Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Многу убав филм :)
    Мел Гибсон е таксист кој е опседнат со теории на заговор за секакви работи.Но, за една од нив е и во право и станува мета на опасни луѓе.Единствено има доверба во Џ.Робертс која работи за владата :clap:

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Queen-b

Queen-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7

During experiments to find a cure for Alzheimer's disease, a genetically-enhanced chimpanzee uses its greater intelligence to lead other apes to freedom.

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Martyrs (2008)
    99 min - Drama | Horror | Thriller

грозно, грозно, да погрозно не може да биде. заедно со српски и грчки филм се убедливо во топ 3. само од Европа може да искочи вакво нешто. филмов е правен за садисти. друго нема. па уште и награди има зимано :x

http://www.imdb.com/title/tt1029234/

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Рене |( ме натераа да го гледам,комедија е,српски филм,искрено многу досаден и глуп ми беше,не за друго,несакам ич такви филмови,и само некое време го гледав,нешто слично е на Панкот не е мртов(језда овој филм го сакам хаха),само што тука нема скинери и такви работи |(

5. MissAnn

MissAnn Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    278
    THE FOUR FEATHERS

http://www.imdb.com/title/tt0240510/

Одличен филм со Heath Ledger и Kate Hudson во главните улоги.
    9/10 :up:

Се работи за британски офицер кој пред да замине неговата чета во борба против бунтовниците се откажува од својата должност. Сфаќајки го неговиот чин како кукавички, неговите пријатели и свршеница му даваат четири бели пердуви - симбол на кукавиштво. Но, како ќе постапи тој...

Прикачени фајлови:

• Four Feathers.jpg
      Four Feathers.jpg
      Големина на фајлот:
      50,7 KB
      Прегледи:
      250
    На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.413
    Трансформери,не по мој избор,ама по изборот на согледачот го догледавме мушки до крај,иако зевавме и превртувавме очи!
    Мислам,залудно ми е да давам рецензија на вакво труло,глупо,бедно и не знам веќе какво дело... Како може на некој воопшто да му се допаѓа?! :tmi:
    Зошто изгубив време и се налапав пуканки,зошто?!

На IvanaIvanchica, ludoto19, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.461
    Ете затоа јас овој филм вешто го избегнувам. И јас не знам како може на некој да му се допаѓа, ама им се, а еден од тие е и мојата посилна половина :lol: . Човекот обожава вакви филмови, едвај чекаше да излезе ;) .
    А згора на се, филмот има страшна зарaботка :?: . Али ефектите се во прашaње нели де.
    Вкус, тоа ќе да е. Некој го сакаат, некој не.

8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Bad teacher со Камерон Дијаз и Џастин Тимберлејк.

ОМГ, не знам зошто го гледав. Тупав филм, многу. Ќе ве позанимава саатипол, и толку.

9. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Kites (Змејови)

Индиско-шпанска мешавина на љубов, солзи, смеа и пари.

Се работи за маж и жена на кои после бракот за пасош, ќе им се вкрстат животите во потрагата по пари.

Добро филмче.

На IvanaIvanchica и glamour-lady им се допаѓа ова.
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Midnight in Paris

Вуди Ален и кажано е (скоро) се'. Мене лично не ме треснаа од земја Vicky Cristina Barcelona и You Will Meet a Tall Dark Stranger, последните два негови што ги гледав, ама овој е прилично добар.

Прво го видов постерот, ми се виде како Роберт Редфорд ^_^ ама после увидов дека е кривото носле Овен Вилсон. Нема врска, тука е поднослив.
    Многу познати глумци на куп, писател кој е во Париз со неговата свршеница и кој очајно сака да остане во градот за да ја вкусува секојдневно неговата магија.
    Магија навистина и ќе се случи, кога една вечер шетајќи сам низ Париз, точно на полноќ го собира такси кое го носи во времето на 20-тите години од минатиот век, каде што ужива во друштвото на Хемингвеј, Фицџералд, Фолкнер, Пикасо... но вистинско изненадување за мене беше Адријен Броди.
    Маестрално одглумено, погледнете и ќе видите чија улога ја толкува. ;)

Филм за создавањето на едно дело, за неискрена љубов и за онаа која може да ја пронајдете на најнеочекуваните места. Самооткривање, храброст и одлучност. Филм со порака - колку и да е убаво и инспиративно минатото, најубаво е да се живее во сегашниот миг.
    Филм кој пред се' друго е мошне забавен.

p.s. Сите не-обожаватели на Вуди Ален слободно нека го прескокнат. :)

8/10

На BeYourself, angie, teddybear и 6 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.461
    На почетокот мислев дека филмот е досаден, но се излажав.
    Интересен е, и тоа многу.
    Добра приказна, добар кастинг. Одлична реализација. И солиден хумор.
    Оценка 7\10
    Препорачувам!

Прикачени фајлови:

На HappyOne и IvanaIvanchica им се допаѓа ова.
  12. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Black Dahlia (2006)
    121 min - Crime | Drama | Mystery

спор, на моменти досаден, ама пак некако убав филм.
    со многу јака актерска екипа, која можела малку поубаво да се искористи, некако филмов не вреди баш за 2 саати, ама тоа е што е. :)

http://www.imdb.com/title/tt0387877/

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    LARRY CROWNE

Larry Crowne, во своите доцни 40ти години ке биде отпуштен од работа под изговор дека неможе да напредува повеке на работното место, поради недостаток на образование. Ке се запише на колеџ, каде ке запознае нови пријатели. Станува збор за човек кој се вљубува во својата професорка, но гледано подлабоко, јас прочитав повеке скриени пораки: како да застанеш на нозе после паѓање; никогаш не е доцна; знаењето е моќ (ова преземено до Грујо и понатака тврдам дека е најпаметната работа што ја има кажано); биди џентлмен; не биди роб на стварите итн.

Лесна драма / романтична комедија со Tom Hanks и Julia Roberts во главните улоги :up:

Прикачени фајлови:

• larry crowne.jpg
      larry crowne.jpg
      Големина на фајлот:
      15,3 KB
      Прегледи:
      362
  14. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Трансформерс филмовите се добри само заради прејаките ефекти. Не може да се очекува приказна, за приказната се читаат стриповите. Ама од својот жанр, филмовите се едни од најдобрите.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Не знам како се вика, веројатно нема ни име филмов... уште трае. :)

Документарец на МТВ1, за војната во 2001, за политичките игри, на соседите, на Европа... прилично интересно. Во последно време се почесто налетувам на некои документарци во режија на МТВ1. Ме изненадуваат, позитивно се разбира. :D А и доста објективно се зборува, од двете страни ги гледаат работите.

Ако имате време, пуштете МТВ1, не е губење време, дефинитивно. :)

На L0ve му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    RED STATE
    Да не ве лаже овој постер.
    Ужасен е преблаг збор за ова чудо (нема да го наречам филм, не заслужува таков епитет).

Тројца другари тргнуваат на секс средба со една жена, само за да западнат во канџите на чукната верска заедница која има насобрано бајаги гнев против хомосексуалците.
    Почнува типично тинејџерски - очекувате едно.
    После 20 минути, дејствието се развива во друга насока.
    Следат 5 минути ШОК и неверување (и зрнце надеж, си помислувате - леле филмов, колку е само ТОП!)
    Следи 20 минутен монолог од страна на водачот на верската заедница кој нема една реченица за паметење или релевантна на било каков начин, со филмот или животот.
    Тотално непотребно.
    Па трета насока на развивање на филмот.
    Па антитерористичка единица на полицијата, многу пукање, blood bath.
    Па крајот, па тоа зборови да не може човек да изнајде. :x

Не знам од кај му е таа висока оценка, не сфаќам што сакаше да каже поетот, а и од тоа малку што го сконтав - не е доволно вредно да се направи саат и 28 минути СРАЊЕ ВО БОЈА! :puke:

0.5/10

18. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270

Одлична концепција и идеја. Самиот филм уште почетокот ме зграби и ме држеше во тензија се’ до крајот.
    Мислам дека замислата успеале да ја фатат, квалитетно изреализирана. :!:
    Содржината е посебна и несекојдневна, и многу ми се допаднаа мноштвото перипетии во филмот. Сакам такви испревртени филмови, ама испревртени со квалитет. :!: Не само безврска натрупани настани и ликови.
    Од една страна поучен, дечкото навистина се гледа самиот во исто време во иднината, но под различни околности - ако има работа и пари, ќе ја нема девојката, љубовта на неговиот живот и обратно. Што да одбере?
    И на крајот кога очекуваме дека вратен во токму точниот момент во времето ќе ја поправи целата ситуација - тој ја усерува - мх, типично машко.
    И филмов уствари завршува со смрт на главниот лик - тоа е нешто што најмногу го мразам во фимовите, ама сепак, крајот пак ме освои и ме изненади - неговото детенце ја има истата моќ, и можеби ќе го врати! :!: Едвај чекам трет дел!

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Се мислев дали да го ставам како гледан,оти си чракав на телефонот на повеќе сцени од кои ми се приспиваше.
    The Caller
    Филмот би требало да биде хорор/трилер но подосадно нешто одамна немав гледано.Цело време чекав да се случи нешто возбудливо и страшно,а целиот филм помина како на оваа женската по телефон и се јавува некоја непозната женска особа и се тоа па тоа и збори.
    Демек имаше претпоставки дека и се јавува од минатото,па на крај изгледа навистина така испадна или можеби не? :^) .Не знам загубив интерес за филмот после еден саат талкање во место.
    Немој некој да се осмелил да го гледа оти ќе си потроши драгоцен час ипол од неговиот живот за џабе 1/10.

20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.089
    Once brothers- филм за Владе Дивац и Дражен Петровиќ. Нивниот пат до НБА, нивните успеси и падови, нивната караница заради војната во Југославија... Многу ми се допадна документарецов. Наратор е Владе цело време, има сцени од 90тите години, а и од сега. Го препорачувам на сите. Една многу тажна приказна за пријателството и животот. Оценка 9/10

Прикачени фајлови:

На Krisi му/ѝ се допаѓа ова.