Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70

Wrong Turn 3 Left for Dead - Ништо страшно само малце грозен филм инаку интересен е сега 4ката е на ред :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Од вчера и денес ќе ги постирам тие што ги гледав
    Добар хорор , го гледав сабајлево зошто ако ги гледам навечер не можам да спијам :) Многу ми беше страв , а што се смеат на вакви филмови нема ништо страшно да им биде :)
    Неколку феминки го гледале па морав и јас :
    Се изненадив од филмов , преубав ми беше . Како што кажаа и другите , се работи за нејзините почетоци . И не знам зошто ама многу сакам во тоа време да сум живеела :)

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Војник се буди како друг човек и е всушност вклучен во некаква мисија при што треба да открие кој подметнал бомба во еден воз и планира нов напад во Чикаго :clap:
    Брачен пар си поминува ужасно на медениот месец и се враќаат скарани.Фин е, ме изнасмеа, не е тупаџиски :)

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Cinderella Pact или јас го спуштив како Lying To Be Perfect

Лимонадка филмче за тоа како да излезиме од сенката на другите, да бидеме посамоуверени и храбри за да се избориме за она што го сакаме и заслужуваме.
    Приказната и пораката во филмот не се лоши, единствено што мене не ми се допадна е изборот на глумицата, како коњ ми е :D
    За глумецот немам замерка, башка многу личи на еден мој бивш :D

Прикачени фајлови:

На L0ve му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Одличен филм. Го гледав два пати и два пати го препорачав и во темава и во Европска филмска уметност. Остава без зборови, нели? :)

Филмов е апстрактен и поразличен од било кој друг што сум го гледала до сега. Неспоредлив е, како Picasso и Monet. Збирната оценка на ИМДБ е 8 но ако ги прочитате рецензиите и оценките, или се 1 или 10. И се слагам, или ке ви се допадне или не. Зависи што очекувате од еден филм, дали ги гледате кадрите или и позади нив.
    Збирка од моменти, случки и импресии од детството.... Јас лично му давам 10ка.

На JuLleE и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Само за Лудото 19 штом типот од Тејкн ти е омилен, ако го немаш гледано овој филм да го изгледаш, моја препорака
    http://www.youtube.com/watch?v=z93AADd2Dpo

Ју вонт ригрет.

На IvanaIvanchica, JuLleE, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Британски филм, оценка 8/10 ... Едноставна приказна но носи порака со себе.

Тинејџерка од 16 год. ќерка за пример, ученичка со солидни резултати, запознава повозрасен маж ... Тој ја придобива нејзината љубов со тоа што ја носи по фенси места, и купува скапи поклони, ја носи во Париз ... се додека не ја запроси ... таа во љубовен занес прифаќа иако е млада и има амбиции за да студира на престижниот унив. Оксфорд, го запоставува училиштето, прифаќа да се мажи за него. Но една вечер сонот и се урива дознавајќи дека е женет. Ако ве интересира целосната приказна погледајте го.
    Посебно да го погледнат младите девојчиња кои се лажат по вакви преваранти мислејќи дека им го нудат светот на дланка, а тие всушност ги искористуваат за забава ...

На Strumfeta93, Shana и Trendafilka им се допаѓа ова.
  8. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Veronika Decides To Die

Претпоставувате дека е според книгата на Пауло Коељо :)
    Како негова обожавателка ми се допадна многу приказната, иако сигурна сум дека книгата е подобра (долго време планирам да ја прочитам ама ништо), по детална...
    Не би раскажувала ништо од филмот, всушност мислам дека самиот наслов е добар вовед.
    Вероника реши да умре... а зошто така и што се случи потоа, погледнете сами :)

Прикачени фајлови:

На Strumfeta93 и JuLleE им се допаѓа ова.
  9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Teta asustada, La (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt1206488/
    Само што го изгледав и мора да кажам дека е тешка драма
    Дејствието е во ПЕРУ и се раб за една млада девојка која
    се плаши да не е силувана и за таа цел си става КОМПИР
    во вагината...

Оххх само колку се раДувам дека сум родена и школувана
    во МАкедонија

И Уште еден го имам гледано пред мнн време, а вчера случајно
    го налетав на некоја од телевиззите :
    Mentiras y Gordas
    http://www.imdb.com/title/tt0822833/
    Со глумецот од ( од најубавиот шпански филм на ФЕМИНА, но во млади години)
    теен Деца, журки, многу секс и такви ми ти работи..
    не е лош за гледање.
    ги ставив и во другата тема но мислам дека тука секако ке бидат видени

додавам
    Crime of Fashon
    http://www.imdb.com/title/tt0414923/
    пак би рекла дека е доста теен 4/10 пошто ми се допадна ДОН
    ете тука може да се видат 2 актерки воо доста младо светло
    една девојка дознава дека станува шеф на мафијата, а
    живот сон и е да биде дизајнер...плус ситуации

http://www.imdb.com/title/tt0259567/
    Perfect Opposites (2004)
    љубов, желба, недоразбирање, давање и губење
    5 збора за објаснување на сите неша од филмов и од животот
    5/10

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Donkey Punch
    (2008)
    99 min - Drama | Thriller

солиден бритиш хорор со група млади на одмор во Шпанија на кои што им се случуваат триста глупости.
    добро познато сценарио, ништо посебно, само јас знам дека тешко пак да гледам филм со бритиш акцент у брзо време пошо страшно ме напиња.
    препорака да не го гледате филмов со вашите пошо има многу Rated R сцени. :)

http://www.imdb.com/title/tt0988849/

11. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    126

Uploaded with ImageShack.us
    Значи преубав филм,по незнам кој пат го гледав и нема шанси да ми здосади,само да го погледнам Jude Law и одма се топам :lol: иначе тој што го нема гледано мѕ го препорачувам,малце подолго трае али се исплати.Значи две девојки разочарани од љубовта сакат да заминат некаде подалеку на одреден период али таму им се дешава New LOVE :lol: ......останатото ако сакате да го дознаете мора да го гледате.Најдобар во филмот ми е Jude Low совршенство од маж :rofl: :rofl:

На IvanaIvanchica и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.468
    Amelie
    Филм, за кој апсолутно никој нема кажано дека не му се допаѓа. Секој што го гледал е фасциниран од него, на дел од феминките им е омилен, а некои го сместиле во најдобар филм на сите времиња.
    Но јас не се согласувам дека овој филм е најдобар, ниту сум фасцинирана, ниту ми е омилен.
    За мене е еден сосема просечен филм, на моменти досаден. Сум гледала далеку подобри филмови, но овој никако не ми легна.
    Не би рекла дека е катастрофа, тоа никако, ама најдобар, не би се сложила.
    Можеби е во прашање вкус или незнам што, се трудев цел филм да ми се допадне и не бе никако.
    Очекував многу од филмот, со оглед на препораките кои ги читав на форумот, а и многу луѓе ми го имаа препорачано. Но ете не се воодушевив.
    Барав тема за филмов, но не најдов, бидејќи сакав да прочитам коментари што е тоа што ги воодушевува филмот останатите, а мене не.
    Се надевам дека не сум единствена кој има дадено толку негативна критика за филмот.
    Просечен филм, ништо посебно, не е глуп, ама не е ниту којзнае колку интересен.
    Оценка... се мислам помеѓу 5 или 6, а гледам на имбд 8, а мислам дека и Оскар има земено :?: .

Прикачени фајлови:

• Amélie.jpg
      Amélie.jpg
      Големина на фајлот:
      16,7 KB
      Прегледи:
      355
  13. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    478
    Убаво, лесно филмче...баш за опуштање, одлични ефектии башка многу се слатки штрумфовите!
    Smurf-xactly :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: 8/10
    Филмот се базира на тематиката од цртаните филмови за штрумфовите. Случајно еден од штрумфовите наоѓа портал кој ги носи штрумфовите надвор од нивното село...и тие одеднаш се наоѓаат во Њујорк. По некоја логика и лошиот вештер Гаргамел доаѓа во градот. Тука почнува борбата како да се вратат дома

На IvanaIvanchica, Strumfeta93 и JuLleE им се допаѓа ова.
  14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    HORRIBLE BOSSES

Искрено поради малку глупавиот и неинвентивен наслов на филмот, а и многуте ѕвезди во него, бев скептична, но пријатно се изненадив.
    Филмот е многу добар. Со икслучок на 1-2 тотално изамериканизирани сцени кои и самите ќе ги познаете, остатокот е пријатен, забавен, смешен, со добар хумор, супер реплики и дијалози.
    Ѕвездите во филмот имаат споредни улоги и важно е што не го надглумија главните ликови.
    Би го гледала пак. :)
    7/10

На Kitten, MissAnn, IvanaIvanchica и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    A little bit of heaven

По препорака на пола фемина, ајде и јас го изгледав. :D Не беше лошо, дефинитивно ми се допадна што не се излечи на крај, малку така, пореално гледање на работите имаше. Е, глумците, т.е. како пар, воопшто не ми одеа еден со друг, овој беше ептен бејби фејс, како син да и беше. Приказна просечна, некако Вупи ми ја вметнале со сила, но, ајде. И тоа џуџето, ако му дале централна улога - ќе беше мнооогу подобар. Очекував дека ќе има порадикални промени, а и тоа со желбите не го укопчав.

Арно за трошење време, кога ништо друго не се прави. Кој сака да си плаче, изволте на гледање. :D

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Little Secrets

Не знам за другите, ама јас сум си љубител на вакви слатки филмчиња каде има убави куќи и типично амерички маала. Во секој случај, филмот е приказна за девојче виолинистка која работи како чувар на тајни т.е. за парички им чува тајни на сите маалски деца. Интересна приказна, онака опушта.

17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Романтично и лесно филмче за опуштање, ме расплака. ;( ;(

Прикачени фајлови:

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Британска комедија ... хмм оценка негде 7 според мене ... гледајќи го трејлерот ми делуваше интересен ама не испадна тоа што очекував

Се работи за женски колеџ каде владее откачено атмосфера ... Пристигнува девојка нова (инаку глумицава многу потсеќа во црти на Ана Калачовска), очекува пристоен колеџ,а наоѓа тотална спротивност ... луди и откачени девојки и надредени заедно со сопственикот/чката ... И почнуваат згодите и незгодите ... кој е за нека го гледа.
    Инаку Руперт Еверет е и во улога на маж и на жена(сопственичката на колеџот) во филмов

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Its a kind od funny story

Kрег е момче кое има нормално семејство,освен татко му кој е воркохолик и не му обрнува многу внимание,Kрег е депресивно момче заради што нема девојка-вљубен е во девојката на најдобриот другар,треба да аплицира на некој колеџ,и од сите тие проблеми пробува да се самоубие,но нема сила и оди да се пријави во лудница,запознава таму други луѓе со поинакви проблеми,и се бори со своите,се рага и мала лубов помегу него и Hоел(тинејџерка која се сече по телото)
    6\10

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    ZOOKEEPER

се пресмејав со тоа животните комичен лесен