Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Типична 2012 приказна, само според мене недоволно добра. Мислам дека можеле многу подобро. А и актерите не ми оставија некој којзнае каков впечаток.
    5/10

Прикачени фајлови:

• Ice age 2012.jpg
      Ice age 2012.jpg
      Големина на фајлот:
      125,3 KB
      Прегледи:
      329
  2. femina989

femina989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    14

Преубав филм
    8/10
    Се работи за Кејт која е болна од леукемија. Нејзините родители се спремни се да направат за да оздрави, па така со вештачко оплодување прават уште едно дете за да и помогне на Кејт да остане жива....

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    И мене оваа екранизација ми беше досадна, очекував толку многу повеќе, а некако се разочарав и е еден од ретите филмови кои ги немам догледано. :worried:
    Можеби затоа што прво ја гледав оваа верзија и е предобра.
    http://www.imdb.com/title/tt1094661/

Овој филм е многу подобар, го препорачувам.
    7/10

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    И јас го чекам одамна, но никако снимка добра да најдам, може линк од каде да го симнам? :)

6. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  7. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    940
    вчера го гледав a little bit of heaven и фино лепо сум се изрикала како некоја магарица :D што да правам кога толку многу се внесувам во филмови.
    Во филмов се зборува за жена која е успешна во својата работа,добра пријателка но сепак сама.и откриваат рак на дебелото црево што се случува понатаму сами откријте да не ви раскажувам нема да ви биде интересно

Прикачени фајлови:

8. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    http://www.youtube.com/watch?v=GO8BZF_yNBA

Филмот демек хорор нели, али воопшто не е, нема Х од хорор. Онака трилерче, со предвидлив крај, добар за лежење и гледање шо може да направат две глупави девојки.
    Се зборува за две другарки, од кои едната секако е поопуштена и послободна со машки а другата пресно раскината, и конзервативна. Одат со група дечки со бус во Аргентина, сите возат велосипеди, и овие две забегуваат од групата сакаат еден ден сами да се шетаат и да спијат во хотел. Вечерта излегуваат и одат во локалниот кафиќ, или бар, и таму почнува се.

На IvanaIvanchica и Dulceee им се допаѓа ова.
  9. zizela111

zizela111 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    68

добар филм. малце подолго трае, 2 саата и 25 минути ама вредеше.

Се работи за виртуелен свет односно, сон во сон во сон и така натака. тие тука можат да градат еден сопствен свет, само со својата фантазија. од нови улици до огромни облакодери. Но секогаш постои опасност нешто да тргне наопаку :geek:

Да не ви го раскажувам цел. Погледнете го :)

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Final destination 5

Познато ви е сигурно веќе што и како ќе се случува.
    Очекував многу малку, но добро испадна.
    Си ја комплетирав колекцијата со петкава.
    Изгледајте го.

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Го имам гледано одамна ама случајно пак го симнав ... Фино филмче 8/10 според мене

Се работи за животот на девојка амишка која дознава една голема тајна за себе и понатаму гледајте па ќе дознаете ;)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BV87

BV87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    81
    A Time to Kill многу добар и напнат филм со Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Кevin Spacey, Ashley Judd, Donald Sutherland и Kiefer Sutherland. Значи глума, сценарио - се е за 10. Станува збор за млад адвокат (Matthew McConaughey) кој на суд брани таткото (Samuel L. Jackson) кој ги убил двајцата младичи кои му ја силувале и претепале 10 годишната ќерка. Дејството се одвива во Мисисипи, деведесетите години, каде се уште владеат предрасудите за црнците. Оцена 10/10, http://www.imdb.com/title/tt0117913/

Прикачени фајлови:

13. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    http://www.youtube.com/watch?v=S9KJDRXXrB8
    Knight and day
    Супер филмче со Том Круз и Камерун Дијаз.
    За обожавателите на акција , го препорачувам . Има и сцени каде добро ке се насмеете.
    Оцена 9/10 .

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.313
    Допаѓања:
    259.507
    The Tree od Life

Филм кој морате да го гледате со големо внимание.
    Се работи за Џек и неговото патување низ детството, изгубен во модерниот свет ја бара смислата на животот. И да не откривам, погледнете го, препорачувам.
    Кастингот е одличен, Шон Пен како возрасниот Џек, а Бред Пит го глуми таткото.
    Оценката на имбд е 8, и јас би му дала толку.
    Ми мириса на Оскар, или барем номинација за Оскар. Читав дека минал добро, а има и солидни критики, а башка е и типична американска драма.
    Ајде гледајте го, сакам да слушнам ваши критики за филмот.

Прикачени фајлови:

15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Altitude
    (2010)
    90 min - Horror | Mystery | Sci-Fi

филмов има мн јак почеток. понатаму се потапа и потапа станува, за на крај да биде права катастрофа. премногу фантазија за мене, дефинитивно филм не по мој вкус. и мислам дека малце утнале кога го одредувале жанрот, јас би го сместила во комедија. :D

http://www.imdb.com/title/tt1407049/

16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Trauma
    Психолошки трилер со Kolin Firth.
    Иако е многу изметкан филмот, ми се допадна, а посебно Kolin Firth во улогата, стварно добро ја одигра. Не му лежеле само улоги на љубовџија :)

http://www.youtube.com/watch?v=kfsfSH0jrEQ

17. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    http://www.youtube.com/watch?v=mJMjiCxHLdg

Филмот го гледам по втор пат, и уште едно браво алал да му е на режисерот, а секако, и на прекрасната глумица која е во главна улога, на која hell good и лежи улогата на паметно, опасна девојка.
    И ќе го гледам уште еднаш, значи филмот е таков, што не може да не го сакате, дејствијата, сите глумци се страшно погодени и тотално им лепи ликот.
    Значи, се работи за вирус, во Лондон, го имало одамна, и сега во 2035 мислам беше, значи во иднина, пак се враќа, но сега нормално тие се поспремни, и имаат добра опрема, и добар тим, за да го пратат, таму каде што се започна, што всушност сега е мртов град, и највисоките власти веруваат дека таму се наоѓа лекот, што ќе спаси милион животи, и да успеат да го спречат неговото ширење. Значи градот е мртов со години, тоа таму порано што се случило е прав пекол, се е запечатено со железни заварени огромни порти, војници нонстоп го чуваат тој премин, се слика и се пука на секое животно што мрда, но ете, пред да тргнат тие по лекот, се забележува дека нешто во тој град се движи....
    Што се случува? Гледајте, нема да зажалите. :)

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Баш се мислев дали да го спуштам. Сега по твоја препорака ќе го направам тоа. :)

Овој го гледав, британски трилер ама искрено некако едвај го догледав. Дури на последните 15 мин може се разоткрива се, а до тогаш ништо не можете ни да претпоставите барем малку ... Не знам многу ми беше нејасен. Од мене 6.5/10

Главниот лик е девојка која наводно си халуцинира, си замислува некои ситуации, личности дури и својот дечко кој наводно е мртов ... секогаш покрај неа е нејзината наводно добра, секогаш спремна за помош сестра ... Се појавува и нејзиниот професор кој разоткрива зошто всушност наводно на неа и се причинуваат некои работи .... итн. Ако сакате погледнете го

19. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127

Јас пред два дена го гледав. Моја оценка за филмов -1/10
    По залудно потрошени 2 + часа амин, одвај го догледав (само заради потрошениот интернет инаку немаше ни да го догледам).

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.313
    Допаѓања:
    259.507
    Овој филм или ќе ти се допадне или нема да сакаш да го догледаш. Затоа пишав гледајте го внимателно, уфрлени сцени, филм кој неможе секој да го гледа и да го сака.
    Јас сакам вакви филмови, па затоа ми се допадна.
    Затоа сакам да видам повеќе ваши критики за филмот, затоа што очекувам различни коментари.