Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Pandorum

7/10

се работи за луѓе кои се будат во некаков вселенски брод, без меморија, и не знаат што бараат таму, а и набрзо ќе бидат нападнати од некакви суштества, не е лош добар е поготово за љубителките на научни фантастики

EXAMP
    E филмов имаше навистина добра замисла, но сепак, никој не би одел толку далеку за едно работно место!

Eдна угледна компанија нуди работно место, и на кандидатите им се дадени 80 минути и одредени наредби кои што не треба да ги прават! Kој ќе згреши е дисквалификуван!
    пак ќе кажам добра замисла, но, доста доста нереално, инаку вака добро филмче, те држи во неизвесност до самиот крај

6/10

A, го пуштив и 500 DAYS OF SUMMER :x
    на 20тата минута изгасив, толку ми беа Aнти пар овие 2цата тоа е чудо, не можев да ги гледам :) и го изгасив, некако не е мој тип на филм што знам... :^) Hе ми се допаднаа тие 20 минути, а што било понатака не ни сакам да знам, депресивен ми беше тој 20 минутен дел од филмот

2. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Knocked Up [2007]

Просечна комедија. Имаше една сцена... ауф :puke:
    Се работи за млада девојка која една вечер ќе заврши со непознат дечко. Неколку недели подоцна дознава дека е бремена и и покрај тоа што и двајцата се многу различни, остануваат заедно и нормално... they lived happily ever after.

3. Isaak

Isaak Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    45
    25th Hour (2002)9/10
    http://www.imdb.com/title/tt0307901/

Филм којшто остава многу добар впечаток на крајот.Ви препорачувам сите да го гледате.Се работи за њујоршки нарко дилер и наеговите последни 24 часа пред отслужување на 7 годишната затворска казна.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Conviction

Kени и Aнн се неразделни брат и сестра уште од мали,кои се приврзани еден за друг,но еден ден Kени е обвинет за убиство за кое не се знае дали го направил,жена му тоес,девојка му со која има керка сведочи против него и е осуден доживотно в затвор,за тоа време сестра му е мажена има две деца тинејџери,и на секаков начин пробува да го извади од затвор,па се запишува на школо за адвокат,тука почнуваат проблемите со нејзиниот маж кој ја остава,воедно и децата се одалечуват.....погледнете го крајот

Mи се допадна 9\10

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988

Интересно семејно филмче исполнето со комични ситуации. Ако сте љубител на животни сигурно ќе ви се допадне

Животните во една зоолошка ќе се обидат да му помогнат на чуварот да ја одвои женската што ја сака, а да не си замине од зоолошката

На caki.83 и IvanaIvanchica им се допаѓа ова.
  6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    http://www.filmovizija.com/musicvideo.php?vid=49aee3938
    Баш одличен е
    не мислам да го прераскажам, но ке кажам дека има 9/10
    доста забаваа и интересна порака како и секогаш

Stick IT2006 se vika

7. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    DORIAN GREY, 9/10, само затоа што е нереален, до некаде. Филмот е правен според романот на Оскар Вајлд „Портретот на Доријан Греј“
    филмот е за младо момче кое се враќа во родниот крај, еден пријател му прави портрет и тука започнуваат неговите проблеми, тој е убав, но портретот ја претставува неговата вистинска убавина, погледнете го

8. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Титанииииикккк

;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    За љубителите на анимирани филмови

Откачено филмче, пародија од повеќе филмчиња, приказни и сл. Му давам 8/10

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  11. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    11.107

еден тип по име ник ги губе девојката и пријателите во сообракајна несрекја и после се вракја во минатото за да ги спасе ....бледа копија на 1 дел

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Mel Gibson & Jodie Foster - The Beaver ( 2011 год )

Драма, семеен психолошки филм за маж кој пати од депресија и на чуден начин се обидува да се излечи преку играчка која ја носи на својата рака и зборува со неа.
    Многу добра глума, и Мел Гибсон и Џоди Фостер два пати имаат добивано Оскар.

13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194

500 days of summer.

Најпрво неверојатно е колку машкиот главен лик потсетува на Хит Леџер, мислев дека него го гледав цел филм, како брат близнак да му е. Женското пак, потсетува премногу на Кејти Пери, дури и исти движења како неа прави.

Класифициран е како романтична комедија, го симнав заради тоа што прочитав навистина добри критики како е сосема поинаков од типичните "романтични комедии". Всушност сниман е на тој начин што ни претставува измешани делови од врската помеѓу главните ликови, раскинувањето, па запонавањето, па повторно денови по раскинувањето, па преболувањето... Не оди по редослед.

Морам да се сложам, дека не е типичен тинејџерски филм, доста пореален е, но сепак многумина нема да се пронајдат, зошто тоа и е поентата на режисерот, да ни покаже дека секоја врска си е специфична на свој начин. Познавам доста вакви реални приказни, нема ништо невозможно и само како на филм моменти, нема сметнување на ѕвезди, возење на луди мотори, 3 метри над небо и слично.

Кратката рецензија е всушност тоа. Вљубување --> врска --> раскинување --> преболување.
    Добар е, но сепак за мене треба многу повеќе за да го сместам во категоријата прекрасни филмови.

Оцена 7/10.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505

По препорака на Трендафилка го гледав Sherlock Holmes. Траат по 90 минути и многу ми се допаднаа сите 3 филма (епизоди) :up: :up: :up:
    И јас ви ги препорачувам. Детективски филмови на кои нема трепнување ;)
    А глумецот (Benedict Cumberbatch) ми беше многу чудно-шармантен и одличен избор за улогата :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    По не знам кој пат...
    Интересен е филмов, за разонода, кога немате што да правите... :lol:
    Му давам 8/10.
    Се зборува за сестрите Марчета кои што имаат фирма за козметички производи. Наеднаш фирмата пропаѓа, тие остануваат без пари, куќа... Што ли ќе смислат сестрите да се вратат во нормала?

16. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    My Girl
    (1991)
    102 min - Drama | Family | Romance

филм за навраќање во детството. филм кој ме растажува кога ќе видам каков актерски потенцијал беше Macaulay Culkin и како си го уништи животот. заедно со Anna Chlumsky едноставно воодушевуваат со глумата. тука се и Dan Aykroyd и Jamie Lee Curtis кои според мене се споредни ликови во филмот. децата се тие кои владеат. филм кој ќе ви изнуди и насмевки и солзи. едноставно прекрасен.

http://www.imdb.com/title/tt0102492/

На lolyta777, anuskaNESTLE, tigerlady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Џоли е агент од ФБИ вклучена во истрагата на убиец кој со години напаѓа жртви.Не е лош :)

На IvanaIvanchica и ludoto19 им се допаѓа ова.
  18. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Одличен филм.....Ви го препорачувам ;)

19. MissAnn

MissAnn Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    278
    COCO BEFORE CHANEL

http://www.imdb.com/title/tt1035736/

Интересен филм за животот на Габриел „Коко“ Шанел, нејзиниот пат од дното па се до врвот. Нејзината едноставност, елегантност. Audrey Tautou е одлична во улогата како Коко.
    На моменти досаден, заради тоа оценка 7/10.

Прикачени фајлови:

• coco.jpg
      coco.jpg
      Големина на фајлот:
      93,6 KB
      Прегледи:
      233
    На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Bad teacher
    Од комедија од овој тип не можеш да очекуваш којзнае колку импресивна приказна но очекуваш барем да те насмее и колку толку да има некое дејствие.Филмот е без поента и без никаква цел.Толку многу се зборуваше за него што едвај чекав да го гледам а останав разочарана и искрено ми ја навреди интелигенцијата.Да не зборувам пак колку бесмислени и глупи беа ликовите на Џастин и таа професорката Трител или така нешто.Единствено Камерон со својот шарм и способност да се снајде во комедии беше некој плус за филмот но тоа не е доволно. 3/10