Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Последно нешто што гледав е Flypaper со Patrick Dempsey и Ashley Judd, во главните улоги. Интересна комедија. Дејството се одвива во една банка, каде што доаѓаат две криминални групи да извршат грабеж, во исто време, па се случуваат различни комични ситуации.
    Еве trailer, па кој сака нека го погледне. Мене лично ми се допаѓаше :)
    Позз!
    http://www.youtube.com/watch?v=GJjb_tfaP9c

На HappyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

Бизарно симпатично филмче ... блесаво депресивно - комично. Анимација за возрасни. Е нешто што може е ок од филмов е дека носи пораки. Не е на одмет кој сака, да го погледне. Само нека не очекува висок просек.

Девојче по име Мери од Австралија немајќи пријатели, во потрага по пријател се одлучува по случаен избор да пише писмо на некој непознат во Америка ... Тоа е Макс Хоровиц од Њу Јорк, човек со психолошки проблеми (тешка анксиозна состојба) ... Што понатаму се случува откријте

На HappyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    Lovely, still
    Една многу убава приказна за еден човек кој го загубил памтењето,неговата жена ќе му помогне да му се врати сеќавањето видете на кој начин.
    Оценка 8/10

Ах љубов :inlove:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CuteLittleGirl22

CuteLittleGirl22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не е баш последен,ама меѓу последните е - „ Три метри над небото “ ( " Tres metros sobre el cielo "). Главни улоги Mario Casas (мммх !! :$ :D ) и María Valverde . Мене лично ми се допадна многу,ме расплака многу и за жал не заврши со happy end.Ама сега имаше нa нет дека кај и да е ќе има и 2ро продолжение и едвај чекам ! :)

5. MissAnn

MissAnn Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    278
    DESERT FLOWER

http://www.imdb.com/title/tt1054580/

Многу добар филм! Реален, суров, вистински.
    9/10 :up:

„The extraordinary true story of the woman who crossed a desert and changed the world. “

Базирано е врз вистинска приказна, за Сомалија, нивните обичаи и низ што се поминуваат девојките од Сомалија. Конкретно се работи за автобиографска приказна за една девојка која е обрежена на 3 години, продадена за брак на 13 години, нејзиното бегство и пат од пустината па се до нејзиното станување на врвен модел и нејзиниот говор пред ОН.

Прикачени фајлови:

На Jeny и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Поим за добар филм? FROZEN. Не трепнав од почеток до крај. Предобра приказна, предобра глума и глумци, дефинитивно вреди да се погледне.
    Се зборува за група од тројца млади, девојка и двајца момци. На зимување се на планина. Една вечер одат на нокно скијање но додека се возат со жичарата несакајки ја исклучуваат и тие остануваат заглавени. Што се случува понатаму погледенете, не го препорачувам на оние кои се гадливи има некои гадни сцени.

На IvanaIvanchica и Juicy им се допаѓа ова.
  7. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Mona Lisa Smile

Романтична драма, на IMDb со рејтинг 6.1/10 и сосема коректно јас би рекла.
    Лефтерно филмче, со Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, ништо што ќе те подмрдне од место, меѓутоа за релаксација е ОК.
    Во 1953год. кога улогата на жената е ригидно дефинирана, слободоумна професорка по Историја на уметност Katherine Watson доаѓа на престижниот женски колеџ Wellesley, каде покрај академската репутација, ова е место каде што успехот е вреднуван преку тоа која девојка колку добро ќе се омажи.Watson ја предизвикува админстрацијата и ги инспирира нејзините студентки да погледнат малку подалеку од тоа што таму е популарно верување.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      10,7 KB
      Прегледи:
      246
  8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129

Тројца пријатели одлучуваат да ги убијат своите шефови кога сфаќаат дека тие се причината поради која не се среќни и веројатно никогаш нема да бидат.
    Јас се изнасмеав слатко на некои сцени, а вниманието ми беше во екранот од почетокот до крајот.
    Перпорачувам, квалитетно филмче. 8/10

На IvanaIvanchica, Trendafilka и JuLleE им се допаѓа ова.
  9. Argasi

Argasi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    278

Синојка го гледав филмов и сум доста задоволен.

Рене Зелвегер е во главната улога. Таа е социјален работник кој успева да спаси едно девојче од смрт. Потоа таа го посвојува привремено додека не се најдат соодветни родители кои би ја вдомиле. Не работите не изгледаат така како што се.

Прилично интересен филм, вреди да се погледне.

10. KrystalTears

KrystalTears Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    29
    Just like heaven:

Навистина убав филм. Го имам гледано одамна но сакав пак да го гледам. Интересна романтична комедија. :)

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    ајде заинтригирај ме, дај кратка рецензија :)

13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    ^^ ау не е баш класичен хорор, не знам тебе колку би ти се свиѓал.
    уствари нема ништо хорорско у него, освен детево што е такво крипи . :D

се работи за типично њујоршко семејство. родители , дете. се раѓа ќеркичка и тука се почиња. малиов е љубоморен дека него не му се обрнува внимание како порано и почнува ...

доволно? нема поента цел да го раскажувам. :)

14. trendafilova77

trendafilova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    The Rite - феноменален филм, феноменална глума од страна на Anthony Hopkins

На IvanaIvanchica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.089
    Labor pains - интересна комедија во која Теа ( Линдзи Лохан) на почетокот се преправа дека е бремена, за на крајот навистина да и се случи тоа. Оценка 6/10

Прикачени фајлови:

• labor_pains.jpg
      labor_pains.jpg
      Големина на фајлот:
      38,4 KB
      Прегледи:
      276
  16. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Добар беше се до крајот кога заврши малце безвеза, а јас со фаца (вака ли завршува ова ли е крајот )едно време помсилив дека ќе има втор дел :) просто од моја страна попросто од нивна .

Прикачени фајлови:

17. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Frozen :up:
    Драма | Трилер

Е ова е топ филм со реална приказна која пу пу недај боже може да ти се случи. Глумата на сите тројца ликови ќе ве натера просто да сочуствувате и се соживеете со нив. Филмов има навистина некои шокантни и стравотни сцени, језиви за гледањње. Цело време е возбудливо се до самиот крај и што многу ми се допадна кај филмов е што не можеш со сигурност да го предвидиш крајот, ма колку и да си викаш така и така ќе заврши сепак цело време си со исчекување и сомнеж дека можеби не е така. Фантастичен филм кој ви го препорачувам за сите кој не го гледале, а сакат бар на момент да погледнат нешто друго, а да не е лимонатка филм.

П.С. Морам да си признаам шо убав беше оној глумецот што скона од жичарата :inlove:
    [​IMG][​IMG]

Тројца скијачи се заглавуваат на жичара и принудени се да направат избор момеѓу живот или смрт.

На IvanaIvanchica, BV87, glamour-lady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Sentinel (2006)
    108 min - Action | Crime | Drama

леле какво филмиште! не ни очекував нешто помалце од Michael Douglas и Kiefer Sutherland.
    Eva Longoria и Kim Basinger мање више. :)
    ептен ептен ептен јак! заговор за атентат на претседателот на Америка, прељуба, местенки, осветољубие, има од се по нешто.

http://www.imdb.com/title/tt0443632/

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    African Cats
    http://www.imdb.com/title/tt1223236/
    http://disney.go.com/disneynature/africancats/#story/

Интересен документарец во кој главните улоги се мајка гепард која ги заштитува своите младенчиња, и фамилија на лавови од друга страна.
    Мајката е големо нешто, и овој филм тоа го потврдува. Без разлика дали е човек или животно, мајката е неверојатно чудо на природата.
    И морам да признаам дека малку повеќе се лигавев на кадрите со малите гепарди, а и кој не би? :wasntme:
    [​IMG][​IMG]
    Му давам 9 само поради тоа што документарците што им даваат лични имиња на животните и го водат дејствието како приказна - не ми се омилени... ме потсети на тринаесеттото прасе Гиле во тој поглед :lol:
    Многу убаво ми го пополна времето.
    Препорачувам.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.148
    Everybody's fine

После смртта на својата сопруга, Френк се чувствува осамено најмногу затоа што неговите 4 деца живеат далеку и еден ден решава да ги посети на нивно изненадување. Притоа дознава дека нивните животи не се толку совршени како што му ги претставувала неговата сопруга
    Мене ми се свиѓа, сакам ваков тип на филмови слични на реалноста
    Оцена 8/10

Прикачени фајлови: