Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. samerandsunset

samerandsunset Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    :) ;) go gledav you again interesno filmce i friends wiht benefits

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Home. 7/10

Документарен филм, за тоа како човештвото го уништува светот. Малку препесимистички за мој вкус, имав фатено делчиња и претходно, но сега седнав цел да го изгледам. Филмот почнува со убаво објаснување за настанокот на светот, кој е човекот на планетата Земја... Ги следиме промените кои ги направил човекот за ,,мизерни,, 50 години.

Дали имаме право да го менуваме светот до овој степен, дали последиците ќе ги трпат нашите деца, дали ќе преживее нашата цивилизација ?! Зошто најбогатите земји со ресурси се најсиромашни, што по ѓаволите му се случува на светот ?! Пробано да се даде одговор, но јас, искрено, повеќе останав со прашалници отколку со одговори.

Прекрасни снимки и слики, морам да признаам. :wasntme:

Како и за секој документарец, препорака да се гледа со доза на резерва. :D

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.463
    Montevideo, Bog te video!
    Пресреќна сум што го гледав филмот. Ете така се чуствувам, како мало дете кое си нашло убава играчка. А јас си изгледав еден преубав филм.
    Многу убав филм, чиста 10. Малку му е 10 еве 100 од мене ;) .
    Филмот ме расположи, ме насмеа, ах колку е добар.
    Филм на Драган Бјелогрлиќ кој добар е како актер, но одличен е и како режисер.
    Кастингот истотака одличен.
    Музиката повеќе од одлична, не ми излегува од глава. Ја барам на нет, да си ја слевнам :) .
    Прекрасен филм, верувам дека нема кој не го обожава филмот.
    Ми влезе под кожа.
    А детето, слаткото тоа :angel: .
    Еден од најубавите филмови кои ги имам гледано!

Прикачени фајлови:

На Buttterfly, IvanaIvanchica, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105

Комедија, интересна, лесна, релаксирачка таман за пред спиење со какао или млекце во рака :)
    Насловот кажува се, 3ца другари имаат неподносливи шефови, и еден ден нормално, ќе се преполни чашата и филмот може да почне.

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.090
    Прекрасен филм! Одлична приказна, посебно ќе им се допадне на оние што сакаат кучиња! 10/10 !

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,7 KB
      Прегледи:
      235
    На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Derailed
    (2005)
    108 min - Drama | Thriller

добар! :clap:
    од коа се токмев да го глеам, и дури сеа, мн сум била глупава.
    ептен јак трилер, по мој вкус.

Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel, Melissa George, Xzibit, Giancarlo Esposito

http://www.imdb.com/title/tt0398017/

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.463
    The Shunning
    Филмот го гледав бидејќи од секогаш Амишите ми биле интересни, многу сакам да знам за нивниот начин на живот и обичаи, а многу малку имам читано за нив. Затоа било кој филм, емисија или книга поврзана со нив ја гледам или читам.
    Филмот е добар, не е лош. Јас го гледав бидејќи се работи за Амиши, но филмот има и интересна приказна.
    Оценка 6/10.

Прикачени фајлови:

• The Shunning.jpg
      The Shunning.jpg
      Големина на фајлот:
      18,8 KB
      Прегледи:
      222
  8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Леле ама ќе го изгледам, еве се спушта.

Да не бидам офтопик јас изгледав едно добри 5 епизоди од серијалот MD.House.

9. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    The Switch

Двајца пријатели неочекувано и без полово контактирање стануваат родители. Тогаш започнуваат да испливуваат чувствата на површина.
    Пак едно детенце што имаат.... пу машала, да ти дојде на женско на целиш па за зет да го земеш. :P
    Класична американска љубовна комедија. Ништо знаменито.

10. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    The King's speech
    ПРЕКРАСЕН ФИЛМ, со ПРЕКРАСНИ АКТЕРИ и ПРЕКРАСНА ИЗВЕДБА. Само најдобри импресии имам, а да не зборувам за англискиот кој го говорат. Инаку филмот обработува еден многу секојдневен проблем - говорна маана, ама не било чија туку на престолонаследникот, подоцна и кралот на Англија. Поради неговото значење во нацијата, овој проблем покренува и многу други, но и периодот ги носи своите. Секоја чест за глумците си ги заслужија сите награди кои ги добија. Оцена 10/10 :)

На Doozy, Hipster и Trendafilka им се допаѓа ова.
  11. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Вчера го гледав Johnny English-Reborn. Верувајте смешки живи е човекот :rofl: Кој го сака Mr. Bean и неговите глупости, а и сите кои сакаат добра комедија, нема да зажалат ако го погледнат. Еве и trailer-че, бидејќи не сакам да пишувам за што се работи, па не некого да му помине меракот за гледање :D
    Позз ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=qXQSfSu1Y0s

На Gargamel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,4 KB
      Прегледи:
      246
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    И јас го гледав Home.
    http://www.imdb.com/title/tt1014762/

Добар документарец. Овие работи ги знаеме сите, но поинаку е кога се сервирани заедно и со прекрасна визуелизација. Остава впечаток и тера на размислување. Штета што оние што се најзаслужни за проблемите кои ги обработува нема ни да го погледнат, а поголемиот дел од оние што ќе го погледнат нема да сфатат дека сите сме придонеле за тоа што е.
    Ќе се воздржам од оценување зашто за самото снимање на овој филм е потрошено... претпоставувам многу нафта, има авионски снимки од цел свет, оние што не се компјутерски. :D Но добро, за добра цел да речеме, за освестување.
    Во секој случај го препорачувам, воопшто не е залудно потрошено време, цело време додека го гледав ми поминуваа морници и впечатокот е уште силен ден потоа.
    Quo vadis човеку? :x

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    The Tuxedo
    http://www.imdb.com/title/tt0290095/
    Сум го гледала и претходно, и вчера го фатив на Канал 5.
    Џеки Чен е цар за комедии, нема утка.Исто и оваа анорексичнава што глуми со него не е лоша. :D
    Па верувам дека повеќето сте го гледале ама накратко:
    Џими Тонг е возач на познатиот агент Кларк Девлин, но бидејќи тој доживува сообраќајна несреќа Џими мора да го преземе неговото место.Тој ја прифаќа задачата, и почнува да се претставува како Кларк Девлин, и го добива најсовременото парче на технологија.
    Тој има задaча да го открие планот на Бенинг, заедно со нeговата партнерка Дел.

На figgiMK и kelly.r им се допаѓа ова.
  15. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Modigliani

Филм за живот на Модиљани, ривалството со Пикасо и неговата трагична романса со Жана. Филмот мене лично ми се допадна еден од поубавите филмови кои ги имам гледано. Оценка 9/10.

http://www.youtube.com/watch?v=yLan1yncYNk

На marama и LivingGlam им се допаѓа ова.
  16. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    http://www.imdb.com/media/rm1320401920/tt1527186

„Меланхолија“...

Значи поглуп филм немам во живототв гледано. Да ме убиете сега не знам да ви кажам за што се работи, само знам дека луѓето што го напишале мора да биле напушени во тоа време.

Новиве филмови како ги вадат се поглупави излегуваат, побрзо би изгледала некој филм од пред 15 години отколку овие од денес... :puke:

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Интересен, не е вау нешто посебно меѓутоа има добар хумор. Некаде 8.5/10 ...

Се случува двоен грабеж во банка, од една страна се глупите криминалци и од друга оние поопасните ... Вработените се заложници ... Но се случуваат разни заплети ама крајот е добар расплет. Ако ве интересира саат и нешто имате и смеење со филмов.

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.463
    Се мислев дали да го симанам, ама еве штом ти препорачуваш и даваш солидна оценка тогаш го симнувам ;) .
    Неколку филма на твоја и на препорака на Трендафилка сум гледала и никако нема утки ;) .

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.823
    Го фатив вчера на Канал5. Филмов го имав гледано еднаш одамна и го сметав за досаден и глупав. Ииии сум погрешила. Многу. Вчера додека го гледав ме остави без зборови. Го гледав во поинаква светлина, не сум го сфатила порано филмот, веројатно и дека го гледав со мајка ми, па умирав од срам поради секс сцените :wasntme: Како и да е, предобар е филмов, прекрасно направен и ако се уште некој го нема гледано :?: го препорачувам :)

На lolyta777, IvanaIvanchica и sesilija им се допаѓа ова.
  20. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083