Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Мајло, дете на отприлика десетина години, ќе замине на Марс во потрага по неговата мајка која е киднапирана од Марсовците. Следат неговите авантури на црвената планета во обид да ја спаси неговата мајка за заедно да се вратат дома. Знам дека звучи смотано, ама филмот е интересен и има стварно добра графика.

2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Конечно да го изгледам Friends with benefits и искрено,ми се допадна.Читав повеќе негативни коментари за филмот и некако бев подготвена на нешто очајно но далеку е од тоа.Секако дека приказната е веќе видена и е сличен на No strings attached но некако ми беше интересен а и глумата беше многу природна.Џастин во Bad teacher ме разочара но овде премногу ми се допадна,и Мила исто беше многу смешна и симпатична.
    8/10 Препорачувам за оние кои што сакат да гледат интересно филмче за опуштање.

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    The Next Three Days
    wow, навистина wow...
    Eден од подобрите филмови што сум ги гледала во последно време.
    Драма, романса, акција, неизвесност...преубав филм...филм во кој ќе се запрашате до каде може да оди љубовта.
    Сопругата не еден професор Џон (Расел Кроу) е обвинета за убиство на својата шефица и е осудена на доживотен затвор. Откако Џон ќе увиди дека после 5 год. борба со судот сите докази укажуваат дека таа е виновна, верувајќи дека сопругата не го извршила убиството, нема друг избор освен да го планира нејзиното бегство.
    Дали е виновна, дали е неоправдано осудена, дали ќе избегаат....погледнете :)

На PussyHunter, izaaaaa, IvanaIvanchica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Троја :inlove:
    http://www.imdb.com/title/tt0332452/
    Значи прекрасен филм, од приказна, до ефекти, до сценографија, до актери, се бе.
    Се чудам како не сум го изгледала порано, од 2004 е излезен, јас во петокот го гледав. :headbang:

На LilBaby, IvanaIvanchica, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Tortured (2010)
    79 min - Horror | Thriller

http://www.youtube.com/watch?v=SFBLH3sZ ... re=related

додека го гледав филмов бев :o , на крај бев :o :o :o :o :o

главна улога градинарот од очајни домаќинки, ако тоа му значи на некој нешто :)
    директорот е истиот од Пила (SAW).
    се работи за млад брачен пар на кои што им го киднапираат и убиваат 6 годишниот син, па овие го фаќаат и му приредуваат шоу благо кажано. е сеа што е финтата мора да го гледате за да откриете. :)
    препорачувам. ;)

http://www.imdb.com/title/tt1017464/

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Ghajini. Интересно индиско филмче со голема тензија до самиот крај! Значи не е типичен индиски филм,сосема поразличен мене ми се допадна.Трае прилично долго 3 часа,ама не ни осетив кога поминаа.
    На кратко се работи за бизнисмен на кој ке му ја убијат девојката пред неговите очи и тој ке се здобие со повреда на главата при што ке добие амнезија.Понекогаш му се врака секавањето на 15 минути.Бидејки постојано заборава ке го истетовира целото тело со имињата на сите оние кои треба да ги убие,односно оние поради кои умре девојка му.
    Глумецот убав,ама девојката.. перфекција.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.316
    Допаѓања:
    124.971
    Midnight in Paris

Филмот е нешто феноменално. Типичен филм на Вуди Ален со мнооогу дијалог, прекрасна фотографија а бе мислиш навистина си во Париз. Париз во мугрите, Париз наутро, Париз претпладе, Париз попладне, Париз навечер, Париз на полноќ. Ах, немам зборови.

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Case 39

Хорор, ама не е толку страшен, воопшто не е страшен, може малку морничав и мистериозен.
    Оценка 7/10
    Се работи за социјална работничка (Рене Зелвегер) која го добива Случајот39, девојчето наводно е злоупотребувано од страна на родителите....
    Но, зад невиното, мило и исплашено лице на Лилит се крие нешто...

9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Air force one од 1997 година

Обично одбегнувам акции и трилери, ама дечко ми го загледа овој, па од пуста досада морав и јас да го гледам. И само ми се потврди она поради кое што одбегнувам вакви филмови, а тоа е супер херои во стилот на Чак Норис, нереални ситуации, испукување на милион куршуми, а никако да се погоди главниот лик и такви слични ствари. Тематиката на филмот е добра, содржината веќе видена, ама можеле да го направат барем за нијанса пореален, вака :x
    Имено станува збор за американскиот претседател чиј авион е заземен од терористи. И да, сигурно погодувате, терористите се руси :D . Баш како и во секој амерички филм американците се добрите момчиња и херои, а русите се терористи и фанатици.
    Оцена од мене 5/10

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Многу добар филм! Цело време сте во неизвесност, секоја секунда го задржува вашето внимание.
    Препорачувам :up:
    Ана изненадно станува сведок но и жртва на сериски убиец, кој прво заведува. па убива и силува ... При нападот Ана задобива тешки удари но за среќа ќе се спаси. Само што последицата е ја губи способноста да ги препознава вистинските лица на луѓето ... Што се случува во филмот погледнете, нема да зажалите.

На Neytiri и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  11. cepelince

cepelince Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    одличен !!! обавезно да го гледаш :)

12. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
    Одмазда, убиства, канибализам, неизвесност, музика, Џони Деп, Хелена Бонам Картер и Алан Рикман во пакет, го прават филмов прекрасен. Преработка на хит мјузиклот од Бродвеј, мене баш ми се допадна, а песните уффф зараза се :D Оцена 9/10
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    http://www.youtube.com/watch?v=L_hgrfZVlJA

И за крај ,
    How about a shave?? :devil:

На LaChiquita, IvanaIvanchica и BV87 им се допаѓа ова.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Water for Elephants

Кој ќе каже дека Роберт Патинсон немал поим од глума, страшно се излажал.
    Дечкото глуми многу солидно.
    Базирано врз истоимената книга од Сара Груен, ова е филм кој ќе ви ги стопли срцата и ќе ве исполни со љубов.
    Секој кој ги сака животните и циркусот нека го погледне филмот и нема да остане разочаран.
    Риз Витерспун беше слаба во улогата. Од неа останав благо разочарана. Не почувствував хемија помеѓу актерите, можеле да најдат подобра девојка за улогата на Марлена.
    Но, затоа негативецот го погодиле до сржта. Предобро одглумено. Christoph Waltz е мојот најнов омилен негативец. Како би го личел еден наци-филм, мх мх. :D

Приказната е убава и топла, а реализацијата успешна. Не верувам дека е доволно добар колку книгата (затоа што ниту еден филм е), но сосем заслужено
    7/10

На MissAnn, anuskaNESTLE, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  14. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    Unbreakable со Брус Вилис по 29347493 пат!
    10/10 обично не гледам ваков тип на филмови, но овај едноставно ме освои. одлична глума, совршена приказна..
    Брус Вилис ја има улогата на човек кој никогаш не бил повреден, дури и преживува во железничка несреќа во која сите други се мртви.. Од друга страна, неговата спротивност е човек чии коски се премногу кршливи. го викаат г.Стакло, затоа што неговите коски и се кршат како стакло.. Што следува од овој спој, останува да видите..
    Вредеше за секоја минута...

http://www.imdb.com/title/tt0217869/

15. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    tres metros sobre el cielo (италијанската верзија)...веќе познатиот филм :) Се уверив колку многу добар филм е покрај сите пофалби :)

10/10

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301

Убаво филмче , совршена комбинација на глумците.
    Романтична комедија, за оние емотивните спремете си палома ;)

17. trendafilova77

trendafilova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    Дрво на животот со Бред Пит и Шон Пен, одлична драма

18. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Le chocolat

Убава топла приказна за чоколадото, која се одвива во едно закоравено француско селце.
    Предрасуди...
    Љубов...
    Препорачувам!

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      11,1 KB
      Прегледи:
      263
    На BeYourself, IvanaIvanchica, Phyramide и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    Па нели му беше заслужен оскарот за нацистот во Inglourious Basterds? ОДЛИЧЕН е! :nod:

Штотуку го догледав Midnight In Paris

На самиот почеток да признаам, Вуди Ален никогаш не ми бил најомилениот режисер, но некои негови филмови ги сакам. Овој на мое големо изненадување беше волшебен! Навистина. Не знам дали е заради Париз, заради тоа како прекрасно филмов го опишува Париз онака како што јас сум го доживеала како град и совршено се вклопи во она што токму јас би го кажала за градов или веќе сум го кажала илјадници пати и напишала на форумов :lol: , или пак заради фактот што речиси рипнав од столче кога видов каде залута главниот лик.
    Ако сте луди по изгубената генерација, по луѓе како Хемингвеј, Стајн, Фицџералд, Елиот или Пикасо - ќе сфатите зошто. А ако ја обожавате A Moveable Feast од Хемингвеј - ќе рипнете од столче уште повеќе.
    Магично е да се пие винце со сите овие личности на едно место нели? Јас на местото на типов, ќе си подмочнев, па да не претерам едно 10 пати ако не и повеќе :D

Типични Вуди Аленовски дијалози кои за чудо овој пат не ми пречеа. Ми пречеше девојката на Гајл - Инез, снобизам и незадоволство на купче. А тој толку поинаков и толку романтичен што дури ни дождот во Париз не му пречеше.
    Лајтмотив на филмот? Да. Можеби на крајот ќе се фатите себеси како размислувате заради една основна работа - дали сум премногу незадоволна и аздисувам, или ако го сменам само уште ова, дали ќе прекинам да бидам незадоволна?
    Ве оставам да го погледнете, а јас од се срце ви го препорачувам. Совршено избрани звучни имиња како Owen Wilson (за кој си мислев дека знае да глуми само во глупави американски комедии - ups, my bad), Kathy Bates, Adrien Brody (одличен како Дали), Marion Cotillard....

Уметност, литература, суреализам, дадаизам, импресионизам, псеудоинтелектуалци и симпатични писатели, мирисот на антиквитетите и старите книги од кај букинистите, историја, атмосфера. ПАРИЗ. Се на едно купче во еден град.

И да, ако не сте биле во Париз, после филмов ќе отидете. А ако сте биле - ќе го доживеете повторно...for Paris, IS a moveable feast ;)

На angie, LivingGlam, Mayyya и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    State of Play (2009)
    Crime | Drama | Mystery

Супер филмче, супер актери освен Бен Афлек, човекот едноставно многу глупсонска, дебилна фаца ми има :devil:
    Нема воопшто да раскажувам за што се работи само ќе го препорачам :)

Прикачени фајлови: