang и Minimax 24/7), јас си пуштам филмчиња на лаптопот дури ги извршувам домашните обврски. Обично ги гледам од нога, но за филмов морав да седнам, да се сконцентрирам и дури 3 пати го враќав. Се работи за индустриска шпијунажа и идејата е ОК, но дејствието е премногу испреплетено. Започнува пред 7 години, па се враќа денес, па пред 2 години, па пред 12 часа а ти се питаш: чекај сеа, 12 часа порано пред 2 години или 12 часа порано од вчера.... И на крај сета во прашалници, отидов на ИМДБ да видам дали е до мене ама не било, и други луѓе пишале слични коментари. Со помешани чуства ке кажам дека е пристоен за тепање време, ако немате што друго да гледате и ако сте љубители на судоку :D

Прикачени фајлови:

• Duplicity.jpg
      Duplicity.jpg
      Големина на фајлот:
      10,9 KB
      Прегледи:
      326
  17. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Barney's Version
    Прекрасна драма за животот и љубовта, онаа безусловна љубов, за пријателството, за емоциите.
    Филмот ја раскажува животната приказна на Barney Panofsky (Paul Giamatti) кој освојува со својата глума (добитник е на Златен Глобус за оваа улога). И останатата актерска екипа не е за потценување. Dustin Hoffman го глуми таткото на Barney и иако мала неговата улога е забележителна, Minnie Driver поранешната жена на Barney, а ме изненади Rosamund Pike - во филмот Миријам (љубовта на Barney) и за мене е нов, интересен лик. Се на се прекрасна глума од исто таква актерска екипа.
    Интересна приказна со добри дијалози, се радувам кога ќе налетам на ваков филм. Од мене има висока оценка и препорачувам да го погледнете.
    http://www.imdb.com/title/tt1423894/

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    И мене страшно ме бунеа со времето, ама убава е идејата, само треба многу концентрација :)

19. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242

Не се сеќавам од кога немам гледано вака досаден филм.
    Нема никаква приказна, демек комедија е филмов ама јас ништо смешно не видов, глума просечна.
    Оценка 2/10

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Shark Night 3D
    (2011)
    91 min - Horror | Thriller

ауу колку долго го чекав филмов да излезе и да се појави на нормална снимка, што дури не ми се верува дека конечно го изгледав. :)
    за со ајкули филм добар е. не е само она група млади идат негде и сите ги јаде еден по еден, туку има така малце подлабока приказна, трилерски елементи :P
    од мене лично има лајк.

http://www.imdb.com/title/tt1633356/