Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

По препорака на Трендафилка го гледав овој филм за Шанел, и како што очекував, не се разочарав. Приказната, очигледно, е за Коко и нејзиниот пат до врвот во модниот свет. Препорачувам.

На Trendafilka и Anouk им се допаѓа ова.
  2. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    ^^ јас си го симнав овој филм уште пред една недела, ептен мерак му имам, го чекав да излезе, и тоа совршена снимка си најдов, се израдував се, и нигде не можам да најдам превод на српски, хрватски, македонски, нешто наше што се разбира. :worried:
    на англиски не се осудувам да го гледам, мислам разбирам и се тоа, ама ми кажаа дека имало мн такви некои потешки термини, па затоа сакам превод да си најдам за убаво да се внесам у филмот. :)
    вие како се снајдовте со превод или така го гледавте?

за The Tree Of Life мислам (бидејќи пишале у меѓувреме :) )

3. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    254
    Ме изнасмеа филмов :rofl: :rofl:

Прикачени фајлови:

• oldschool.jpg
      oldschool.jpg
      Големина на фајлот:
      65,1 KB
      Прегледи:
      307
    На irena-10 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.487
    Има превод на поднаписи, јас на блуреј снимка го гледав.
    http://www.podnapisi.net/en/ppodnapisi/ ... sY=&sAKA=1

5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    http://www.imdb.com/title/tt1137368/
    Beautiful Bitch

Брутален филм кој кажува за децата кои се по светов за да просат
    станува збор за деца од Романија и јас лично го засакав малиот ..
    потресна приказна
    и препорака
    за оние кои ја сакаат целата содржина еве ја на анг
    What challenges Bica (Katharina Derr) their livelihoods, because there is no doubt from the outset: “I am a thief”, admits the girl who called the bitch is right at the beginning of the story candidly to the camera. Even if this self with adolescent -defiant attitude is carried forward: Bica earned their living in the deed as “Klaukind. It is one of many Romanian orphans who roam at first on the streets of Bucharest, with petty theft, it tries to herself and her brother not to over water is caught hold. As such the police and placed in a home that makes itself up from the ex-cop Cristu (Patrick von Blume) on it and provide it with a better life in faraway Germany IJN view: There she is going to steal for him — with much greater earning potential, which will save her and her brother, a good income. Bica believe the promises of the man and leaves on a trip to Germany, she throws down in the trunk of a car over them. On arrival at the Golden West, they have to say that their situation has improved on anything – on the contrary, now she is helpless at the mercy of her ruthless boss who watches with a strict hand over them, that every night the money’s.

One day she meets Milka (Sina Tkotsch), a spoiled brat from the better circles of society, however, turn out on closer inspection, a pretty broken. developed between the two very different girls, each of which is alone on her way to a friendship that under fated stands. For the discrepancy between their existence as a lawless thief and as a normal girl gets bigger. Cristu And is not willing to allow her freedom …
    Bica
    repeatedly reported, notably the tabloid media about gangs of so-called “Klaukindern, mostly from Romania or other Eastern European countries. That which is hidden, particularly in children from Romania behind it, is an incredible need Strafmündig not yet generally, which are often both parents, and quasi-mafia organized structures . A very interesting topic, then, is the Martin Theo Krieger takes in his film, which was already seen at the Berlinale 2008 in the series “German Cinema” to.

But the movie is quite unfortunately for all ambitions become ambiguous. For example, the actors know to convince especially the young Catherine Derr in her first leading role, and soldiers tried very hard to respond to the harsh realities of justice. On the other hand, the manner of staging does little kinogerecht and recalls the illustrations in their attitudes and values tend to television. Beautiful Bitch is also dramatically on the safe side, works with an exaggerated cliches and metaphors, prepares development of the characters well in advance and thus offers little room for surprises. Bicas Especially one about history in Romania necessities learns.

From an educational film entitled her warrior seeks above all – as one might think – starting at a young audience, whose visual experiences are not as pronounced as those of adults. It may be that this is true, But the bottom line is we would have liked a little more care in the script and the staging in order to meet such an exciting figure like Bica and that which has seen them become.

(Joachim Kurz)

6. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    по препорака од останатите феминки- my sister's keeper
    10/10 одличен филм со одлична содржина и навистина добра порака.. сакав да избегам од едноставните љубовни приказни секогаш со happy ending и навистина некогаш треба да се погледне нешто што е пореално, повистинито.. потресна приказна, целиот филм го гледав со солзи во очите, се соживеав со секој од ликовите.. секој во себе крие една посебна приказна, страдањето го доживува на свој посебен начин.. и нема да ја откривам содржината, филмот е нешто што мора да се погледне..

7. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hall Pass

Mи се допадна филмчево,лесно е,двајца женети женкари жедни се за забава,па жените им даваат 1 недела што сакаат да прават,па видете тоа како ке оди :D

From Prada to Nada
    Oнака филмче за тепање време,типично тинејџерско

Courageous heart

Bо втората светска војна,социјален работник по име Irena Sandler,им помага на еврејските семејства и деца,со тоа што децата ги посвојуваат полските семејства за да ги заштитат.....покрај германците :tmi: Mногу ми се допадна филмов,на некои сцени се расплакав кога им ги земаа
    децата :worried: A и ана пагин ми се допадна во улогава
    9\10

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    6.800
    Го гледав филмчево прееска и ми се допадна . Џесика Алба е во главна улога .
    Прават се за да успеат во новиот танчерски бенд но многу проблеми излегоја неочекувано. Совршен е за тие што го сакаат хип хопот и убавиот ритам.Ќе ги освои фимов . :)

Прикачени фајлови:

• 501312.jpg
      501312.jpg
      Големина на фајлот:
      55,5 KB
      Прегледи:
      236
    На Black.Beauty, Trendafilka, esperanca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    415
    The Last Song...Прекрасен филм :clap: :)

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Get him to the greek

Од старт да кажам дека интересен беше до пола.. понатака веќе се беше глупост. Станува збор за познат луд рокер кој треба да настапи на својот концерт.. но, дури стигне од Лондон до Америка.. 300 работи ќе се случат. Одговорен за него е дебелово бате, кој воедно му е огромен фан. Има многу славни фаци во самиов филм кои на кратко учествуваат и тие прават филмот да е смешен. И така. 4/10

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Хорор трилер, му давам 8 ајде ... не е лош.

Се работи за мало девојче кое при вселувањето со татко и и неговата нова девојка открива мрачна тајна која се крие во подрумот на куќата. За понатамошното дејствие погледнете го :)
    Да напоменам дека е понов и ако го барате само барајте линк каде пишува cam DVX или XVD, снимките се од камера снимано

12. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Tree of Life
    (2011)
    139 min - Drama

филм кој прво долго го чекав да излезе, па на добра снимка да го најдам, па превод да ми се погоди... се на се, се изначекав. дали вредеше? па хм...
    првите пола саат имав чувство како да гледам документарец за нејзиното величество планетата Земја.
    сликите се прекрасни, едноставно оставаат без здив, и не можеш а не ти се проврткаат низ глава триста прашања и да не го цениш животот. не може. сигурна сум дека филмов ќе земе Оскар за најдобра фотографија меѓу другите.
    Бред Пит никогаш нешто посебно не сум го сакала, за разлика од Шон Пен и се разочарав кога видов по колкава минутажа им е доделена. децата се перфектни и глумат фантастично. исто како и Џесика Честеин во улогата на грижна мајка.
    откако почнува да се отплеткува приказната за семејството се добива драма филм ко и секој друг. паралелно се одвива приказната во минатото и онаа од сегашноста на најстариот син.
    филмов не е за потценување и плукање , но не би го ни величала до толку како критичарите. сигурна сум дека ќе собере многу награди, оправдано или не, погледнете го па одлучете. :)
    тоа со диносаорусите не им требало. :x

http://www.imdb.com/title/tt0478304/

13. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Lifting.de.corazon.2005.
    љубавв љубааавввв
    интрига и превара
    Прекрасен е шпански филм искрено лике има од мене
    нешто Чилл

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.487
    Покрај фотографиите неминовна е и музиката во филмот, која е одлична!
    Јас сум сигурна дека ќе собере многу награди.
    И да, личи на документарец на почетокот.
    Ајде доста со моите импресии за The tree of life.

Вечерва гледав нешто сосема различно.
    The Smurfs
    Како ме расположија и навратија во детството :) .
    Ах Трапавко, мојот јунак, омилен лик ми е, а и најмногу ме насмејува :) .
    Препорачувам!
    Ќе ве расположат :)

Прикачени фајлови:

• the smurfs.jpg
      the smurfs.jpg
      Големина на фајлот:
      21,4 KB
      Прегледи:
      285
    На IvanaIvanchica, Strumfeta93, Smilly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421

Зошто, зошто, зошто решив да го гледам филмов?? Поглупав филм одамна не сум гледала, оценка според мене -10/10. Идејата ужасна кога ќе видиш филмот праќа порака што и да правиш лошо не се секирај се топ ќе ти излезе, ти само лажи. Глума никаква, освен Џејсон Сегел. Џастин според мене не го бива за пеење, ама боље нека пее него во филмови да глуми како дебил беше некој цел филм, буквално не го разбираш што збори. А Камерон Дијаз.....дента кога некој ќе ми објасни зошта неа ја викаат актерка од највисок ранг ,гола ќе се бањам во фонтаната на плоштад. Една иста фаца не смени цел филм, погрда не може да биде, само нозе што има жената.

Резиме: Со кој памет решиле да го снимат филмов немам појма. Не не не препорачувам.

16. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Trust
    Филм во кој се прикажува суровата вистина за виртуелниот свет и виртуелните пријателства, за лажното претставување и пред се за чувствата, мислите и однесувањето на жртвите... Навистина вреди да се погледне посебно за помладите кои секојдневно комуницираат и стекнуваат виртуелни пријатели...
    Би рекла одличен :)

Прикачени фајлови:

На Black.Beauty и Shana им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.487
    Malena
    Конечно го симнав и го изгледав. Никако да го начекам на тв.
    Преубав филм, мислам дека јас бев од ретките кои го немаа гледано :) .

Прикачени фајлови:

• malena.jpg
      malena.jpg
      Големина на фајлот:
      22,8 KB
      Прегледи:
      239
    На 1209, Strumfeta93, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Good Son
    (1993)
    87 min - Drama | Thriller

не може а да не го сакате Macaulay Culkin како дете, па дури и кога игра негативец. едноставно е совршен.

http://www.imdb.com/title/tt0107034/

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
    The Graves
    По втор пат. Го обожавам филмов.
    Сакам филмови каде главни улоги се некои женски
    , и после клише знаете, покрај сите опасности ќе се спасат двете, но ете мене ми е возбудува да гледам тоа( не ме возбудува на таков начин :lol: )
    , трчање, врескање, крв, сите наоколу психопати..
    Ај лав ит!

20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Хорор трилер ... 7.5,8/10.

Девојка ја сместуваат во женски интернат, со што и започнуваат мрачните тајни да излегуваат на виделина Се работи за вештерки кои ги бираат посебните девојки и ги земаат како жртви , со тоа што девојката која е главна улога успева да ја открие целата вистина и на крај ги уништува.