Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Despicable Me

Најубавиот цртан филм што сум го гледала :$
    Се работи за Гру, криминалец, кој се спрема да ја украде Месечината. Тој ги посвојува трите девојчиња кои се хиперактивни и многу слатки - со цел да му помогнат во планот. Watch the film ! It's beautiful :)

Agnes е срценце :lol: http://www.youtube.com/watch?v=ooUNdEc1HZM

На Trendafilka, tinkerbelll, BlackSwan5 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Marley and me the puppy years
    Се работи за натпревар со кучиња и едно дете ќе требада го тренира кучето на роднините зашто го чува.не ме бива за раскажување.
    Оценка 7/10
    Срце ми е Марли :inlove:

3. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    "Final destination"5
    Филмот е лудница,кој не го гледал веднаш да го земе и да го гледа,супер ефекти има-се зборува за еден дечко кој има мок да ја гледа иднината така што ке ја предвиди смртта и ке се спаси,амаааа смртта не сака никој да ја пресретне затоа-КАДЕ И ДА СТЕ И ШТО И ДА ЗНАЕТЕ ОДНАПРЕД ТАА КЕ ВЕ ПРЕСРЕТНЕ :worried:

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  5. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485

Од мене нема добра оцена.
    Се надевав дека на крај мајката ќе биде Ејприл. Многу ме разочара, до тој момент филмот некако се уште ми имаше душа, потоа..

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    OMG :| Don't be afraid of the dark.
    се зборува за едно девојче мало кое се сели со татко и и неговата нова жена во нова кука во која предходно сопственикот исчезнал без трага. Во новата кука има некои пријателчиња и што се случува понатаму видете.
    За љубителите на лесен хорор го препорачувам 8/10.

7. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Up

Многу убав филм.
    Се работи за еден старец , кој со помош на 1000 балони , оди на местото каде што сакал да биде кога бил млад.Со него е и едно момче што собира беџови заради различни дела. Добри дела :!:

На Shana и Trendafilka им се допаѓа ова.
  8. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    THE SMURFS
    Лесна лимунада... многу ми се слатки штрумфчињата :inlove:
    Живеејќи мирно во својот волшебен свет еден ден лошиот волшебник Гаргамел ги наоѓа и бркајќи ги да ги фати тие заглавуваат во нашиот свет по вина на едно трапаво штрумфче . Така тие наеднаш се наоѓаат во средината на Централ Парк,Њу Јорк .
    Едно семејство што чекаат бебе ги прифаќаат да останат дур не пронајдат начин да се вратат во своето мирно село пред да ги фати лошиот Гаргамел. :devil:
    Доста комични ситуации има што ќе предизвикаат насмевка на вашето лице.
    Препорачувам :!:

Прикачени фајлови:

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    PRINCE OF PERSIA: The Sands of Time
    Авантура во вистинска смисла на зборот.
    Ако ви се допаѓале Индијана Џонс на времето, ќе ви се допадне и овој филм, со тоа што технологијата е далеку пософистицирана и приказната не е лоша воопшто.
    Имајте на ум дека филмот е правен според игрицата и не очекувајте чудо, само час и 50 минутки убаво поминато време. :)
    Многу добри ефекти, возбуда од прва до последна минутка.

Ако ништо друго, овој Џејк Гиленхал е мелем за очиња. :wasntme:
    Каков маж. :mm:
    И девојката е многу убава, this poster doesn't make her justice ;)

7/10

На Sephora, IvanaIvanchica, starbucks и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Monte Carlo
    Потпросечен филм, кој иако се води како комедија, нема ништо од комедија. Уствари може и да има, ама за деца под 12 години. Приказната веќе видена, ама во подобри изданија. Станува збор за три девојки кои одат на патување во Париз, таму ја испуштаат турата со која дошле и случајно се среќаваат со девојка која е многу богата, а физички многу слична со едната од нив. И така и го крадат идентитетот и одат во Монте Карло... Во Монте Карло девојките влегуваат во три различни индивидуални љубовни приказни, а секоја љубовна приказна подосадна и побесмислена од претходната. Единствено нешто убаво во филмот беа местата - Париз и Монте Карло. Све остало тапа :D
    Оцена од мене 4/10

На esperanca, Buttterfly и JuLleE им се допаѓа ова.
  11. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724
    No Country for Old Men (2007)
    122 min - Crime | Drama | Thriller
    http://www.imdb.com/title/tt0477348/

Топ филмче. Започнува нешто во стил на drug deal gone bad и доаѓа главниот лик во филмот гледа сите луѓе мртви, кој лежи на земја кој во автомобил со куршум во главата итн. И така разгледувајќи ја околината и чудејќи се што настанало, наоѓа 2 милиони $ in cash baby. Негативецот во овој филм знае за парите и тргнува во потрага по човекот што ги има парите, а овој пак оди од хотел до мотел итн. со цел да избегне и да ги спаси 2-те милиони долари. Гледајте и ќе видите на крај кој ќе се збогати за 2 million dollars. ;)

12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    X-Men: First Class... на луѓето што ги сакаат екранизираните стрипови X-Men, ептен им го препорачувам... мене барем претерано ми се допаѓа... младите момци изненадија.... :clap:

13. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    DEJA VU!!!!

Знам, знам, 'малку' каснам со филмот, но битно сега го изгледав и сум :) :) :) :) :)
    Нема потреба од кратка рецензија, сигурно сите го имате гледано, и сте биле сведоци на добар трилер-акција, со прекрасниот Дензел Вашингтон.
    Презадволна сум од глумата на Дензел и воедно од сите глумци, сценариото е поразлично од другите филмови кои ги гледам во последно време, и предобро ми дојде оваа промена.
    Што друго може да посакам пред спиење после овој добар филм.
    Добра ноќ.

На PussyHunter му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Trust
    Филмов многу одговара на денешново време! :!:
    Ени ќе се допишува со некое момче преку интернет кое ја лаже дека има 16 години.Потоа и вика дека има 20год и на крај дека има 25, а всушност тој има 35 години.Кога ќе се сретнат...ГЛЕДАЈТЕ ГО!!

На Black.Beauty, Marcey, PussyHunter и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    The Caller
    -Доста заплеткан филм во кој една штотуку доселена жена нонстоп добива повици од друга жена која наводно го бара својот маж. Сплетките почнуваат кога ќе открие дека се тоа се случило години порано и дека всушност со дел од луѓето што се сретнува се мртви...

Прикачени фајлови:

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Џ.Робертс(Кетрин) е модерна професорка по историја на уметност во конзервативен женски колеџ.Единствена цел на интелигентните студентки е да се омажат и со тоа го задушуваат својот потенцијал и амбиции, нешто што Кетрин сака да го промени :)
    Шпански филм, добитник на Оскар.
    Бенџамин е пензиониран правен советник кој пишува книга за случај додека работел-силување и убиство на една жена и што направил нејзиниот маж потоа.

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421

Мерил Стрип бе луѓе Мерил Стрип!!! На женава музеј да и направат малку ќе биде. Како и останатите феноменален филм. Вистинска приказна за тоа како едноставни работи како готвењето ги поврзуваат луѓето, како е важно да го правиш тоа што го сакаш, како е да бидеш висока жена меѓу милион ниски Французинки. :D

Од мене филмов има 10/10. За приказната, за неверојатната глума, за се. Два часа одлично потрошени. Топло препорачувам.

На IvanaIvanchica, LivingGlam и Trendafilka им се допаѓа ова.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Убаво филмче. Приказната едноставна ... ќе ве разнежни и ќе ве стопи, како и да е нема да ве остави рамнодушни буди емоции. цело време го гледав со блага насмевка ... Сепак на моменти посебно крајот е тажна. Препорачувам.

Постар човек(старец), инцидентно запознава постара жена која го кани на состанок ... Но дали е тоа вистинската приказна или се крие нешто друго позади гледајте го филмов.

19. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Swimming Pool (2003)
    102 min - Crime | Drama | Mystery

многу убав филм. бавен. дејствието се одвива така полека и лесно некако, а сепак не е досадно.
    прекрасна фотографија. пејсажи на Франција. филм баш по мој вкус. 10/10

http://www.imdb.com/title/tt0324133/

20. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    3 Метра из над неба! Преубав! :* :*